Pa normalno da je utroseno i vremena i kesa.
Sta si mislio, da i Google kupuje male kompanije koje ce da rade za njih u mjeri u kojoj to Apple radi?
Google se davno odlucio da investira u mape i svu tu pricu, evo im rezultata sada.
Apple ne zanima takav sistem rada, bitno je samo smanjiti prisustvo konkurencije na najmanju mogucu mjeru. Krenuli su u taj eksperiment sa mapama. I treba online zajednica da im se podsmijava.
Apsolutno nemam nameru da sirim offtopic Apple vs Google raspravama, ne znam kako uopste iko moze da veruje u to kako je jedna korporacija dobra a jedna zla, price za malu decu. A sto se tice kupovina kompanija, bolje se informisi pre nego sto ovako nesto besmisleno odvalis :
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mergers_and_acquisitions_by_Apple
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mergers_and_acquisitions_by_Google
Google daleko vise kupuje male kompanije i to uopste nije losa stvar kao sto je ti predstavljas.
The Stig je napisao(la):Iako me Apple mape kao ni sam Apple licno ne doticu, tvoji postovi mi uvijek vrijedjau inteligenciju. Apple mape za 95% korisnika obavljaju posao? Pa vidis da ne rade cak ni u NY! Otidji na Google maps i ukucaj tu ulicu, pa otidji na street view, vidices da ta ulica i taj park postoje, dok je kod Applea to nesto kao magistralni put. Dakle daleko od toga da za 95% korisnika obavljaju posao, jer ako NY nije kako treba, sta da ocekuju ostali? Naravno, samim time ni konstatacija da "konkurencija pravi fake anti Apple Maps reklame" nije tacna.
Meni vredja inteligenciju kada neko nije u stanju ni da procita link nego baca random mrznju i jos govori za necije postove da vredjaju inteligenciju.

E vidis postovi kao sto je taj tvoj vredjaju inteligenciju, evo ti te adrese na apple mapama, verujem da nemas apple uredjaj pa da to sam proveris.
Ti zapravo uzivas u forumskim prepucavanjima, zar ne? Nisu "mnogi" rekli nego ja i posle nesto slicno izjavio ovaj decko sto je na temi u cisto pljuvackoj misiji.
Ovaj test ima isti problem kao onaj koji je izvrsio Soneria, sluzi da pokaze superiornost iP5 ekrana a testira dva modela kroz ceo test, iP4 je drugi. Da su bar uzeli 4S da vidimo koliko je uznapredovao od prethodnog modela. Momak koji je ovo testirao je priznao da ne poseduje android telefone kao i da osim iP5 imao jos iP4 i 3GS tako da ga razumem.
Onog eksperta ne razumem, bar je on mogao da uradi detaljan uporedni test najboljih ekrana na telefonima, ukljucujuci One X kao i LG Optimus G. Ali ne, poenta testa je da pokaze koliko je bolji od jedinog telefona koji konkurise prodajom ajfonu. Znaci nije objektivan test koji treba da pokaze kakvi su najbolji ekrani nego test koji sluzi u marketinske svrhe. Jel jasnije sad sta sam mislio tom izjavom?
Zasto bi ekran morao biti poredjen sa bilo cime? ovde su samo izneti rezultati testiranja iPhone 5 ekrana koji su isti kao i oni koje je Ray Soneira objavio, isti ekran, isti rezultati. ili je i anandtech-ov test placen? evo ti i display test-a one x-a pa uporedi, mada smisao ovog topic-a nije apple vs ostatak sveta, vise puta su to modovi naglasavali.
http://www.anandtech.com/show/5779/htc-one-x-for-att-review/6
Poslednja izmena: