Šta je novo?

iPhone 5 - zvanicna tema

Staaaa, 20%? Uh...

Pitam se sta ce da rade sa tim silnim ostecenim telefonima koji su im vraceni.

Prefarbaju i zamene šta treba i prodaju kao refurbished za nešto manje para.

Ja isekoh 7 kartica. 6 micro, jednu staru mts sa ogrnim kontaktima - i radi! Nisam ocekivao, ali radi. Secite ih i ne bojte se

To je veliki procenatsv,preko 2% je mnogo, a ne 20% katastrofa.Verujem da zato sada nigde nema u prodaji da je sve povuceno i da sledeca tura stize bez greske:), danas sam uzeo 4s, nadam se da cu oko nove godine moci da uzmem ip5.

Poslednja izmena:
1. Nema nikakvog smisla porediti dva razlicita wireless banda na telefonu istog proizvodjaca. Trebali su da pored petice stave neki drugi telefon koji podrzava 5Ghz.

2.Jel ovo ista cifra za 3gs i 4s?Ne vidim dal je 1 ili 7 :)

na twitteru kazu da su im stigle samo ne znam da li u sve poslovnice ili samo odredjene

uzeo sam nanosim u vipu jos 30.9,cim je izasao.

Imali su na stanju u Miskogradu i Uscu taj dan.Pitao sam samo za nbgd podrucje i poslovnice koje su taj dan radile (nedelja je bila)

Poslednja izmena:
Još uvek je malo vremena prošlo, ali čini mi se da neće da se ogrebe, bar ne u ruci. Ivice se mogu ogrebati ključem, a pozadina ne može ni tako (obriše se prstom). Nabavio sam prvo beli, zbog bojazni od grebanja, ali sam ga juče ipak zamenio za crni. I ja nisam bio preterano oduševljen kada je predstavljen, ali je ipak nešto bolji utisak kada se telefon koristi. Deluje da je manji, dosta je lakši, jako brzo radi... Samo još 60% aplikacija koje koristim nisu u full rezoluciji, ali one najčešće korištene (FB, twitter, mail i komponente iOS-a) su već optimizovane za peticu...

Samo da pitam da li se i beli lako moze ogrebati kljucem (ivice)?

I ja sam uvek vise voleo crni, ali ovde se dvoumim. Ako je stanje isto, ipak cu crni (na prolece).

Ja se iskreno jako radujem dupliranim perfomansama. Jedva cekam da vidim igre posebno optimizovane (za procesor, ne ekran) za iPhone 5 (i posle kad stigne iPad 4). Nadam se nekom Skyrimu ili bar Morrowindu za iOS :)

ja sam do sad uvek uzimao beli,jer mi je nekako lepši.Po 1.put sam se razmišljao da uzmem crnu peticu,al sam se uplašio grebanja i onda sam batalio.

Što se tiče belog i grebanja,evo imam ga već preko 10 dana i za sad nisam primetio nikakvu ogrebotunu.Za svaki slučaj sam naručio Bodyguardz full cover folije i jedva čekam da dođu da ih stavim i ne mislim.

uzeo sam nanosim u vipu jos 30.9,cim je izasao.

Imali su na stanju u Miskogradu i Uscu taj dan.Pitao sam samo za nbgd podrucje i poslovnice koje su taj dan radile (nedelja je bila)

Zvao sam druga koji radi u Uscu, Telenor - za sada nista od nano sim kartica...

Pa to je jos bolje, da ne brinem o ovoj osakacenoj micro sim koja lebdi u sim tray-u :)

ja imam problem sa mojim telefonom,jer barem jednom dnevno pukne veza.Do sad sam imao 3 "četvorke" i ni 1 prekinut poziv.Ista mreža je u pitanju.

Izgleda da će morati zamena da padne,čim se stabilizuje stanje.

Nemam jos uvek iPhone 5 ali eventualno mozda da pokusas sa disable-ovanjem LTE-a ?

držim edge samo upaljeno.Imam par drugara sa peticom i niko nema ovaj problem.

Ili je telefon faličan ili je ios,mada,ako je do ios-a,onda bi svima pucala,al koliko vidim na netu,usamljen sam slučaj...

Definitivno onda falican primerak, nisam se sa time susretao do sada na iPhone-ovima...

probao sa Telenor mrežom i od sinoć obavio par poziva.Do sad ni jedan nije pukao.Videćemo još šta će se dešavati...

Apple-u bi se definitivno na duze staze isplatilo da premeste proizvodnju. Troskovi proizvodnje ce biti veci, ali Foxcon ce im samo praviti probleme i stvarati los imidz.

@valdevit

Ili je telefon faličan ili je ios,mada,ako je do ios-a,onda bi svima pucala,al koliko vidim na netu,usamljen sam slučaj...

losa dedukcija :) apple proizvodi su superkvalitetni, os pogotovu, i ako vec nije neki problem koji je prijavila masa ljudi, velika je verovatnoca da je neki problem sa mrezom ili sa samom karticom.

ono sto se uvek radi u takvoj situaciji nije nosenje telefona u servis ili zamenu nego probanje kartice u drugom telefonu a posto je to neizvodljivo zbog formata, u tvom slucaju, promena same kartice/operatera.

