Šta je novo?

iPhone 5 - zvanicna tema

Sto se tice zutih mrlja - Apple shishanje ovaca je na delu. Zvanicna izjava je da "zute mrlje" nastaju usled "lepka koji se nije osusio i osusice se za dve nedelje"

https://axeetech.wordpress.com/2012...ted-in-brand-new-iphone-5-display-be-careful/

lepak ... ? :) vise kao - "dve nedelje da customize-ujes telefon, i da se naviknes na mrlju pa posle da ga ni ne menjas.

Da si imalo pratio, znao bi da su iste te zute mrlje imali i iPad 2 i iPhone 4S i iPad 3 i gle cuda - u pitanju je bio lepak koji se posle odredjenog vremena osusio.

iPad-3-vs-iPad-2-warm-yellow-after-48-hours-burning-prcedure-on-iknowsomething.jpg

Ne znam kako je tako velikom poznavaocu ovo promaklo.

Poslednja izmena:
Zasto i uopste dolazi do toga da se vidi da se lepak nije osusio, mislim daj...?

Ja tu ipak pravim razliku izmedju ok likova koje postujem i koji unose odredjenu kolicinu znanja u diskusije ili makar ne pricaju u pomracenju svesti - jojo, gow, salac, gile... S druge strane, zahvaljujuci ovakvim temama i pojedinim clanovima koji ne mogu da se suzdrze od ruznih uvreda, otkrio sam da potoji ignore opcija.

No offense daleko sam ja od pomenutih :), imam jos dosta da ucim :).

@morbidus nije aluminijum toliko mek metal kao sto ti mislis, za nas prosecne je jak, on je mek za strug ili glodalicu gde ces ga lagano obraditi na analognom strugu, dok ce na CNC skidati neko po 5 ili vise mm odjednom. Cist aluminijum tesko da se koristi, jer se pre svega koriste dve legure aluminijuma - silumin i duraluminijum, cist aluminijum cisto sumnjam da iko koristi, pa cak i Apple. Kada on izvadi aluminijum iz zemlje on nikad nece biti 99% cist, nego ce biti mozda 90%, posle moze sa dosta postupaka da ga ocisti na 99.9% uvek ce ostati atomi nekog stranog elementa koji ce se uglaviti u prostornu resetku. Za legure se koristi oko 99% cist aluminijum koliko se secam.

Celik ima bolja svojstva, ali za tim jednostavno nema potrebe. Njima je jedino bitan izbor sto jeftinije stabilne prevlake koja se nece tako lako skinuti, kako tu aluminijum stoji ne znam stvarno, ali celik ima brdo prevlaka protiv svega i svacega. Najveca mana nerdjajuceg celika je sto je tezak, cena je mozda za nijansu visa od aluminijuma, mozda cak i u njegovom rangu.

@garancija Svako ima neki feler, imao je i Samsung falicnih modela SGS3 u pocetku koje su bese nema uvalili.

Kontrola nece nikada vratiti telefon da se ponovo napravi oklop ako je 1 u 10 bez problema, samo ce im reci da pustaju takve modele, tu je greska onoga ko je konstruisao, a ne kontrole.

Unibody se pravi od ploce aluminijuma jer ne moze da se izlije, a za zavarivanje im treba brdo robota koji ce morati jako precizno da zavaruju, sve to kosta, tako da je ipak najjeftinije obraditi na CNC masini.

Ne razumem kakav im je to lepak koji se osusi za 15 dana,zaista neverovatno.
Apple su odavno tvrdice pa su ovde ocigledno stavili jeftiniji aluminijum jer cist aluminijum je skoro nemoguce bojiti.
Ocigledno je u pitanju neka jeftina i jako losa legura.
Promenio sam puno telefona,ali mi se nikada nije desilo da kada otvorim kutiju telefon ima ogrebotine.Jako cudno za iPhone 5 jer u vakum kutiji ogrebotine nisu ni slucajno mogle nastati,znaci da su nastale prilikom same proizvodnje i sklapanja,ali ne razumem kako to radnici koji ih stavljaju u kutiju nisu videli,ipak je veliki procenat takvih telefona.

Ja samo znam da su svi pricali o raznim forama i "greskama" na Ipad, Ipad 2, GalaxY Note itd. Kad god sam kupio uredjaj vidim nema problema, tako da ja ne znam sta se vi ljudi "uzbudjavate". Kao sto rekoh kod nasih uvek imas opciju da pogledas uredjaj, a ako kupujes preko pa bar Apple nikad nije pravio problem oko zamene uređaja.

