Šta je novo?

iPhone 4S & iOS5 - zvanična tema

Prebacite sve kontakte na gmail pa posle povezite telefon sa gmail nalogom. To uradite samo jednom i nikad vise. Gmail ima opciju da importuje vcf ili csv. Usput prepravi sve brojeve u internacionalni format +381.... jer iphone uma da se zbuni i ne prepoznaje broj u imeniku.

^da li će novi brojevi automatski da se zapamte na gmail nalog ili treba nekako uraditi sinhronizaciju? memorio sao sam 2 nova broja u iphone ali ih nema na gmail nalogu.

Trebalo bi da se sinhronizuje automatski. Da li je ukljucen wifi ili packet data? Bez toga nece.

Ne radi automatski. Samo kad prikljucis na itunes i sinhronizujes onda ce.

Trebalo bi da se sinhronizuje automatski. Da li je ukljucen wifi ili packet data? Bez toga nece.
Uvek, ne gasim 3g, osim kada je na wifi. I ubačen akAuto3G, kada zaključam displej Prebaci u E, čim otklučam prebaci u 3G, odlično za uštedu baterije.

Odgovorio sam ti. Ne radi automatska sinhronizacija putem neta. U itunes moras da sinhronizujes kontakte.

Da li ima neki twik za iOS koji dozvoljava kao kod Androida da se ''ekrani sa ikonicama'' vrte u krug,tj.kada se dodje do zadnjeg da automatski prebaci na prvi...

^da li će novi brojevi automatski da se zapamte na gmail nalog ili treba nekako uraditi sinhronizaciju? memorio sao sam 2 nova broja u iphone ali ih nema na gmail nalogu.

Jesi siguran da si dobro namestio sinhronizaciju kontakata sa Google-om? ako je dobro namesteno svaki novi memorisan broj instant se dodaje na Google Contacts (bilo preko WiFi-ja ili 3G-a).

Pa nema baš nekih podešavanja, vidim samo ova, imenik vidim u fonu sa gmail-a:

Probao sam sada nešto bezveze, ukucao "Test" i ne pojavljuje se na gmailu.

Poslednja izmena:
Nisi dobro podesio sync,

Settings>Mail, Contacts, Calendars>Add Account>Other>Add CardDav Account

Server ti je google.com a User Name puna gmail adresa.

Hmm, e za ovo nisam znao. I onda ide putem push-a dodavanje imena na gmail?

Nisi dobro podesio sync,

Settings>Mail, Contacts, Calendars>Add Account>Other>Add CardDav Account

Server ti je google.com a User Name puna gmail adresa.
Hvala. Da li ovako treba da izgleda ako je dobro podešeno?

Ako jeste, kada se sinhronizuje? Da li to moram sam nekako ili će samo od sebe u toku dana?

Poslednja izmena:
Meni se odmah sinhronizovalo...samo od sebe ;)

I malo o bateriji. Osvetljenje 50% i uvek online (sa modom akAuto3g):

Hvala od mene za ovo...

Nema na cemu, tu smo da pomognemo.

Ivan I. je napisao(la):
Hvala. Da li ovako treba da izgleda ako je dobro podešeno?

Ako jeste, kada se sinhronizuje? Da li to moram sam nekako ili će samo od sebe u toku dana?

Da,da, trebalo bi da je to to, automatski ti se odma sinhronizuje nakon sto uneses novi broj ili modifikujes neki stari.

Jedno pitanje, zašto je gmail bolji od iclouda za sinhronizaciju kontakata?

Ne znam da li je bolji jer nemam nalog, ali na gmailu mi je mail, kalendar i imenik. Sada to da menjam i sve prebacujem ne bih, i da prebacim ostaje mi mail na gmailu. Ne vidim razlog da da se prebacujem, ili neko misli da bih trebao jer ima neke pogodnosti vise?

Kod mene se jos nije update imenik? :(

Poslednja izmena:
Jedno pitanje, zašto je gmail bolji od iclouda za sinhronizaciju kontakata?

Isti djavo. Samo sto imas prednost kod Gmail-a, ako promenis telefon i uzmes Andorid ili WM uvek ces imati pristup njemu sa tih telefona i moci ces da sinhronizujes kontakte itd. Dok je iCloud vezan samo za Apple uredjaje.

Onda gmail :)

Nemam izmeni za gornji post.
Radi update kontakta na gmail sa iP postupkom koji je opisao @webster. Prvo podesite, odmah čim memoriše novi kontakt ide sync, naravno data mora imati. Ali mislim da stara imena pre podešavanja se ne sinhronizuju. Hvala još jednom.

Osvetljenje 50% i uvek online (ne gasim ni 3G ni wifi), sinhronizacije itd.

Ovo je več odlična baterija, danas sam ga baš čačkao.

Moj 4s:
aje5eza8.jpg

ygeqehe4.jpg

gyzevasa.jpg

9u5emy8a.jpg

Dal ce doneti ovakav interface? Ovo ce biti katastrofa. Odvratne ikone bez i malo maste. zaista tuga ako ovako nesto uarde.

kao i do sada ikone cemo menjati temama..........
Ja od IOS 7 ocekujem nesto bas, bas novo moraju da urade nesto da se opet odvoje od ostalih

Dal ce doneti ovakav interface? Ovo ce biti katastrofa. Odvratne ikone bez i malo maste. zaista tuga ako ovako nesto uarde.

Naravno da nece biti ovakve ikone :) . Ovo je ocigledno delo nekog amatera ali ce verovatno biti flat, Jony Ive ce uvesti malo reda, ne znam zasto je do sada bila tolika dizajnerska papazjanija u okviru UI-ja iOS-a.

Nema ovo veze sa ios7, ovo je tema koja mi se svidela i ikone, ios 6.1.2. Šta će doneti ios7 to niko ne zna dok ne izađe.
Ps.
Ikone sam bas hteo ovakve, inace ima mnogo varijanti, nije lako izabrati:
adazury9.jpg

Poslednja izmena:
@Ivan I
Sta koristis za parkin na ios-u ? vidim imas folder...

Vrh Dno