Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

ama sve što može iphone može i ipod. samo nema 3g, ali svejedno wifi>3g. i nije lepo što me svrstavaš u neku kategoriju ljudi kojoj ne pripadam

Upravo to sto nema EDGE ili 3G za mene je veliki nedostatak, jer ja sam uz pomoc iPhone non-stop online na gomilu mesta; i messengere, i facebook, i twitter, i mail... sve sam skoro potpuno prebacio na telefon upravo zbog toga sto apple nudi taj push i sve te aplikacije mogu da budu online a da nemaju neki uticaj na bateriju narocito kada se koristi EDGE i moras imati u vidu da iPhone uvek nosis sa sobom i uvek imas mrezu...
I retina na iPod nije IPS:

iPod_touch_2010_Retina_Display_Comparison_iPhone_4.jpg

A ti mislis da iPod i iPhone kostaju 100e da se proizvedu pa su sad bezobrazni odvalili cenu za iPhone?:) Oni na iPhoneu nadoknadjuju malu zaradu kod iPoda, iPod da kosta 400e niko ga ne bi kupio. To je potpuno normalna stvar kod konzumer tehnike, cene se formiraju na osnovu 'koliko je potencijalni kupac spreman da plati' a ne koliko to kosta da se proizvede+troskovi+ugradnja, zato se na razlicitim proizvodima razlicito zaradjuje a oni to gledaju kao ukupnu zaradu. Zato nije cudno sto se neki proizvodi prodaju i ispod cene proizvodnje, kao igracke konzole recimo, i to nekoliko godina.

ama sve što može iphone može i ipod. samo nema 3g, ali svejedno wifi>3g. i nije lepo što me svrstavaš u neku kategoriju ljudi kojoj ne pripadam

Pa dovoljno je da ne moze GSM/3G i da to bude potpuno drugaciji uredjaj, a wifi tesko moze da zameni GSM data.

I procitaj ponovo postove i vidi ko je koga prvo svrstao u neku grupu ljudi.

I retina na iPod nije IPS:

Dzabe mu kad nije Amoled :d

ja sam govorio uopšteno, više šaljivo kada sam napisao: "pa da, nisi baja ako nemaš iphone :d", ne pokušavajući time da svrstam nikog sa foruma u takvu grupu ljudi, jer takvih ne bi ni trebalo da bude ovde, a ti si se obratio meni kada si rekao: "ocigledno ima vise vas :d", kao da ja spadam u tu grupu "vas". realno ti "vas" ni ne dolaze na forum da nauče nešto, već koriste iphone4 kao dumb sms i call aparat. anyway ipod4 je iphone4 bez GSM, sa manje rama i lošijom kamerom i ekranom i ja smatram da te razlike nisu vredne 400 evra razlike u ceni, što je mnogo mnogo je. lepo je da postoji uređaj za svakog, jer se i potrebe ljudi razlikuju.

Poslednja izmena:
Dobio sam back cover koji sam narucio i bas lepo ide ova boja. Link ovde.

Jedna kratko i jasno pitanje:

Gde u Srbiji legalno kupiti sim free iPhone 4 32GB?

Još kraći odgovor:

U Srbiji nigde nemožeš kupiti legalno iPhone (ni simfree ni preko operatera).

Bilo je boljih ali ova mi nekako najvise "legla".

Ne, ova je i meni najbolja. Pre neki dan sam gledao taj back cover i odmah me ubola u oko. :)

Izasao iOS 4.3.1 koji donosi neke zakrpe ali najbitnija stvar je sto izgleda da su resili problem sa baterijom koji se pojavio kod neki ljudi na 4.3.
Sada bi trebao brzo da izbace JB.

jel donosi taj 4.3 nešto realno dobro, zarad čega vredi da trošiš živce i cimanje kako bi apgrejdovao, pa posle cupkao uz aparat da se ne brickuje dok se jailbreakuje

Po change log-u vidim da se nista znacajno ne menja. A ni nista vredno pomena. A i ni u danasnjem radu nisam primetio niti kakav problem niti poboljsanje. Sve isto kao i prvog dana kad sam ga uzeo :D

Ja cu uraditi upgrade kada se pojavi zvanican JB, jer cu onda moci nezvanicno da aktiviram te nove gestures i to mi je zanimljivo.

Probali su na iSrbija, to ipak ne radi kao softverski unlockovan fon. Kada se desi da ispadne iz mreze, sve morash da radish kao prvi put, a videcesh koliko ispada tek kad nabavish taj sim, kod "normalnog" telefona veza se vrati sama pa ni ne znash kada i koliko puta se desilo :) Neko sa iSrbija se zali kako mu se to desavalo 10x dnevno...