@Igoritza Volim da pročitam tvoje postove po raznim temama, ali brate imaš nekad tendenciju da kažeš nešto što nije baš tačno i predstaviš to kao apsloutnu činjenicu... Npr. "Apple ima daleko vise para, a ja se ne secam da je iPhone 4, kao ni iPhone 4S imali problema direktno iz kutije. Od tri pomenuta ocigledno samo Samsung nije imao problema sa uredjajima."

Odakle ti da Samsung nije imao problema, kad je bilo dosta primera, a eno na temi sa Galaxy Note imaš brdo komentara baš na tu temu.

bio je izvestaj iz kineskih fabrika (ovoga puta necu vezivati to za Apple) gde sastavljanje necega ne zavisi od radnika, vec od trake na kojoj se krece. svako na svojoj poziciji ima tacan timeframe od XX sekundi da uradi ono sto "prodje" ispred njega, a traka nikad ne staje (24h, samo se radnik menja)

Ako uzmemo u obzir da je Assembly kucista za iPhone u Apple fabrikama gde su isti uslovi (Shenzhen), i ako uzmemo u obzir kolicinu pretpostavljene prodaje, ti radnici su onda radili u jos manjem vremenu, verovatno: "imas 12 sekundi da pregledas celo kuciste" a onaj sledeci je imao 5-6 sekundi manje da spoji jedan deo s drugim i tako uz pravac trake. Gde je meni onda jedina nedoumica - zasto zuriti, kad sam biras release date uredjaja .. ?

dobro...nije bas tako...na koristi se neka postojeca linija za proizvodnju novog uredjaja. malo se i to projektuje. imas vremena za svaku operaciju (pa i za kontrolu) pa se osnovu toga projektuje broj stanica za neku tehnolosku operaciju. ne mora sve da ide pravolinijski. vreme moze da se uspara na vise nacina - ili smanjenjem usvojenog vremena za neku operaciuju ili povecanjem broja stanica na kojoj se obavlja neka tehnoloska operacija. nesto sumnjam da im je problem da povecaju broj kineskih radnika koji rade na asemblazi.

Meni najvise lici da je neki padobranac na visokoj poziciji (aka manager) sa malo iskustva u proizvodnji nametnuo zahteve koji u datom trenutku nisu mogli biti najadekvatnije ispraceni. malo prodje vreme, pa ce smisle drugaciji nacin kako da ga farbaju, malo naprave novu liniju za proizvodnju pa ce jedan od nedostataka da se otkloni

a odlaganje vremena lansiranja...pa bre menadzerskoj sorti timeplan je sve i vsja. napravice se tada i ima da se okrene nebo i zemlja da tako bude. a onda u nekom trenutku neko skine inzenjersku kapu pa navuce menadzersku. greski je bilo i bice. sve ce to da se ispegla. sve ce to narod pozlatiti

webster - objasni mi koji je to lepak, u proizvodnom procesu opisanog iPhone 5 ekrana koji se lepi GDE i NA sta ?

A sta mislis sta spaja ekran i zastitno staklo?

Garancija je napisao(la):
pritom, ne govorimo o zutom ekranu, nego o zutoj mrlji. znas li ti druze kako nastaju te zute mrlje, i kako to nema blage veze sa lepkom .. ?

na crnoj pozadini to izgleda ovako.

49065-500.jpg

Kontrola nece nikada vratiti telefon da se ponovo napravi oklop ako je 1 u 10 bez problema, samo ce im reci da pustaju takve modele, tu je greska onoga ko je konstruisao, a ne kontrole.

Kontrola TREBA da vrati ostalih 9, zato i sluzi, da ukaze na propust tokom proizvodnog procesa tokom kojeg 1/10 telefona ispadne kako treba.

Konstrukcione greske se javljaju mnogo ranije, ne mogu se (u vecoj mjeri) ispraviti tokom proizvodnje ili kontrole. Za to su prototipovi, testiranja, mjerenja, koriscenje u kontrolisanim uslovima i slicno.

U svakon slucaju, sto vise gledam ovih slika, sve vise imam osjecaj kao da je ove telefone neko pobacao na gomilu pred pakovanje i da su zbog toga ostecenja.... Na nekim slikama se jasno vidi trag od udarca po ivici.

Kontrola TREBA da vrati ostalih 9, zato i sluzi, da ukaze na propust tokom proizvodnog procesa tokom kojeg 1/10 telefona ispadne kako treba.

