Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

^ Pa tebe bash briga, isto ti je da imash simfree ili zakljuchan kad ga koristish legalno :)

Ja sam promenio nekoliko "chetvorki", shto zakljuchanih, shto onih sa 1.59.00, i na kraju uzeo Sim free da ne razmishljam o tim glupostima :) Koliko sam dugo gledao zakljuchani 03.10.01, sad se shtrecnem kad to vidim u About :d A i mreza se mnogo bolje "ponasa" na Sim Free telefonu...

Tacno, ali sto da se ne odradi u slucaju prodaje ili prelaska na drugi provajder? Posle mi ne treba ultrasnow i imam simfree fon bez pomuke.

A primerci telefona se medju sobom inache razlikuju, a razlike medju mrezama ne postoje, tako da je to bash pravi test :d

Ma hteo sam da kažem da je merodavnije što se tiče jednog telefona. A inače to će biti ista mreža jer ću tu oficijelnu zakačiti isto na ono čiju karticu imam. Sada da li utiče roaming (a valjda utiče) ili ne to me već ne zanima.

Pa kako je merodavnije, razlika izmedju telefona ako je uopshte ima je mikronski mala, a sve ostalo sto utice na mrezu ima sto parametara gde moze da se pokvari, tako da je najmerodavnije porediti istu karticu na istom mestu a ja sam to vec uradio, rezultati se poklapaju sa dva telefona na drugoj mrezi i na drugom kraju grada, i u drugom gradu :)

Ali kapiram da nada umire poslednja :d:d

Poslednja izmena:
Da li ste znali da ako otvorite besplatan nalog za find my iphone na iP4, mozete da dodate besplatno i druge telefone na isti nalog, ja sam dodao jedan 3G koji isto ima 4.2.1 na njemu, i radi?

Posle nekoliko dana koriscenja, ovo je sada ceo spisak cydia programa koje koristim i rade provereno na 4.2.1:

BiteSMS 5.1
WeatherIcon 2.4.2.10
iPhoneDelivery 0.3.8.10
CallerID fix v1.3
Activator
Safari Download Manager 1.5.1-1
SleepFX (instaliran preko iFile)
WiFiFoFum
Installous 4.2
iFile 1.4.0-1
MxTube
iBlacklist 4.2-1
AttachmentSaver 1.4.0

SBSettings (sa iRetina temom)
-Remove Background SBSettings toggle 1.0-5
-SpringFlash sa toggle u SBSettings
-Push Notification toggle

LockInfo 2.3.12.3
-Typography Time Plugin 0.7.3-1
-Appigo Todo Plugin for LockInfo 1.6.5

Vecinu stvari imam skinuto samo sa jednog repo

Pa kako je merodavnije, razlika izmedju telefona ako je uopshte ima je mikronski mala, a sve ostalo sto utice na mrezu ima sto parametara gde moze da se pokvari, tako da je najmerodavnije porediti istu karticu na istom mestu a ja sam to vec uradio, rezultati se poklapaju sa dva telefona na drugoj mrezi i na drugom kraju grada, i u drugom gradu :)

Ali kapiram da nada umire poslednja :d:d

Pa meni je ovo logičnije. Jedan uređaj. Razlika samo u maloj softverskoj izmeni. Različite kartice. Ali nije ni bitno.

@priest77 - ala si oskudan sa aplikacijama, kao da imaš i4 od 8GB :d

ovo su mi samo stvari sa cydia, dok sa appstore pre restore imao sam ih na telefonu preko 150, ali njih nema svrhe da pomenem jer sve sa appstore radi i na 4.2.1

Jel' ima najave za unlock 2.10 bb kada će biti i da li će? Rekli su u decembru Veryyyyy sooonnn:))

Danas je trebao :(

Znaci opet ce biti SOOONNN my ass. Gledam za ortaka jer treba da pali za Rusiju da ga ponese pa valjda ce do juna da izbace ili ce da plati 50 kinti i zdravo.

da pitam ovde pošto je stvar vazana za ios4, iako nije iphone u pitanju. da li postoji neka mogućnost da se uklone other fileovi? koji su to fajlovi uopšte? zauzimaju mi 500mb a ukupni kapacitet memorije mi je 8gb, nervira me, to je cela jedna igra ili film. ako uradim restore kao što svi preporučuju moram ponovo da radim jb što mi se ne radi. jel ima neki način da se to pobriše ili da tresnem ovaj ipod od zemlje? mnogo me iznerviralo ovo...

da pitam ovde pošto je stvar vazana za ios4, iako nije iphone u pitanju. da li postoji neka mogućnost da se uklone other fileovi? koji su to fajlovi uopšte? zauzimaju mi 500mb a ukupni kapacitet memorije mi je 8gb, nervira me, to je cela jedna igra ili film. ako uradim restore kao što svi preporučuju moram ponovo da radim jb što mi se ne radi. jel ima neki način da se to pobriše ili da tresnem ovaj ipod od zemlje? mnogo me iznerviralo ovo...

pod other je i operativni sistem tako da neces moci da ih uklonis :)

browser cache! bravo! to ću da očistim

jeste, al ti na ip4 imaš 32gb a ja samo 8 ovde... 500mb mi je ceo jedan film :p

inače našao sam odličnu aplikaciju, verovatno se ovde i pominjala- ifunbox. omogućava da se pristupi file sistemu iuređaja brzo i jednostavno. moguće je i instaliranje aplikacija tako što se ubac ipa file u installous pa se iz njega instalira na aparat. ja više itunes ne palim :)

A manuelno dzaranje i instaliranje je jednostavnije nego da uradish drag&drop u iTunes, a usput imash i 'one click' restore ? :)

Poslednja izmena:
^ Jednostavnije to nikako ne moze da bude, moze da bude samo preslikavanje navika sa windowsa :)

nazovi ga kako hoćeš, ja volim da znam šta se dešava sa mojim uređajem... nisam ni hteo ovo nešto krekovanih aplikacija što imam da ubacam preko itunes jer sam mislio da ima zaštitu neku protiv toga, al sad vidim da izgleda nema što mi je čudno...

Nema iTunes zastitu, zastita bi trebala da je na telefonu ali kada uradis JB i instaliras installous sa appsync, nemas vise te zastite i mozes da instaliras sta hoces.
Ja sam ukljucio u installous da mi odradi i sinhronizaciju sa iTunes jer tako cu uvek imati lepo sacuvane sve aplikacije u jendom folderu na PC ako mi zatrebaju.

Ja iFunBox koristim samo kada trebam da prebacim neke deb fajlove koje nisam nasao na cydia i instlairam i kasnije na telefonu preko iFile ili Cydia, i takodje koristim ga za backup/restore fajlova koji sadrze imenik i sms poruke za svaki slucaj :)

Ne treba da radi, to ukljucujes samo da bi installous instalirao program kao da je legalno ubacen sa appstore, i kasnije kada prikljucis telefon na PC, itunes ce ti prijaviti da je pronasao nove programe na telefonu i pitace te nesto kao da li zelis da uradi transfer tih programa na PC.

pa dobro, nije ni to loše... evo sad imam jedan problem sa itunesom. ja sam sinhronizovao uređaj na svom kompu i to je bilo kul... međutim skorije sam promenio kompjuter, i kad hoću da sinhronizujem sa ovim novim on mi kaže da je uređaj već sinhronizovan sa drugom bibliotekom i da mora sve da mi obriše... ja sam to dozvolio jednom, međutim sad mi opet izbaca istu grešku a sada imam puno aplikacija koje neću da mi obriše.. izgleda da sam ja sa itunesom završio... posvađali smo se :)

Probaj desni klik u itunes na ime tvog iUredjaja i izaberi transfer purchases

ok, pogledaću to, hvala. to će mi rešiti aplikacije. ali kako da ga nateram da se syncuje sa bibliotekom na novom kompu. nikako da je prepozna kao glavnu...

ako je stvarno onda je super... mada ja i dalje preferiram da dam 200e za ipod touch koji je iphone4 u malom i da pored toga nosim običan dumb, nego da dam 600e za ip4. 400e je 400e...

Kao narucuje se kartica za 60$, ako nije scam.....oce li izaci vise sto je ovo brate minli :wall:

ako je stvarno onda je super... mada ja i dalje preferiram da dam 200e za ipod touch koji je iphone4 u malom i da pored toga nosim običan dumb, nego da dam 600e za ip4. 400e je 400e...

Kad bi to uopste moglo da se poredi, svi bi tako radili, ali nazalost ne moze:)

Pa ne sede svi po kaficima u 12 popodne (kad ustanu posle teske noci na splavu:)), a nose skup fon kao modni detalj, i nemaju net na ton broju uopste:) Ima onih koji rade nesto pa im takav telefon olaksava posao, i zato je ovo IT forum na kome takvi ljudi treba da se okupljaju, ali ocigledno ima vise vas:d

Nazad
Vrh Dno