Šta je novo?

iPhone 5 - zvanicna tema

dokle vise ti sa ovom izjavom covece ... ?

apple hejteri su otisli, kupili 10.000 iPhone-a, sve koordinirano iz "Apple-hate headquarters-a" i onda isti ti likovi okacili preko 2000 klipova, tema i slika gde se vide lose sastavljane maske, izgrebani telefoni, flikering ekrani, i zute mrlje .. ?[/

Svaka cast ako verujes u sve to.Ali OK pobedili ste.Sad bi trebalo lepo da pustite ljude koje ovaj uredjaj zanima ili su ga vec kupili da pisu.

Poslednja izmena od urednika:
Ne razumem sta je to revolucionarno kod display-a, boje i to sto je najbolji na trzistu. Pa razliku izmedju iPhone 4s i iPhone 5 display-a 99% ljudi u normalnom radu nece primetiti, jedini nacin da uvide razliku je da jedan telefon stave pored drugog, gde ce se videti neko poboljsanje. Tako da te price Androidasi imaju veci display, a imaju truba kvalitet display-a ravan je onom - Apple je najbolji na planeti i sire. Cist marketing na koji se mase pale i photoshop znanje na keynote-u, kao da je prethodni iPad ili iPhone bio E-ink crno beli ekran. Bolje da su seli i uradili mape kako treba ili ubacili neki novitet u software-u.

*** imam iPad 3, kao display je super, jedina razlika izmedju njega i ovog Samsunga P2370 je sto mozda tekst izgleda malo ostrije, ostatak je jako jako tesko primetiti, ko uspe - svaka cast spada u manjinu. Ovaj na display mate sto je napisao da je display najbolji, pa jeste kada prodje kroz test, daj ga nekome prosecnom u ruku recice isto. Naocare ne nosim i mladji sam od vecine koji ucestvuju ovde u diskusiji.

Sto se tice iPhone-a 5 i ogrebotina, ako je to lazirano na jedno n fotki na internetu onda ok.

@webster ti si i dalje pri tome da su mape dobre, evo jos jednom:

http://theamazingios6maps.tumblr.com/

Jel ima u Beogradu ucrtana koja ulica :), za manje gradove necu da pitam :)?

Inace u CH dizu cene opasno, iPhone je celih 80 CHF skuplji, iPad 30 CHF.

ne mislis li da je neodgovorno da uredjaj od toliko para i takvog renomea na sva tri dugmeta ima probijanje svetla ?

Problem je kada se ovako nesto predstavlja kao cinjenica, probijanje svetlosti se desava na mizerno malom broju uredjaja i vec sam ti objasnio zbog cega do njega dolazi i da nije u pitanju trajna stvar vec stvar koja se resava nakon nekoliko dana intenzivnog koriscenja. u krajnjem slucaju uopste nije problem vratiti uredjaj i dobiti novi ili novac nazad. mada ne sumnjam da ce sada uleteti neka klasicna Igoritza prica tipa "Moj pasenog je glavni baja u foxconn-u i odgovorno tvrdi da je 99% iPhone-a 5 defektno" .

Jos jednom cu da ponovim, neverovatno mi je da ti koji si navodno serviser mobilnih telefona ne znas na koji nacin je displej pricvrscen za zastitno staklo (a tvrdis da si otvarao 4S i da si itekako upucen).

Poslednja izmena:
mene sigurno nisi video na OneX/SGS3 teme da sam opleo ali ako si resio da kupis IP5 super onda nastavi da.........

a-a, ne menjaj pricu dragi webster, znas i sam dobro da si izjavio da je gorila zalepljena za EKRAN, a kad se kaze ekran, podrazumeva se da se misli na LCD, ja sam samo bio toliko dobar da te ispravim da se za LCD nista ne sme lepiti, pa si ti onda naknadno ubacio pricu o digitizer-u i medjusloju. znas, osramotio si se, glupo je sada da pokusavas da 100% svoje sramote prebacis na mene ;)

Stvarno si komedija, evo da ti ponovim sliku koju si prevideo :

Untitled-2.jpg

Sta mislis sta drzi displej zalepljenim za Gorilu? evo ti i odgovora :

The reason behind this is the glue beneath the display which hasn’t fully dried yet; giving off yellow tint.

SOURCE :

http://www.redmondpie.com/iphone-5-users-reporting-yellow-tint-on-their-displays-photos/

i jos jednom :

Current-LCD-vs-in-cell.png

SOURCE :

http://www.razorianfly.com/2012/09/25/in-cell-displays-responsible-for-tight-iphone-5-supply/

bespotrebno se brukas ovakvim nebuloznim izjavama i pokusajima da prebacis sopstvenu neupucenost na nekog drugog. ne znam samo odakle ti ideja da se na LCD ne sme nista lepiti, da si ijedan TS telefon u zivotu otvorio znao bi da LCD mora biti zalepljen ili za digitizer ili direktno za staklo.

