Šta je novo?

iPhone 5 - zvanicna tema

big deal, ali ko im je kriv kad su oni sami poceli tu famoznu trku sa glupavom gustinom piksela na jbnom telefonu

Ti nedostaci koji se pojavljuju na ekranima su se pojavili kod svakog njihovog uredjaja, od kad pratim Apple. Do sada nisam imao ni jedan problem sa tim (niti ikakve druge probleme). Dok stigne iPhone do nas (po razumnoj ceni i za nase dilere) to ce sve da nestane.

Ti drop testovi su totalno gay. Kad ga neko izlupa čekićem, zakuca par eksera sa njim ili ga pregazi kolima onda treba pričati o neuništivosti.

Kod nekih korisnika ne prepoznaje broj kada dobiju sms iako taj broj imaju u imeniku u +381 formatu. Stvarno ne znam zbog cega tako radi. Tim korisnicima jedino resenje je jb + fix ili dupli brojevi.

Koristio sam sve tri mreze i svaka je radila savrseno.
Taj problem je npr meni postojao na 3Gs koji je otkljucan ultrasn0w-om, gde nesto radi nesto ne, ali nisam cuo da se na fabrickim simfree desavaju ti problemi.
Ima gomila ljudi koji koriste simfree bez jailbreak-a i nemaju taj problem dokle god je izabrana Srbija.

konačno su izašli prvi testovi, koji pokazuju superiornost A6 u odnosu na konkurenciju
prvo da napomenemo da A6 ima 3 GPU-a, proizvođač čipa je očekivano Samsung:
Apple%20A6%20Die%20diffusion-marked-2%20pass_575px.jpg

http://www.anandtech.com/show/6323/apple-a6-die-revealed-3core-gpu-100mm2

frekvencija CPU-a se dinamički menja u zavisnosti od opterećenja i kreće između 800MHz i 1.2 GHz:
gb3sm.jpg

rezultati benchmarka:
49989.png
49988.png

Google V8 i Google Octane benchmark:
49990.png
49991.png

GPU, koji je tradicionalno najjači element ajfona, je i na papiru superiorniji od konkurencije:
untitled.png

rezultat - 2.5x bolji rezultati od direktnih konkurenata ;)
49976.png
49977.png

Kao što vidite, rezultati su fenomenalni. Ostale tabele možete naći na linku, ima ih previše da bi mogao sve da ih kopiram:
http://www.anandtech.com/show/6324/the-iphone-5-performance-preview

Rezolucija je slaba tacka , nemogu da verujem da nisu mogli makar 720 p da ugrade u njega....
kompatibilnost sa aplikacijama za 4/4S im je tu bila u prvom planu

Poslednja izmena:
Koristio sam sve tri mreze i svaka je radila savrseno.
Taj problem je npr meni postojao na 3Gs koji je otkljucan ultrasn0w-om, gde nesto radi nesto ne, ali nisam cuo da se na fabrickim simfree desavaju ti problemi.
Ima gomila ljudi koji koriste simfree bez jailbreak-a i nemaju taj problem dokle god je izabrana Srbija.

aman, ako telefon ne prepoznaje prefix +381 kao prefix, onda identifikacija ne radi.

To da sve brojeve ukucavam sa +381... mozda resava problem, ali da identifikacija radi kako valja to ne bi bilo potrebno. ako uneses broj u formatu 064..., telefon mora da prepozna da je to isto kao i +38164...

ne znam sta nije jasno.

ovako kada sinhronizujem kontakte sa nekim servisom dupliraju se brojevi tamo gde nisu ukucani identicno.

kada si bilo gde u evropi sa njihovim mrezama ovo jednostavno radi, a kod nas ti treba JB fix

Ajmo eno na oglasima IP5, neko da uzme... Cena sitnica :D
Mada verujem da bi neki baja dao i 1500 €

Davali su neki za ip4 i po 1200 kad se pojavio....:)

Cijena ko cijena kod nas, ko se prvi upeca.

Neki daju 1000 evra za ceh u kafani a kupovina ip5 bi se mogla svrstati pod isti "cilj".

Ima dosta sitnica u ios6 koje su popravljene i poboljsane, mail je sada bas kako treba i sharing je mnogo laksi, sto meni znatno olaksava stvari :)

Sto se tice ip5, sto vise vreme prolazi tako se smanjuje moje pocetno razocarenje i imam neki osecaj da cu jako brzo da zamenim cetvorku...

Meni se mnogo svidja opcija iCloud Tabs u iOS6, kao i Shared Photo Stream.

Inace, gledao sam malo Maps aplikaciju koja je na Android platformi i ona je svetlosnu godinu ispred aplikacije iz iOS5. Definitivno je Apple morao da predje na kucno resenje, jer verujem da Google vise nije planirao da dirne aplikaciju. Od skoro Google naplacuje i koriscenje svojih mapa na sajtovima, kada se predje neka posecenost pa mozda su i Apple-u dostavili racun :)

Meni se mnogo svidja opcija iCloud Tabs u iOS6, kao i Shared Photo Stream.

