Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

Hahahah Zlatnu uzmi tebra i uvuci trenerku u Dizelke:) šabanija do neba.
Iako nisi možda dobro razumeo evo još jednom samo za tebe: O ukusima se ne raspravlja niti uči!
Em što Ne želim da se cimam sa prednjom stranom ama uopšte, em je ovako je odlično.

Tachno je, ali zato se vezbom moze steci osecaj i nauchiti, nije da si se rodio sa tim i sad ne mozesh nishta, zato ja tu ulecem sa ovakvim postom koji moze svakako da se tumaci, ali uglavnom kako sujeta nalaze, negativno :) I ajde da razumem tu plavu napred i nazad, ali staviti samo zadnju stranu je kao da ti zadnji tochkovi na automobilu imaju potpuno razlichite felne od prednjih :) Deluje sklepano i kao da nisi imao izbora jer si na pola nekog velikog puta pa nije bilo drugo :)

I ispravicu se samo i reci da ovo nije najgora boja, od 7 ponudjenih mozda ima dve sa smislom, ostale su uzasna go*vno zelena, zuta, roze, crvena i ova plava :) Jedine postene boje koje bi legle su teget i zlatna, a bela je jedina boja koja je dobra koliko i crna ali ochigledno da niko ne moze da je napravi a da nema problema sa kamerom...

haha de nađe zlatnu :d to samo kod vlasi mož da prođe. tozla tebra tozla :D jel to da se slaže uz sat i kajlu? :d daj ne zezaj... kom uređaju može da legne zlatna boja, to bi samo ceca aleksić stavila. i inače nije ništa neobično, niti strašno da se ljudima na budženim automobilima prednje felne razlikuju od zadnjih, čak i da su različite veličine, i to ne zato što nemaju da promene ceo komplet, nego zato što tako namerno rade...

Poslednja izmena:
Navodno u Bosni rade s našim karticama i to veoma dobro. Uskoro i kod nas...

Nikako ne mogu da skapiram šta si hteo da kažeš ali valjda te mrzi čim nisi "potrošio" malo više reči da pojasniš.

Nego pojavile se neke nove kartice http://rebelsimcard.com/
Ima li neko bolji info? Rade dostavu u Srbiju, to mi je za razliku od retardirane podrške Gevey-a odgovorio njihov čovek ali mi nije rekao na kom principu funkcionišu, već samo da su bolji od Gevey-a i da će uskoro postaviti tutorijale, klipove i sve ostalo što bi trebalo kupcima da razjasni kako to funkcioniše i slično.

Ne razumem to sa karticom, telefon je otkljucan, ali da bi razgovarao moras da stavis svoju karticu nazad i opet je zakljucan ? ili sam pogresno skontao princip ?

Nikako ne mogu da skapiram šta si hteo da kažeš ali valjda te mrzi čim nisi "potrošio" malo više reči da pojasniš.

Nego pojavile se neke nove kartice http://rebelsimcard.com/
Ima li neko bolji info? Rade dostavu u Srbiju, to mi je za razliku od retardirane podrške Gevey-a odgovorio njihov čovek ali mi nije rekao na kom principu funkcionišu, već samo da su bolji od Gevey-a i da će uskoro postaviti tutorijale, klipove i sve ostalo što bi trebalo kupcima da razjasni kako to funkcioniše i slično.

Isti je princip za sada.Zove se 112 itd. Vrsice update tako da posle nece biti potrebno zvati 112.
Inace sto se tice gubljenja mreze,nije tacno da mora svaki put da se ponavlja procedura unlocka,jednostavno mreza se pojavljuje i posle prekida i vise od pola sata.

Kao što sam rekao, čovek iz njihove podrške mi je rekao da ne radi na istom principu. Ne znam zašto bi lagao. Jedino ako ne zna kako radi Gevey kartica.

@unread - svoju karticu stavljaš preko Gevey kartice tako da si pogrešno protumačio nešto ;)

Izasao Untethered Jailbreak za iOS 4.3.1

Redsn0w 0.9.6RC9 mozete preuzeti sa:
(WIN)https://sites.google.com/a/iphone-dev.com/files/home/redsn0w_win_0.9.6rc9.zip?attredirects=0&d=1
(MAC)https://sites.google.com/a/iphone-dev.com/files/home/redsn0w_mac_0.9.6rc9.zip?attredirects=0&d=1

Uputsva:
iP4 windows
http://iclarified.com/entry/index.php?enid=14562
iP4 MAC
http://iclarified.com/entry/index.php?enid=14567
3GS WIN
http://iclarified.com/entry/index.php?enid=14563
3GS MAC
http://iclarified.com/entry/index.php?enid=14568

Za sada svi koji koriste ulnock sa ultrasn0w morate da sacekate dok ne rese kompatibilnost sa 4.3.1. kazu najverovatnije da ce to biti danas, i naravno da morate brinuti o tome da ne bi digli BB tokom update-a, za iP4 to se moze uraditi sa TinyUmbrella (UPUTSVA) ili custom firmware, dok za 3GS treba da se koristi samo custom
Custom firmware mozete da napravite sa sn0wbreeze koji je upravo izasao sa podrskom za 4.3.1 i takodje podrzava opciju za aktivaciju "gestures"
http://ih8sn0w.com/index.php/welcome.snow

Uputsva za sn0wbreeze imate ovde:

http://www.redmondpie.com/jailbreak...windows-using-sn0wbreeze-2.5-how-to-tutorial/

Poslednja izmena:
Naručio sam Gevey sim pa da vidimo šta će da bude. Ne mogu više da čekam.

smorili su više sa tim zaključavanjem i otključavanjem majkemi... što ne prave sve telefone lepo simfree, nego smaraju ljude... kad imaju korisnike koji su spremni da se muče sa otključavanjem, ti isti bi još radije kupili otključane telefone...

Ko kaze da ne prave simfree telefone?
Zakljucavaju ih tamo gde mobilni operater to trazi.

Naručio sam Gevey sim pa da vidimo šta će da bude. Ne mogu više da čekam.
Nisi pogresio.Koristim ga vec nekoliko dana(ne original Gevey nego neka takodje kineska kopija).Ali sve radi super.Moze da nestane signal i par sati,pet ga automatski nalazi.Radi internet normalno,3g, itd.Mozes da ga ostavis na ukljucen airplane mode celu noc-ujutru nalazi mrezu bez ikakve procedure .Na cekanju ne trosi bateriju,mozda malo vise kad se koristi,a sto je i normalno jer na kartici ima cip koji se napaja.
Jedina zamerka bar meni je sto sim kartica koju sam koristio sa turbosim karticom kada je stavim u drugu cetvorku koja je simfree ne nalazi automatski mrezu nego je trazim rucno.
Sve u svemu,nije lose resenje dok ne bude unlock,ako ga uopste bude.Verovatno do oktobra ne,posto petica izlazi u septembru-a da se ne zavaravamo kljuc svega je kod Apple-a.

Imaš neki info? Podeli sa nama :)

Jel ove kartice sto reklamiraju za otkljucavanje iPhona 4, jel one stvarno rade sta treba ? Otkljucaju ga za stalno ?

^ Jel si ti prochitao post #1062 ili si samo naduvan doshao da napishesh neki post :d

A sto se tice iPhone 4 za dan-dva, da je to tachno vec bi videli neke reklame domacih provajdera.

Poslednja izmena:
Možda će da dođe iPhone 3G kod nekog operatera. :D

^ Jel si ti prochitao post #1062 ili si samo naduvan doshao da napishesh neki post :d

A sto se tice iPhone 4 za dan-dva, da je to tachno vec bi videli neke reklame domacih provajdera.

Ne duvam, samo pijem. ;)
Preskocio sam taj post.
Znaci prc od unlocka.
Uzecu sim free, nista drugo.

Sim free telefone ne moraju provajderi da prodaju. ;)

Ne moraju, ali kako je to onda legalno ? :d:d

Pod 'legalnom prodajom' se podrazumeva normalna cena, a to znachi malo veca nego po oglasima, ne da koshta 800e, i da ima pravu garanciju i servis koji je u stanju da ga popravi. Ta dva uslova je nemoguce da ispuni neko ko inache uvozi josh i cipele i opremu za skijanje :), to mora da uradi neko veliki i neko ko se uglavnom ili samo bavi mobilnim telefonima, a to je neko od 3 operatera. I ako se to desi, opet to nije nesto interesantno, prava stvar je da se iPhone 4 pojavi kod operatera uz ugovor...

Poslednja izmena:
Da se kladimo da će se ovo promeniti za dan - dva ;)

sta vi to u kovinu znate a mi ne? i zasto nam pomucujes bistru vodu sa ovakvim komentarima xD

ocigledno je proslo 3 dana i nista se nije desilo, ja bih voleo kad bi svugde u svetu mogle samo true informacije da cure u javnost.
al kao sto svi znaju...nemoguce je to...

edit:
eno,gledam na cene iPhone4, na hrvatskom vip-u...jaooo kuku mene... prosecan,srednji paket koji kosta 250kn (cirka 1700din mesecno pretplate, 1gb,500min,200sms) moze da obezbedi nov iphone uz ugovor na 24 meseca za 1699kn (sto je otprilike 230eura)

pa ko je vise ovde lud xD

^
losta ti je racunica OCE, 250KN je oko 3500RSD mesecne pretplate

Izasao ultrasn0w 1.2.1 koji je kompatibilan sa iOS 4.3.1, oni koji ga koriste mogu da urade sada update na iOS 4.3.1 ali da sacuvaju stari BB jer novi BB jedino sam tom turboSIM karticom se moze otkljucati. Znaci novi ultrsan0w otkljucava samo one BB koji je mogao i do sada, jedino je dodata kompatibilnost sa iOS 4.3.1.

Jel ima neko rešenje za CallerID fix na 4.3.1? Ako instaliram ovaj koji sam koristio do sada na 4.2.1 (CallerID-Format Fix FW 3.x sa BigBoss repoa (1.3)), telefon mi gubi APN podešavanja...

EDIT. Ipak radi CallerID fix sa BigBoss repo.

Poslednja izmena:
^
losta ti je racunica OCE, 250KN je oko 3500RSD mesecne pretplate

;D (prvi deo lose izracunao, drugi deo dobro...nesto sam se u prebacivanju u evre, pa nazad u dinare zbunio)
svejedno, moze povoljno da se kupi, povoljnije nego kod nas npr galaxyS ili desireHD il slicno...

Eh ta birokratija i viši interesi...

Nešto što bih u Evropi završio za jedan dan ovde mora da se čeka nedeljama.

Impozantna je činjenica da niko (do sada) nije uspeo da uveze legalno iPhone 4 u Srbiju.
Niko od "uvoznika" mobilnih telefona nije mogao da skupi i dostavi svu potrebnu dokumentaciju RATEL-u.

Problem je rešen i ostaje problem birokratske prirode ali je dobra stvar da od sada svako ko želi može legalno uvesti iPhone 4 ;)

Očekujte da jedan od provajdera (koji imenu ima više od tri slova) ima u ponudi iPhone 4 vrlo brzo.

Još da cene budu normalne :banana:

Nije problem u dokumentaciji za RATEL, telefon ko telefon nista drugacije nije za slucaj htc-a ili nekog drugog brenda koji se prodaje kod operatera. Apple ima visoke zahtjeve po pitanju broja potencijalnih korisnika,finansijske regulative u drzavi u kojoj se prodaju iPhone telefoni kao i visok standard mreze (koja glupost inace s obzirom na stanje at&t u njihovoj rodjenoj drzavi). Cini mi se da je pocetni zahtjev od minimum 300.000 jedinica sto znaci da operater mora toliko otkupiti od njih u startu pa ih tek onda pustiti na trziste. Sto se tice mreze mislim da 85% pokrivene teritorije mora imati minimum 3g signal.

Tu mi opet nije jasna njihova politika, u CG recimo nema teorije da su toliko prodali a sa druge strane, s obzirom da je T-mobile CG pod DT-om, moguce da je citav kontigent za CG dio grupnog DT kontigenta. Ne znam kako Telenor stoji po ovom pitanju u EU u drzavama u kojim posluje.

Medjutim, i da se sve poklopi i stigne iPhone u Srbiju opet ce cijene biti paprene.

Vrh Dno