Garancija je napisao(la):
a sto se tice "mizernog" broja probijanja svetla, cisto da se razumemo - vi Apple fanovi ste dosli na OneX/SGS3 teme i opleli po ovim uredjajima koji su imali daleko manji procenat bagova od iPhone 5. I kad kazes "mizerno mali broj" - potkrepi to sa linkom, nasuprot celog interneta koji govori drugacije .. ili si pak ti licno na skajpu diskutovao sa Cook-om .. ? :)

Koliko ljudi sa ovog foruma koji su koristili iPhone 5 je imalo problem sa light bleeding-om? za sada nijedan od recimo 5-6 komada koliko se spominjalo ako sam dobro pratio. i mozes li da pokazes par tih poruka po onex i sgs3 topic-ima gde smo se "mi" javljali?

Poslednja izmena:
Tu In-cell tehnologiju nije Apple razvio vec neko drugi, bilo davno na macrumors.

Meni nije jasno zasto bi iko platio ovaj telefon po derackoj ceni u Srbiji kad moze da ga uzme u svici za 550 eur nakon povracaja pdv-a i da ga za razliku u ceni uzme avio kartu i napravi lep izlet?

I kakve to ima veze sa raspravom???

Recice neko pre ili kasnije Apple inovator i tako to :), jer je vec receno da su Apple mape ~ok.

@kraken zavisi kojom kompanijom putuje i aerodrom je uvek malo izvan grada, treba platiti prevoz do centra. Verovao ti ili ne pre se stigne TGV-om iz Zeneve do Pariza u centar nego avionom do centra Pariza, cak je TGV mozda i jeftiniji kada se sve sabere.

A ja ti lepo kazem da LCD nije zalepljen za gorilu, vec je zalepljen za srednji sloj, koji je dalje zalepljen IVICAMA za LCD. bilo je price o ovome na HW repair forumima, niko ni ne pokusava da uradi jer staklo puca cak i kada je zagrejano usled prejakog lepka koji koristi APple, ali ti ja hiljadu puta ponavljam da za LCD, za sam ekran - NISTA nije zalepljeno. na ovoj tvojoj slici gde pise - Current touchscreens - ovaj donji "adhesive glue" ne postoji. palis se na price sa interneta, cela poenta tog lepka po objasnjenju iz Apple-a jos na iPhone 4 je da se stavlja da ne bi usla prasina. ajde logikom, ukljuci glavu - jel isti rezultat ako vakumiras ono izmedju sa lepkom na ivicama, ili ako prelepis ceo ekran ? sta ti deluje logicnije ?

Nisam ni sumnjao da cu dobiti slican odgovor, ifixit i ostali ne znaju igoritza zna. pogledajmo jos jednom ovaj klip :

0:18-0:22 dok se muci da ODLEPI LCD je napisao(la):
If you haven't alredy figured it out, Apple glued together the LCD and the digitizer

ovu sliku :

Current-LCD-vs-in-cell.png

i procitajmo ova dva clanka :

The reason behind this is the glue beneath the display which hasn’t fully dried yet; giving off yellow tint.

http://www.redmondpie.com/iphone-5-users-reporting-yellow-tint-on-their-displays-photos/

As you can see from the diagram above, this not only allows Apple to get rid of the Touch Panel layer which was previously separate to the LCD screen, but also allows for the getting rid of that second layer of adhesive glue, making the space between the LCD screen and the cover glass even smaller.

http://www.razorianfly.com/2012/09/25/in-cell-displays-responsible-for-tight-iphone-5-supply/

A evo i sta kaze Alex Jansen sa iFixit-a :

Unfortunately Apple constantly makes decisions in design that makes repair difficult. Here they decided to glue the LCD and the front panel together to remove the issue in older iPhones of dust getting behind the glass.

Nemaju ljudi pojma jednostavno - strucnjak Igoritza bolje zna, iako se na video klipu jasno vidi da je LCD ZALEPLJEN za digitizer ali po tebi taj sloj lepka ne postoji.

i kako smo od ovog :

ja sam samo bio toliko dobar da te ispravim da se za LCD nista ne sme lepiti

dosli do ovog :

koji je dalje zalepljen IVICAMA za LCD

Sme se lepiti i zalepljen je ili se ne sme lepiti, moras se odluciti :D

Javno pred celim forumom te pozivam da podelimo lovu da uzmemo jedan 4S OEM screen sa ebay-a, u 100 evra da se kladimo, i kad stigne da sednemo negde zajedno, da ga rastavimo da bih ti dokazao da ne postoji lepak koji leze Diretno na LCD.

Igoritza popularno zvani Igoritza Istina poziva na opkladu lol :D

Poslednja izmena:
kao sto si rekao bymax je stigao i svaka mu cast za poduhvat.u toku dana ce svi dosta ljudi dobiti svoje uredjaje.Za 1-2 dana imacemo njihove komentare, cisto sumnjam da ce bilo ko od njih imati bilo kakav problem...

Recice neko pre ili kasnije Apple inovator i tako to :), jer je vec receno da su Apple mape ~ok.

@kraken zavisi kojom kompanijom putuje i aerodrom je uvek malo izvan grada, treba platiti prevoz do centra. Verovao ti ili ne pre se stigne TGV-om iz Zeneve do Pariza u centar nego avionom do centra Pariza, cak je TGV mozda i jeftiniji kada se sve sabere.

Ako pominjes zenevu (koja nije najsretniji izbor jer nema direktnog leta od bg do ge tako da nije lako naci povoljnu kartu, al zato ima vise linija od pristine do zeneve :) ) aerodrom ti je u grand sakoneu i udaljen je gradskim prevozom 10tak minuta voznje gradskom linijom br 5 do appleove oficijelne radnje i karta je mislim 3.5chf. Btw imas radnju i na aerodromu koja prodaje apple proizvode.
Mislim da je pre o rec o imanju viska para i manjka kreativnosti.
Ja bih pre isao direktno do ciriha i napravio vikend izlet nego dao pare gulikozama. Em se vidi lep grad, em se licno uzme uredjaj na licu mesta.
Skoro sam uzimao opremu za zimu i duplo vise bi me kostala da sam je kupio direktno u gradu. Umesto toga sam lepo za vikend otisao u shoping i napravio fin izlet, valjda je to normalnije?

Ako pominjes zenevu (koja nije najsretniji izbor jer nema direktnog leta od bg do ge tako da nije lako naci povoljnu kartu, al zato ima vise linija od pristine do zeneve :) ) aerodrom ti je u grand sakoneu i udaljen je gradskim prevozom 10tak minuta voznje gradskom linijom br 5 do appleove oficijelne radnje i karta je mislim 3.5chf. Btw imas radnju i na aerodromu koja prodaje apple proizvode.
Mislim da je pre o rec o imanju viska para i manjka kreativnosti.
Ja bih pre isao direktno do ciriha i napravio vikend izlet nego dao pare gulikozama. Em se vidi lep grad, em se licno uzme uredjaj na licu mesta.
Skoro sam uzimao opremu za zimu i duplo vise bi me kostala da sam je kupio direktno u gradu. Umesto toga sam lepo za vikend otisao u shoping i napravio fin izlet, valjda je to normalnije?

Da nema direktna linija, najlakse je preko Ciriha ili Bec-a, mada je u Becu znatno manji aerodrom, ali izgleda da tamo aktivno rade na povecanju doticnog. Licno mislim da ce te cela prica ispasti skuplje, jer ce razliku da ti pojedu samo karte, ali dobices sigurno lep izlet. E sada koliko kosta bus stvarno ne znam i koliko je daleko, ali koliko se secam osobi koja mi je kupila tamo iPad trebalo joj je minimum 30 min automobilom od zgrade koja je relativno blizu aerodroma do Apple Store-a.

http://www.gsmarena.com/apple_iphone_5-review-822.php

http://blog.gsmarena.com/apple-iphone-5-battery-test-is-done-proves-itself-as-a-thin-powerhouse/

"What we are not so sure is how happy will you be with your iPhone 5's design when it gets scratched. And that leads us to the main grudge we have with the new iPhone - unless you take the utmost care, it will get scratched. The anodized aluminum chipping issues are already well documented and we are just a week into the iPhone 5's availability.

Simply put, the material Apple selected is not durable enough. The company tried to defend itself, saying that scratching is a normal for anodized aluminum bodies, but that's not quite true. We have a Nokia N8 that's been tossed around the office for nearly two years now, and it only has few scratches and shows minimal wear. We've seen three-day old iPhone 5 units that look worse."

Poslednja izmena:
Zato je IT novinarstvo danas raspad zbog sajtova koji su necemu naklonjeni, a to su gizmodo, engadget, bgr i slicni, kao zutu stampu da citas.