Apple-u bi se definitivno na duze staze isplatilo da premeste proizvodnju. Troskovi proizvodnje ce biti veci, ali Foxcon ce im samo praviti probleme i stvarati los imidz.
doneli su im dosta negativne reputacije jer svako sr*nje koje se desi u Foxconnu uvek povežu sa Apple-om, iako su 2 kompanije i Apple ne može da utiče na uslove rada kod njih...
Druga stvar, naškodili su Apple-u stalnim curenjem delova za nove uređaje iz Foxconnovih fabrika, kod Samsunga se npr to ne dešava
napravili su problem sa ovim uređajima što su proizvedeni 36-37 nedelje ove godine, a dolazili su sa oštećenjima "out of the box"
S druge strane, Apple ne može da menja Foxconn jer su strateški partneri, Foxconn kupuje delove kompanija koje su interesantne za Apple, npr kupovina 10% Sharpa koji dizajnira najkvalitetnije ekrane za iuređaje i teži da postane jedan od glavnih proizvođača ekrana za Apple

Poslednja izmena:
@valdevit

losa dedukcija :) apple proizvodi su superkvalitetni, os pogotovu, i ako vec nije neki problem koji je prijavila masa ljudi, velika je verovatnoca da je neki problem sa mrezom ili sa samom karticom.

ono sto se uvek radi u takvoj situaciji nije nosenje telefona u servis ili zamenu nego probanje kartice u drugom telefonu a posto je to neizvodljivo zbog formata, u tvom slucaju, promena same kartice/operatera.
stavio sam sinoć lelenor karticu i sad testiram.Problem je u tome što 2.5 godine sam na vipu i do sad nisam imao ni 1 prekinut poziv,a za to vreme sam imao 3 "četvorke".Pre 2 meseca sam uzeo ugovor sa vipom,tako da operatera ne mogu da menjam.

Jedino da probam da zamenim karticu i uzmem treću po redu,mada mi je neverovatno da to može biti problem.

Prethodne dve kartice sam stavio u 1110 i radile su bez ikakvog prekidanja.Potrebno je samo namestiti čip perfektno i radiće kartica bez obzira na format,čip je iste veličine...

Poslednja izmena:
@valdevit izgleda da ti dolazi do prekidanja mreze (veoma kratko, ali dovoljno da ti se prekine razgovor). Malo mi je cudno jer si namestio da bude samo 2G, ali ako radi na tim drugim telefonima onda je to problem.
Reklamiraj telefon ako i dalje imas problema (ne znam koliko ce ti biti cimanje) :( ***..

stavio sam sinoć lelenor karticu i sad testiram.Problem je u tome što 2.5 godine sam na vipu i do sad nisam imao ni 1 prekinut poziv,a za to vreme sam imao 3 "četvorke".Pre 2 meseca sam uzeo ugovor sa vipom,tako da operatera ne mogu da menjam.

Jedino da probam da zamenim karticu i uzmem treću po redu,mada mi je neverovatno da to može biti problem.

Pa ako ti se pozivi prekidaju na Vipu a ne na Telenoru, onda koliko god neverovatno tebi zvucalo, otkrio si uzrok problema.

Takodje, ako imas priliku da testiras karticu u drugom iPhone 5 telefonu to bi resilo svaku dilemu. Jednostavno, ubaci karticu u drugi iphone 5 i ako se na njemu takodje prekidaju pozivi, do kartice je / mreze, ako ne, onda je telefon neispravan (u sta cisto sumnjam, ali sve je moguce).

veliko je cimanje,iz prostog razloga sto ih nema ni u prodaji i sto moram da nadjem nekog ko ide van na duze i hoce to da mi ucini.

Tesi me,jer drugar ima 4ku i s3 i oba prekidaju,a razlicite mreze su u pitanju i ni jedna nije vip.

Videcu jos kako se ponasa sa lelenorom,mada znam gomilu ljudi kojima prekida na njoj.

Nisam pametan,al i dalje mislim da je do kartice

@padawan,ako imas neko znanje,a da nije vezano za price sa neta i rekla-kazala i resenja tipa ukljuci caller id i bice sve u redu,javi mi se na pm

Poslednja izmena:
Valdevit, ako ti se ponovo desi takav prekid veze, probaj da pronadjes sistemske logove, kao i logove Phone aplikacije. Mozda tu moze da se vidi razlog (prelazak na drugu baznu stanicu, los signal...).

App logovi se mogu videti kroz iTunes kada zakacis telefon na komp, a neke poruke mogu da se vide i kroz Console app.

Poslednja izmena:
znam gde se to gleda,al ne znam šta tu piše i šta bih ja tu mogao da promenim?

Ne znam da li se spominjalo ovde, ali evo nesto o tome da "Apple blokira Google zbog ne znam vec kojih razloga"... Iz danasnje vesti na sajtu o classic mapama.

Google je već najavio da neće doneti Google Maps na iOS 6 tako brzo. Erik Šmit, predsednik kompanije, je najavio to pre nekoliko nedelja, navodeći da firma "još uvek ništa nije uradila", kada je bio upitan o mogućnosti razvoja Google Maps aplikacije za iOS 6. Ovakva odluka ne čudi, imajući u vidu ratove na svim stranama pred sudovima širom sveta - Google verovatno ne želi da Apple korisnic mogu tako lako da koriste njegove besplatne servise.

Nazad
Vrh Dno