Inace, gledao sam malo Maps aplikaciju koja je na Android platformi i ona je svetlosnu godinu ispred aplikacije iz iOS5. Definitivno je Apple morao da predje na kucno resenje, jer verujem da Google vise nije planirao da dirne aplikaciju. Od skoro Google naplacuje i koriscenje svojih mapa na sajtovima, kada se predje neka posecenost pa mozda su i Apple-u dostavili racun :)

Pa nije Google pravio aplikacije za YouTube I maps. Sve je to bilo diretno iz Apple kuhinje.

Za sada su problemi sa oštećenjima jako veliki - stigli su primerci ovde koje su ljudi slikali sa vidljivim ogrebotinama, čak i okrnjenim delovima po ivicama i ulubljenim alu pločicama na poleđini.

https://discussions.apple.com/thread/4326970?start=0&tstart=0

Za sada se razmišljamo da odložimo ili odustanemo od puta u Cirih...

To bi bilo najpametnije. Sviđa mi se ideja i u nekom narednom periodu računajte i na mene.

Posle svih ovih izgrebanih iP5 - ozbiljno se razmisljam da uzmem 4s i ako sam toliko zeljno cekao 5 :S:
Neverovarno kako ga je lako izgrebati...

To je taj Apple kvalitet. :d ;)
IP4 je imao problem sa ostecenjima pri padu ali u ruci stvarno pruza osecaj premium materijala, a ovaj IP5 je stvarno fail sto se tice tih ostecenja/grebanja..

Inace ovo me podseca na ona ostecenja na crnom htc one s.

Poslednja izmena:
Ip5 pokidao sa brzinom, sad se ceka S4 odgovor :)

Znajući Samsung, imaće 6 inča, 8 jezgra i autonomiju od 3 sata max. I bice 5% brzi od ip5.

Mada, ne znam sto samsung ne iskoristi prednost koju ima - lepo dobijes uz fon dve baterije pa menjas kad se isprazni a nisi pri punjacu :)

Vidi se da lik tek pipa vrhom, ovo bez plastike pozadi ima da bude loše.
[YOUTUBE]OSFKVq36Hgc[/YOUTUBE]

Nista ovo nije novo, Nokia E52 ima poklopac na bateriji koji je napravljen od slicnog materijala sa slicnim karakteristikama, naravno grebanje je na nivou. Ili case ili folija i trebalo bi sve da bude ok. U CH ga jos nema.

Poslednja izmena:
Oko čega drama, oko grebanja? Pa nije to član porodice od krvi i mesa već komad elektronike koji ima svrhu i namenu. Ne znam kako uspevate da ogrebete telefone ako idu iz džepa u ruku i iz ruke u džep (ili futrolu).

Oko čega drama, oko grebanja? Pa nije to član porodice od krvi i mesa već komad elektronike koji ima svrhu i namenu. Ne znam kako uspevate da ogrebete telefone ako idu iz džepa u ruku i iz ruke u džep (ili futrolu).

+1 Grebe se.... kuku, bruke! :d

^rece emix koji je prokukao kaceci linkove o grebanju crnog htc one s u toj temi :) :d Znaci kad se grebu ajfon i nokia onda je ok? :)

[YOUTUBE]f7081UpsPy0[/YOUTUBE]

Hava Maxo, ovo deluje ohrabrujuce :)
Stize ovde jos malo pa cu onda da odem do radnji i da vidim...

Stvarno je "cudno" sto je ubacen aluminijum, jer ip4 imam vec skoro 2 godine i telefon nema nikakvih ogrebotina ne zato sto sam pedantna picajzla, vec prosto zbog materijala - verujem da se treba pomuciti da se izgebe staklo...

Poslednja izmena:
^rece emix koji je prokukao kaceci linkove o grebanju crnog htc one s u toj temi :) :d Znaci kad se grebu ajfon i nokia onda je ok? :)

Babe i zabe... One S i njegova "keramika" su FAIL godine i HTC je priznao, to se gulilo i grebalo samo od sebe.
Ovde se prica o grebanju sa kljucevima, nozevima i sl.
A ovi koji su dobili ostecene telefone OOTB verovatno ce dobiti zamenu.

Plastika ne valja grebe se, kukamo za metalom, naprave metalni telefon kukamo grebe se... ko ce nam udovoljiti?

Mozda da probaju sa gumom? Pa kad ti ispadne da odskoci 2 metra?

Poslednja izmena:
Sve sto se lako grebe a kosta ovoliko je fail, nije bitno da li je Nokia, htc, samsung.. iphone.

Vrh Dno