Konstrukcione greske se javljaju mnogo ranije, ne mogu se (u vecoj mjeri) ispraviti tokom proizvodnje ili kontrole. Za to su prototipovi, testiranja, mjerenja, koriscenje u kontrolisanim uslovima i slicno.

U svakon slucaju, sto vise gledam ovih slika, sve vise imam osjecaj kao da je ove telefone neko pobacao na gomilu pred pakovanje i da su zbog toga ostecenja.... Na nekim slikama se jasno vidi trag od udarca po ivici.

Kontrola ce da vrti taj telefon samo ako tako kompanija kaze, a ako od 5 miliona vrati 4.5 miliona sta mislis koliko ce to da kosta kompaniju i koliko ce im zbog toga pasti akcije?

Nista brate ni na jednom mogucem telefonu bilo koje kompanije, ni na 4S koji sam licno otvarao - nista. staklo nikad nije zalepljeno za ekran niti ima potrebe da bude zalepljeno. staklo je fiksirano za prednji deo kucista, i u najbojem slucaju direktno leze na LCD kao takvo, nikada se ne lepi. za 4S sam sto posto siguran jer sam ga otvarao, za iPad-e i iPhone 5 ne znam, cak i ako je tacno ovo sto su rekli za digitizer u samom LCD-u, opet lepak ispod gorile nema sta da trazi.

Ti kanda nikada nisi otvarao ekran 4-ke, toliko o strucnosti...

http://www.ifixit.com/Answers/View/25507/Can+I+separate+the+glass+from+the+LCD+screen

The iPhone 4 Front Glass Digitizer and LCD is manufactured as one unit. Apple has used epoxy strength adhesive to adhere the LCD to the digitizer.

Naravno da je staklo zalepljeno za ekran, suludo je tvrditi bilo sta drugacije. ne znam odakle ti samo ideja da nije zalepljeno, zaista ne znam...

Poslednja izmena:
Ljudi uvek je ovako kad se pojavi novi iphon svi pronalaze greske.Isto je i kad izadje samsung ili neki drugi, samo sto se po iphonu najvise pljuje.Na kraju se uspostavi da sve radi normalno.....Ja i dalje nevidim razlog da ovde ljudi koji ne vole iphon najvise pisu....

Apple ima daleko vise para, a ja se ne secam da je iPhone 4, kao ni iPhone 4S imali problema direktno iz kutije.
šta je sa problemom vezanim za antenu?

Možda nekog bude interesovalo moje lično iskustvo sa ovim telefonom,pa ću napisati nekoliko rečenica.

Pakovanje.Što se pakovanje tiče,malo je izmenjeno u odnosu na prethodno i to što se tiče veličine i sadržaja.Sa sadržajem ste već svi upoznati i verovatno vas najviše interesuje kvalitet slušalica.Poredio sam sa prethodnim i mogu vam reći da je kvalitet zvuka isti.

Telefon je lakši,tanji i veći i mnogo bolje leži u ruci nego prethodni modeli.Bio sam protiv toga,jer volim telefone koji su teži,al ovo mi je zaista izuzetak koji mi se svideo,ne znam zbog čega,možda zbog kvaliteta izrade ili su jednostavno uboli pravu veličinu.

Ekran je dosta oštirji i boje su realnije u odnosu na prethodne modele,al to me nije začudilo iz prostog razloga,jer sharp pravi takve ekrane dosta dugo.Sve u svemu,sviđa mi se ova promena,mada bih za nijansu možda proširio ekran.

Baterija me je prijatno iznenadila,jer sam očekivao da će mnogo brze nestati zbog jačeg procesora,još kad dodamo da je zbog toga i telefon topliji,kao i zbog ovog dosadnog leta...al za ovih par dana ni jednom nije trajala kraće od dan sa upaljenim 3g i čestim korišćenjem,s obzirom da je novi telefon u pitanju.

Slike koje su se pojavile,a vezane su za ogrebotine su me uplašile s obzirom da sam unapred naručio crni,al sam uzput promenio mišljenje zbog toga,a i zbog toga što mi je jednostavno beli uvek bio lepši.Stigao beli,otvaram kutiju i šta!?crne tačkice po leđima.Skidam foliju i počnem da brišem,al one i dalje stoje tu.Naravno,smorio sam se užasno i svašta mi je prošlo kroz glavu,al u toku dana sam uzeo krpicu da ga obrišem,jer ga nisam ispuštao iz ruku.Obrisao ga detaljno i pogledam,kad ono nema ni jedne tačkice na leđima,tako da je ta cela priča prenaduvana.Verujem da je postojao problem,al ne onoliko koliko se o tome pričalo na internetu,jer znam njih troje koji su uzeli crni i ni 1 nije imao ogrebotine.

O iosu 6 mislim da nema potrebe da pričam,jer sve već odavno ispričano i probano na prethodnim modelima.

Nano sim karticu sam lako napravio uz pomoć najobičnije turpije za nokte i microsim-a.

Toliko od mene za sad.Nadam se da će nekom koristiti.

Poslednja izmena:
Ljudi uvek je ovako kad se pojavi novi iphon svi pronalaze greske.Isto je i kad izadje samsung ili neki drugi, samo sto se po iphonu najvise pljuje.

Potpuno si u pravu. Cak sad kad malo razmislim, imas ljude koji obozavaju Apple i isti (mozda cak i mnogo veci) broj koji sada nikako nikad ne bi kupila Apple (i onda ne treba biti vidovita Vida da postane jasno ko profitira isto iz ove situacije :) jer ti koji mrze Apple kupuje nesto drugo - to nesto drugo izgleda da je u najvecem broju slucajeva Samsung)... :) cudo je to

Ovaj tvoj Samsung je Ruski - on se ne racuna :d

Inace uopste nije nemoguce da prvu seriju iP5 prate ovi "osteceni u pakovanju" simptomi... Kada se malo razmisli, iP5 je sigurno najbrze prodavani telefon u prvih nekoliko dana kad se pojavi (to je opste poznato). E sad zamsilite kako je u tim fabrikama gde moraju da proizvedu milione primeraka za samo nekoliko dana, veliki je pritisak na sve da se toliki broj iPhone-a proizvede i naravno da ce doci do ovakvih situacija u losijoj kontroli kvaliteta, narocito u ovoj situaciji kada su ti najvece potraznje upravo na pocetku i kada je pritisak u prvih nekoliko dana ogroman. Zbog toga je uvek zlatno pravilo da se saceka mesec-dva dok se trziste ne stabilizuje - jer se tad i povede mnogo stroziji rezim kontrole kvaliteta, a i fabrike se vrate u normalu.
Ovo inace praktikuje jedan moj drug uvek kada kupuje :D
Ali ovo nema veze sa samim telefonom koji je odlican. Da je propust Apple-a (ako je stvarno tako) - jeste, ali nema ama bas nikakve veze sa telefonom. Nije valjda telefon kriv sto ga je neko tamo sutnuo/bacio/ostetio?

A šta je sa vašim prelepim Samsungovim brick bagom na OFFICIAL romu? :D 4s nema problema sa antenom, 4 je imao.
ako nisi primetio,ja imam apple telefon,a i imao sam tu čuvenu 4ku i nisam imao problema sa antenom.

"Ono" iz Engadgeta (ne znam dal je muško ili žensko) je testiralo pravljenje fotki u low light uslovima na top smartfonima:
http://www.engadget.com/2012/09/26/lumia-920-low-light-shootout/
Test je više pravljen kao demonstracija mogućnosti Lumie, s obzirom da je "ono" bio pre par dana kod Elopa, ali opet dobro dođe da se vidi kako se ajfon nosi sa konkurencijom u još jednoj oblasti...
rezultat: Lumia dominira, Iphone je sledeći, One X i SGS3 daleko iza.
Stavili su i 2 fotke kao primer:
lead-comp.jpg

post-comp.jpg

review - Techno Buffalo:
[YOUTUBE]LzfAnnvOg3I[/YOUTUBE]

@"ono" iz engadgeta je musko xd, ali kada sam ga video zapanjio sam se :).

Evo tipican primer FUD-ovanja :

http://www.bgr.com/2012/09/27/apple-maps-motorola-criticism-fail/

Daleko od toga da su Apple mape savrsene i da su bolje od Google-ovih u ciji je razvoj utroseno mnogo, mnogo vise i vremena i sredstava, ali koliko vidim za 95% korisnika one obavljaju posao a konkurencija pravi fake anti Apple Maps reklame..

šta je sa problemom vezanim za antenu?

Možda nekog bude interesovalo moje lično iskustvo sa ovim telefonom,pa ću napisati nekoliko rečenica.

Pakovanje.Što se pakovanje tiče,malo je izmenjeno u odnosu na prethodno i to što se tiče veličine i sadržaja.Sa sadržajem ste već svi upoznati i verovatno vas najviše interesuje kvalitet slušalica.Poredio sam sa prethodnim i mogu vam reći da je kvalitet zvuka isti.

Telefon je lakši,tanji i veći i mnogo bolje leži u ruci nego prethodni modeli.Bio sam protiv toga,jer volim telefone koji su teži,al ovo mi je zaista izuzetak koji mi se svideo,ne znam zbog čega,možda zbog kvaliteta izrade ili su jednostavno uboli pravu veličinu.

Ekran je dosta oštirji i boje su realnije u odnosu na prethodne modele,al to me nije začudilo iz prostog razloga,jer sharp pravi takve ekrane dosta dugo.Sve u svemu,sviđa mi se ova promena,mada bih za nijansu možda proširio ekran.

Baterija me je prijatno iznenadila,jer sam očekivao da će mnogo brze nestati zbog jačeg procesora,još kad dodamo da je zbog toga i telefon topliji,kao i zbog ovog dosadnog leta...al za ovih par dana ni jednom nije trajala kraće od dan sa upaljenim 3g i čestim korišćenjem,s obzirom da je novi telefon u pitanju.

Slike koje su se pojavile,a vezane su za ogrebotine su me uplašile s obzirom da sam unapred naručio crni,al sam uzput promenio mišljenje zbog toga,a i zbog toga što mi je jednostavno beli uvek bio lepši.Stigao beli,otvaram kutiju i šta!?crne tačkice po leđima.Skidam foliju i počnem da brišem,al one i dalje stoje tu.Naravno,smorio sam se užasno i svašta mi je prošlo kroz glavu,al u toku dana sam uzeo krpicu da ga obrišem,jer ga nisam ispuštao iz ruku.Obrisao ga detaljno i pogledam,kad ono nema ni jedne tačkice na leđima,tako da je ta cela priča prenaduvana.Verujem da je postojao problem,al ne onoliko koliko se o tome pričalo na internetu,jer znam njih troje koji su uzeli crni i ni 1 nije imao ogrebotine.

O iosu 6 mislim da nema potrebe da pričam,jer sve već odavno ispričano i probano na prethodnim modelima.

Nano sim karticu sam lako napravio uz pomoć najobičnije turpije za nokte i microsim-a.

Toliko od mene za sad.Nadam se da će nekom koristiti.

Hvala za krajnje realne i informativne informacije iz prve ruke, dosta me je ohrabrila informacija za 3 crni koja nisu imali ogrebotine, vec sam se razmisljao da po prvi put uzmem beli model.

Evo jos jednog odlicnog testa iPhone 5 display-a, rezultati su podudarni sa onima Ray Soneire za koji su mnogi tvrdili da je placen da pise pohvalno o Apple-u i da su mu testovi fake :D

http://www.anandtech.com/show/6334/iphone-5-screen-performance

Poslednja izmena:
Ovo poredjenje kamera gore sve govori.Dobro poredjenje i dobre slike.

Daleko od toga da su Apple mape savrsene i da su bolje od Google-ovih u ciji je razvoj utroseno mnogo, mnogo vise i vremena i sredstava, ali koliko vidim za 95% korisnika one obavljaju posao a konkurencija pravi fake anti Apple Maps reklame..

Korisne su onome ko zivi u vecim USA gradovima, cak je i vecina EU gradova zabrljana opasno - 5 ulica u vodi u Londonu. U Bg-u nema bese nijedna ulica ucrtana :)?

Pa normalno da je utroseno i vremena i kesa.

Sta si mislio, da i Google kupuje male kompanije koje ce da rade za njih u mjeri u kojoj to Apple radi?

Google se davno odlucio da investira u mape i svu tu pricu, evo im rezultata sada.

Apple ne zanima takav sistem rada, bitno je samo smanjiti prisustvo konkurencije na najmanju mogucu mjeru. Krenuli su u taj eksperiment sa mapama. I treba online zajednica da im se podsmijava.

Iako me Apple mape kao ni sam Apple licno ne doticu, tvoji postovi mi uvijek vrijedjau inteligenciju. Apple mape za 95% korisnika obavljaju posao? Pa vidis da ne rade cak ni u NY! Otidji na Google maps i ukucaj tu ulicu, pa otidji na street view, vidices da ta ulica i taj park postoje, dok je kod Applea to nesto kao magistralni put. Dakle daleko od toga da za 95% korisnika obavljaju posao, jer ako NY nije kako treba, sta da ocekuju ostali? Naravno, samim time ni konstatacija da "konkurencija pravi fake anti Apple Maps reklame" nije tacna.

