Šta je novo?

iPhone 4S & iOS5 - zvanična tema

Ja kod mene nisam primetio da se iskljucuje wifi i ne bi ni trebalo da se iskljucuje jer od iOS 4 apple je ubacio "persistent Wi-Fi".
Probaj da iskljucujes data i ostavi samo wifi, pa proveri da li primas mejlove i push notifikacije.

Onda znaci da i dalje radi wifi jer ne bi dobio te push notifikacije i sve ostalo da je wifi iskljucen. Samo je moguce da radi drugacije (najverovatnije stedljivije nekako) kada je u sleep mode pa se automatski prebacuje u taj drugi aktivni mod kada izadje iz sleep-a, i ne vidim nikakav razlog da samo zbog te sekunde gubis autonomiju na telefonu i da to promenis sa raznim stvarima sa Cydia.

Nekako mi je logicno da on ide u sleep mode ali da za push i not nije u sleep mode-u... Recimo sta ja primecujem... Kad mi je u sleep modu push kasni malo a recimo kad je aktivan wifi push stigne sekundu ranije nego sto mi stigne u browseru na kompu ( npr ako je rec o fb-)....

Kao sto rekoh dosta znaci ... To je ista prica kao za 3g... Koristis ga po potrebi da bi sacuvao autonomiju jel? I nema razloga da je altivan ako ga ne koristis...
Slicno je i sa Wi-Fi sem sto tel radito sam...

A taj tweak sa cydia-je omogucava ada on ne ide u taj sleep mode ....

kako da namestim sms notifikacije da mi samo odradi jednom kad stigne poruka. btw stigne mi poruka dobijem zvucnu notifikaciju i onda kad otkljucam telefon dobijem jos jednom zvucnu notifikaciju. u notifications za Messages repeat alert je never

Kada otkljucas ne bi trebao da dobijes zvucno notifikaciju ponovo. To se meni nije nikada desilo.
Sada sam prebacio na Never i ne dobija ponovnu notifikaciju kada otkljucam telefon.
Da li si instalirao nesto sa Cydia u vezi SMS-a?
Ne znam sta da ti kazem, probaj da restartujes telefon.

ne, sa cydia sam stavio samo caller id fix i Jaku temu
probacu sa restartom

Da li postoji jailbreak za iOS6 za 4S ?

Da li trebam da pamtim SHSH ako imam sim free 4s? Hocu da odradim jailbreak a imam 5.1.1 verziju iOS-a.

SHSH ti služi da sutra možeš da se vratiš na verziju iOS-a koju trenutno imaš u telefonu, pošto Apple dozvoljava samo aktivaciju trenutno aktuelne verzije (uz kratak period preklapanja kada izađe nova verzija). Ukratko, ako ne planiraš da se vraćaš na sadašnji iOS, nemoraš da čuvaš SHSH.

Moze li mi neko reci kako da praznim teporary files twittera, facebook i svega sto mi skuplja preko interneta
ImageUploadedByTapatalk1353106713.448108.jpg
ImageUploadedByTapatalk1353106750.968083.jpg

Da li ima neka app za ne JB telefone?

Pozdrav ljudi, treba mi par info u vezi telefona..

Planiram da uzmem iPhone 4s sa jailbreak-ovanim IOS 5.01 sistemom.
Zanima me da li je moguce kansnije ubacivati novi sistem i nove aplikacije?
Takodje, koliko je 'komplikovana' procedura sa rebel sim karticama?

Ako je simfree telefon vrlo lako restore u iTunes i uvaca ti nov ios i na default alo nije simfree ne smes jer ces ga zakljucati imoci ces samo da ga koristis kao ipod... ali za ios 6 jos nema jb tako da ti preporucujen da ostavis dok ne izadje jb kao i svi mi!

Poslednja izmena:
nije sim free... :(
hvala na odgovoru!

Andreja, idi na settings->safari i tamo imaš opciju clear cookies and data i clear history. Mislim da je opcija clear cookies and data ono što ti treba. :)

Edit: Nisam ni video da je post iz novembra, pa eto, ako nisi pronašao rešenje možda je to to.

Poslednja izmena:
Ljudi imam problem preko iTunes-a kada zelim da instaliram izbacuje mi
iTunes (ime app) sync failed to install
a podesio sam i installious i sve... :-( instalirao sam verziju 5.0.9 OS 6.0.1 4G

Jednostavno. Nemas instaliran appsync.

A installous nisi mogao da instaliras, kad ga vec nema.

Ako je simfree telefon vrlo lako restore u iTunes i uvaca ti nov ios i na default alo nije simfree ne smes jer ces ga zakljucati imoci ces samo da ga koristis kao ipod... ali za ios 6 jos nema jb tako da ti preporucujen da ostavis dok ne izadje jb kao i svi mi!

Moze slobodno da ga update-uje na novi iOS i nece imati potrebe da se plasi da ce ga zakljucati. Jer postoje nove x-sim kartice koje otkljucavaju i iOS 6 bez problema... ;)

Drug ima 4s a ja 4, koristimo od početka iMessage ali počelo nešto čudno da se dešava. Pre smo obojica bili kod Telenora a skoro je on prešao na MTS. Ne mogu da kažem da li je to razlog, možda ranije nismo ni primetili, ali od tada se dešava da poslate poruke od mene ka njemu neće da se isporuče. Šta se dešava: kada nije kući na Wi-Fi i pošto nema uključen data transfer desi se da mu šaljem poruke i ne dobije ih, dobije ih tek kada prvi put uhvati neki Wi-Fi. Koliko znam, poruka mora da mu bude isporučena kao SMS ako nema Wi-Fi ili data konekciju. Da ili ne?

^ koliko znam mora biti uvek online za imessage. tako da neka ukljuci data transfer... i to je to ;-)

Mora da ima aktivan net...

Pa neće da uključi zato što je stipsa neviđena, on bi sve i samo džabe :)

Seta multimedijalni telefon koji naprosto trazi da bude non stop online i kuka za net? Pa dobro u vreme kada je net DZ bez malo, cak i dz telenor ga daje gratis... tako da visim i ne gasim se :-D zato i upucam bat za 10h :-D

Pozdrav, dal se i vama ovo pojavljuje kada udzekate telefon na usb 3.0? :-D znaci kada konektujem na 2.0 sve je cool ali na 3.0 izbaci da uredjaj moze brze WTF? Nakon toga udzekam Hyperx 3.0 i izbrije brzine 260/155 o cemu se ovde zapravo radi? :-D

Prilozi

• apple.png
    apple.png
    16.1 KB · Pregleda: 77
Kako utvrditi da li je ne-jailbroken 4S simfree? Da znam da li sme da se radi upgrade na najnoviji iOS...

Vrh Dno