+1 Zasto bi bili "naklonjeni"?? Gsmarena je jedan od par objektivnih i realnih IT sajtova danas. Sa najboljim i najdetaljnijim testovima po mom misljenju.

@telep: slažem se, na kraju krajeva i novinari su ljudi - potkupljivi su, a mogu imati i lične favorite :)
@emix: ako npr u svim dostupnim rezultatima na sajtu gl benchmarka iphone 5 beleži bolje rezultate od lg optimusa g, a kod njih optimus g ostvaruje bolji rezultat, to mi je malo čudno :trust:
uostalom uporedi i sam:
http://www.glbenchmark.com/compare....certified_only=1&D1=LG E973&D2=Apple iPhone 5
Onda npr iako nisu komentarisali rezultate fotki u low light uslovima, fotka sa SGS3 je ispala najsvetlija
to je potpuno različito od rezultata poređenja na drugim sajtovima, gde je SGS3 često davao tamnije fotke i od One X, imam utisak da nisu pravljene pod istim uslovima
zvučnik na I5 im je tiši od I4S, za razliku od rezultata drugih testova, itd. Ima još puno sitnica koje se ne poklapaju, kao da su testirali drugi telefon...

Nije samo gsmarena o tome govorila (konkretno u vezi grebanja). iFixit je lepo to i pokazao. Dakle telefon se grebe lako. Ne znam zasto je to toliko tesko prihvatiti? Zasto uvek morate da uvodite u pricu teorije zavere (da li su nakolonjeni ili ne)???

Grebe se pa sta? Ako ste lepili folije na cetvorku zalepite i na peticu i to je to. Sa druge strane petici ne treba zastitno kuciste ili bumper jer nema staklena ledja i laksi je telefon. Inace folija je preporucljiva i da nije podlozan grebanju jer ste sigurniji u nekim cudnim situacijama a kasnije ako prodajte telefon ipak vam vise znaci da nema ni jednu ogrebotinu.

Poslednja izmena:
Gledam ove testove i pitam se kako uspevaju da im baterija tako dugo traje :trust:

Ovako izgleda kod mene sto se baterije tice.

Prilozi

• IMG_0733.PNG
    IMG_0733.PNG
    111.2 KB · Pregleda: 151
http://blog.gsmarena.com/whole-shipment-of-iphone-5s-stolen-from-french-airport/
Whole shipment of iPhone 5 units stolen from French airport

September 27th, 2012, 12:00 by Peter 125 comments

Just before the Japanese launch of the iPhone 5, three stores were robbed of a total of 191 units. Then about a week ago, an employee of a London O2 store made off with an entire shipment of 250 iPhone 5s, which are worth about £100,000.

Now there’s a report that on Tuesday there was yet another major iPhone 5 theft, which occurred in France. The number of units stolen wasn’t confirmed, but the whole thing played out like a heist movie.

The iPhone 5 shipment was being loaded on a plane at Marignane airport when three armed robbers blocked the vehicle used to load the plane with two BMWs. The gunmen then forced the driver to follow the two cars and a Renault Master that lead the way.

About 10km down the road, the robbers stopped and loaded the shipment (which also included a number of Apple laptops) in the van. After they were done, they set the airport’s truck on fire and drove off.

The police investigating is ongoing.

Note: the image above is not an actual photo of the incident, just a photo of something being loaded on a plane with a quickly photoshopped Apple logo.

taj svet koji jeste pun para, zapravo dobija iphone po smesnim cenama uz ugovor, tako da ne znam o kakvih 700 dolara pricas. ko je blesav da kupi u USA za 700 dolara :)

trzisni udeo... dokle vise ta besmislena prica? pa raspale nokije i dalje koristi pola sveta, kakve to veze ima sa zivotom a posebno sa ovom temom?

mi smo u srbiji samo nabili "prosek" apple hejtera kojih ima izgleda ubedljivo najvise po glavi stanovnika. mada, moguce ih ima vise u iranu...

Najzesce je bilo u Hongongu- nista osim iphonea nisam gotovo ni video. Al vec u Kini je bila masa kopija al slabo originali. U zapadnoj evropi tako tako, al nikog iz svog okruzenja sa iphoneom ili ipadom ne znam da je platio punu cenu. Ili je ugovor, ili neka akcija ili preko bona dobijenog od benziske stanice, banke, prehrambenog lanca. Al kad sam video u Srbiji da ne samo da se prodaje telefon za 900e, pa Srbija je obecana zemlja koju nije dotakla kriza :D morao sam ortaku da prevodim sa google translatorom oglas da bi mi poverovao. Iphone valjda dodje u srbiji kao airmax 90-tih.

Vrh Dno