Evo sta kazu ovi iz anandtech na kraju detaljnog testa ekrana na iP5:

To put this in perspective, in the past few years I've reviewed probably 30-40 different displays, from PC monitors to TVs to projectors. Not a single one, out of the box, can put up the Gretag Macbeth dE numbers that the iPhone can, and perhaps one projector (which listed for $20,000) can approach the grayscale and color accuracy out of the box.

Ceo tekst:

Evo jos jednog odlicnog testa iPhone 5 display-a, rezultati su podudarni sa onima Ray Soneire za koji su mnogi tvrdili da je placen da pise pohvalno o Apple-u i da su mu testovi fake :D

Ti zapravo uzivas u forumskim prepucavanjima, zar ne? Nisu "mnogi" rekli nego ja i posle nesto slicno izjavio ovaj decko sto je na temi u cisto pljuvackoj misiji.

Ovaj test ima isti problem kao onaj koji je izvrsio Soneria, sluzi da pokaze superiornost iP5 ekrana a testira dva modela kroz ceo test, iP4 je drugi. Da su bar uzeli 4S da vidimo koliko je uznapredovao od prethodnog modela. Momak koji je ovo testirao je priznao da ne poseduje android telefone kao i da osim iP5 imao jos iP4 i 3GS tako da ga razumem.

Onog eksperta ne razumem, bar je on mogao da uradi detaljan uporedni test najboljih ekrana na telefonima, ukljucujuci One X kao i LG Optimus G. Ali ne, poenta testa je da pokaze koliko je bolji od jedinog telefona koji konkurise prodajom ajfonu. Znaci nije objektivan test koji treba da pokaze kakvi su najbolji ekrani nego test koji sluzi u marketinske svrhe. Jel jasnije sad sta sam mislio tom izjavom?

Neverovatno je da ozbiljnijih testova ekrana na smarfonima ima jako malo, kada bi byMax jos uvek radio za bench pa da bar on uradi neki solidan test.

Sto se tice mapa, tu su na gubitku samo korisnici jer ce morati da zive sa beta verzijom mapa neko vreme a mislim da to bas i nije nebitna stvar u ljudskim zivotima (navigacija). Apple je uradio pravu stvar za njih, za korisnike previse rano ali Apple sebi moze da dozvoli taj luksuz. Da je bilo ko drugi izasao sa takvim mapama popljuvali ga i vise nego Apple ali sto je bitnije trziste bi reklo svoje, cega nema u slucaju ajfon 5 koji se uprkos nefunkcionalnim mapama (za veci deo sveta) ipak prodaje kao vruci kolaci. Za Apple jednostavno ne postoji losa reklama tj. ne dotice ih u finansijskom smislu.

Evo sta kazu ovi iz anandtech na kraju detaljnog testa ekrana na iP5:

Ceo tekst:

Really, my phone came yesterday, and I regret to say I've been outside very little in the past 36 hours. I'll try to give it a test tomorrow since it's actually sunny in Portland and see what it looks like. I have no basis for comparison to the Galaxy or the One X. The only phones I've owned the past 4 years have been the iPhone 3G, 4, and 5. I've spent perhaps 15 minutes with an Android based phone in total.

Nekad valja procitati i komentare. Ali ti si poznati FUDer, tako da ti oprastam :)

Jel se neko oglasio iz Epla sa normalnim objasnjenjem po pitanju ostecenih telefona? Za sad znam samo da je marketing direktor rekao da se Aluminijum trosi kada se koristi, ali kakve to ima veze sa telefonima koji nekorisceni?

Poslednja izmena:
@G@W
Cekaj, za ovaj test si rekao da je placen, a sada ovi sa anandtech nisu strucni jer ne mogu da testiraju ekran na iP5 ako nemaju android telefon...
Mozda ce se pojaviti neki test gde ce pljuvati ekran na iP5 i onda ce za tebe biti realan :)
Covek nije radio uporedni test sa drugim telefonima vec je prikazao kvalitet ekrana i koliko je poboljsan u odnosu na iP4, tu nije nista sporno.

Neverovatno je da ozbiljnijih testova ekrana na smarfonima ima jako malo, kada bi byMax jos uvek radio za bench pa da bar on uradi neki solidan test.
Da te podsetim sta je byMax rekao za onaj prvi test:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?291969-iPhone5-zvanicna-tema/page13&p=3021978#post3021978

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno