Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

iOS4 ima gomilu dobrih fazona i bez multitaskinga, recimo folderi ili BT tethering...

@Marli, kad kazes fullHD filmovi, to nikako ne pokazuje kakav je njihov kvalitet, jer taj film moze da bude full HD rezolucije sa ogromnom kompresijom i da ne lici ni na shta i na ekranu mobilnog, a ne na TVu :)

To sa pushtanjem HD filmova na neki TV je standardna kineska filozofija, bitno je da opcija postoji, a koliko je upotrebljiva nema veze :) Problem je shto niko nema toliko mesta da drzi ni par filmova u telefonu,a ako cesh da ih rekompresujesh da zauzmu manje, to ti je ogroman posao koji traje 10 sati po filmu.

A na kraju ako bas zelish to da radish iz bilo kog razloga, iPhone 4 to vrlo lako moze. Postoji HDMI adapter za njega, telefon pusta bilo koji format, samo treba da kupish 32GB verziju i stavish 3 filma :)

Poslednja izmena:
@priest77
Onda nesto ne vidim prednost iOS4 ako ne koristim multitasking.
3.1.2 mi radi super, pa zasad ga necu menjati, a kako ide taj custom, skinem vec preradjen fw ili ga moram praviti sam, dodavanjem programa ...
Ako ti radi super ne moras da ga menjas ali videces i sam da ces naici sve cesce na programe koji traze iOS4, kao na primer ovi programi za SMS parking koji ne mogu da rade na iOS3.
U svakom slucaju cekaj da se pojavi custom 4.2.1 za 3G, i ne moras da ga pravis ti jer ces moci da ga nadjes vec napravljen sigurno.

Poslednja izmena:
Znam da ovo nije tema za 3G, ali pitanje je vezano za iOS 4.2.1. Ako želite obrišite.

Da li je neko pronašao uporedni test 3G protiv 3GS na FW 4.2.1? Na 4.0 je bila prevelika razlika.

Znam da ovo nije tema za 3G, ali pitanje je vezano za iOS 4.2.1. Ako želite obrišite.

Da li je neko pronašao uporedni test 3G protiv 3GS na FW 4.2.1? Na 4.0 je bila prevelika razlika.

Pa prevelika je razlika izmedju 3G i 3Gsa :) 4.2.1 sigurno nece biti primetno brzi, ako uopshte, iOS4 je na 3G upotrebljiv samo bez multitaskinga i wallpapera, nije tu brzina hardvera problem, vec jednostavno nema dovoljno rama...

Da se pohvalim malo, apdejtovao sam uz pomoc TU i sacuvao BB, aktivirao uz pomoc originalne ATT kartice i unlock uz pomoc ultrasn0w:

img0001.png

@zendraqla
3G je mnogo sporiji od 3GS, jedino sto na 3G bi trebalo da te zanima koje su brzine kada koristi iOS3 vs iOS4:
iosbenchamrks42.png

Poslednja izmena:
Driver & Priest77 - znam, zato sam se i vratio na 3.1.2, ali sve manje i manje novih i zanimljivih programa radi na tom FWu, pa zbog toga pitam.

Nego, Priest77, može li aktivacija iPhone-a? :)

Lakshe ti je da odesh do Vrshca nego do Kosovske :d

Pa nisam lenj kao neki, imam tamo ortaka koga nisam video 100god, u kosovskoj stalno govore kako ništa ne može (videćemo da li će sutra promeniti priču ili će i dalje da čekaju da mogu da pruže punu uslugu), a i možda ima negde usput dobra klopa :d

Da li iphone ima mogucnost koriscenja Wifi rutera kao na HD2? U fazi sam kupovine novog aparata i jednog od tableta, ipada 16gb ili samsungovog taba pa razmatram mogucnost da ako ima tu opciju uzmem klasican ipad i aktiviram ruter na telefonu kao sto sada radim sa hd2 i minipc.
Pozz

Verovatno će dobiti Tethering sa iOS 4.3, a sada se već može to isto napraviti sa Cydia aplikacijom MyWi.

Svestenice, koja je razlika u odnosu na 4.1 sem Find my phone?

Generalno nema puno novih stvari u odnosu na 4.1
Od bitnih razlika je jos i novi safari koji pored pretrage teksta unutar stranice meni izgleda da radi jos bolje, i bas treba da se potrudis sa brzim scrollom da bi dobio one kockice.
Tu ti je i AirPlay i AirPrint, ne znam koliko ti je to bitno, meni nije :)

I za sada sa Cydia jedino mi nije kompatibilno sa 4.2.1 MakeItMine i Remove Background, ostalo sve radi.
Imam instalirano sledece:

Znaci za sada sam instalirao i rade bez problema sledece app sa Cydia;

BiteSMS
WeatherIcon
Delivery report
CallerID fix
Activator
Safari Download Manager
SleepFX
SBSettings (sa iRetina4 temom)
SpringFlash sa toggle u SBSettings
WiFiFoFum
Installous
iFile
MxTube

Treba jos da probam lockinfo i AttachmentSaver

Evo ti ceo changelog:
http://appleblogger.net/2010/11/24/ios-4-2-1-changelog-iphone-4/
http://appadvice.com/appnn/2010/11/ios-42-official-changelog-direct-download-links/

Poslednja izmena:
Super, koliko još večeras stavljam 4.2.1 :)

Da možeš raznim pokretima ili kombinacijama tastera da aktiviraš programe/funkcije. Kao što SBSettings aktiviras po defaultu tako što uradiš swipe levo ili desno preko sata, tako imaš da definišeš dodatne pokrete i kombinacije tastera za druge programe/funkcije.

Jel moguce da u Dubaiju iPhone 4 16GB sim free kosta oko 400e ?
Najmanju cenu koju sam nasao cenu je 500e za sim free.
Jel bio neko skoro tamo i gledao cene ili ima informacije vezane za cenu ?

Generalno nema puno novih stvari u odnosu na 4.1
Od bitnih razlika je jos i novi safari koji pored pretrage teksta unutar stranice meni izgleda da radi jos bolje, i bas treba da se potrudis sa brzim scrollom da bi dobio one kockice.
Tu ti je i AirPlay i AirPrint, ne znam koliko ti je to bitno, meni nije :)

I za sada sa Cydia jedino mi nije kompatibilno sa 4.2.1 MakeItMine i Remove Background, ostalo sve radi.
Imam instalirano sledece:

Znaci za sada sam instalirao i rade bez problema sledece app sa Cydia;

BiteSMS
WeatherIcon
Delivery report
CallerID fix
Activator
Safari Download Manager
SleepFX
SBSettings (sa iRetina4 temom)
SpringFlash sa toggle u SBSettings
WiFiFoFum
Installous
iFile
MxTube

Treba jos da probam lockinfo i AttachmentSaver

Evo ti ceo changelog:
http://appleblogger.net/2010/11/24/ios-4-2-1-changelog-iphone-4/
http://appadvice.com/appnn/2010/11/ios-42-official-changelog-direct-download-links/

Hvala, ne vidim uopste potrebu za prelazak za sada. Kako se ponasa OS onako generalno? jesi uradio clean setup ili restore from backup?

Sinoć sam uradio update na 4.2.1. Možda je subjektivan utisak ali nekako mi se čini da Safari radi brže (skrolovanje skoro pa bez "kvadratića"), Find My iPhone radi sa free accountom, a testiraću i proximity senzor (dešavalo mi se da se mi se u toku razgovora upali ekran pa obrazom stisnem Mute, Hold ili End Call).

CallerID fix za iOS3 radi i na 4.2.1
Jedino što ne radi a dosta sam koristio je Remove Background ali očekujem da će i to uskoro napraviti.
Takođe, kad iz FB aplikacije probam da otvorim neki YT video, pukne YT app (inače YT app radi normalno kada se direktno pokreće). Jel ima neko rešenje za FB+YT?

Kako se ponasa OS onako generalno? jesi uradio clean setup ili restore from backup?
Ponasa se dobro i stabilno kao i 4.1, a uradio sam shift+ restore i posle clean setup.

Takođe, kad iz FB aplikacije probam da otvorim neki YT video, pukne YT app (inače YT app radi normalno kada se direktno pokreće). Jel ima neko rešenje za FB+YT?
Sada sam probao iz zadnje zvanicne FB aplikacije da pokrenem dva YT clipova i ne crashuje, radi normalno.

Zasto je mene sinoc lik iz Bosne (ima Apple uredjaje godinama) ubedjivao sat vremena da svi iPhone 4 mogu da se otkljucaju samo ne treba dozvoliti update ? Jel lupeta ili ?
Ja sam skontao da ako nije sim free model nece da radi bez update-a, verovatno trazi cim se ubaci kartica i upali net ?
Takodje ce mi videti cenu u Dubaiju. :)

Ljudi cesto mesaju termine jailbreak i unlock. Verovatno je mislio na jailbreak.

Sad sam bas pricao sa ortakom koji je imao obe verzije i kaze da ako je neki tel otkljucan ne moze da se zakljuca sam, vec samo ako se ide na update, znaci verovatno malo,malo pa nudi update i mora se paziti da se ne potvrdi. On se na kraju smorio i prodao taj iz USA.

Da.. sim-locked ip4 koji je JB i otkljucan pomocu ultrasn0w-a se nikada nece sam zakljucati. Jedino ako zakacis telefon na iTunes i on kaze da postoji novi firmware i pita te za upgrade i ti potvrdis da hoces. Ili ako obrises ultras0w iz Cydije.

Postoji jos jedan glitch, mada mislim da je to buva koja je pustena u javnost sa ciljem da se uporpasti preprodaja ip4 iz Svajcarske. Navodno, simfree ip4 telefon moze da se zakljuca posle fw updatea ako Apple provali da telefon radi sa SIM karticom koja nije iz Svajcarske. Ja licno ne verujem u ovu pricu.

Nazad
Vrh Dno