Sto se tice 4.3, najvece novosti su wifi tethering, ubrzani Safari i gestures, i zbog toga samo vredi ici na update, a fon se ne moze brickovati jailbreakom :d

A shto se tiche ove plave zadnje maske, neko mi obrisa post, ali mi nije jasno zashto bi neko stavio samo zadnju masku druge boje, i to ove uzasno plave :) Postoji 7 boja + providna, i sve su bolje od ovoga :)

Poslednja izmena:
ubrzan safari mi ni ne treba, ionako ga ni ne koristim :)

na yt sam čitao komentare kako su ljudi brickovali telefon kad su jailbreakovali, e sad dal lažu, pojma nemam.

Koja je fora sa ovim karticam sto su poceli da prodaju ? Jel to stvarno otkljucava iPhone 4 za stalno ili je prevara ?

Nije prevara samo lose radi a izgleda da ne radi uopste sa MTSom i Telenorom:)

ubrzan safari mi ni ne treba, ionako ga ni ne koristim :)

A sta koristis, Operu sa Symbiana preko emulatora?:)

na yt sam čitao komentare kako su ljudi brickovali telefon kad su jailbreakovali, e sad dal lažu, pojma nemam.

Imam utisak da iPhone imas neko kratko vreme:)

koristim perfect browser, jer je onaj safari sux žešći. nemam prokletu opciju da snimim web stranicu za kasnije čitanje, nema mogućnost da renderuje stranice kao desktop komp, sajtovi ga vide kao mobilni, itd. ne mogu da trošim tastaturu na to smeće... koji su ******i ispali to je strašno... e sad dal je on safari based ne znam i iskreno ne zanima me, znam da je bolji jedno x puta (x je proizvoljni broj od 500 do 1000).

ja sam svoj uređaj uspešno jailbreakovao, ali sam napisao šta sam čitao na netu, na yt i na forumima. zašto bi iko napisao nešto tako ako to nije istina, msm šta imaju od toga? da neće neko da se uplaši možda pa da ne kupi ios uređaj ako vidi te komentare? šio mi ga đura...

...zashto bi neko stavio samo zadnju masku druge boje, i to ove uzasno plave :) Postoji 7 boja + providna, i sve su bolje od ovoga :)

Zao što se o ukusu ne raspravlja: neki ga imaju, neki ne. :eyebrows:

Gevey sa našim karticama u romingu provereno ne radi. Da li će biti bolje kad stignu u Srbiju, videćemo...

Probali su na iSrbija, to ipak ne radi kao softverski unlockovan fon. Kada se desi da ispadne iz mreze, sve morash da radish kao prvi put, a videcesh koliko ispada tek kad nabavish taj sim, kod "normalnog" telefona veza se vrati sama pa ni ne znash kada i koliko puta se desilo :) Neko sa iSrbija se zali kako mu se to desavalo 10x dnevno...

Sto se tice 4.3, najvece novosti su wifi tethering, ubrzani Safari i gestures, i zbog toga samo vredi ici na update, a fon se ne moze brickovati jailbreakom :d

A shto se tiche ove plave zadnje maske, neko mi obrisa post, ali mi nije jasno zashto bi neko stavio samo zadnju masku druge boje, i to ove uzasno plave :) Postoji 7 boja + providna, i sve su bolje od ovoga :)

Zašto bi neko morao da po..re nečije mišljenje? Koji mentalitet brate mili.

Gevey sa našim karticama u romingu provereno ne radi. Da li će biti bolje kad stignu u Srbiju, videćemo...

Kada će da stigne odgovor na to pitanje? :)

Da li je neko naručio dotičnu karticu? Meni još uvek nisu odgovorili na mail da li bi mogli da pošalju u Srbiju ili bar Austriju ili moram da smaram da mi šalju u Nemačku ili neku sličnu zemlju :(

Navodno u Bosni rade s našim karticama i to veoma dobro. Uskoro i kod nas...

Zao što se o ukusu ne raspravlja: neki ga imaju, neki ne. :eyebrows:

Tachno je, ali zato se vezbom moze steci osecaj i nauchiti, nije da si se rodio sa tim i sad ne mozesh nishta, zato ja tu ulecem sa ovakvim postom koji moze svakako da se tumaci, ali uglavnom kako sujeta nalaze, negativno :) I ajde da razumem tu plavu napred i nazad, ali staviti samo zadnju stranu je kao da ti zadnji tochkovi na automobilu imaju potpuno razlichite felne od prednjih :) Deluje sklepano i kao da nisi imao izbora jer si na pola nekog velikog puta pa nije bilo drugo :)

I ispravicu se samo i reci da ovo nije najgora boja, od 7 ponudjenih mozda ima dve sa smislom, ostale su uzasna go*vno zelena, zuta, roze, crvena i ova plava :) Jedine postene boje koje bi legle su teget i zlatna, a bela je jedina boja koja je dobra koliko i crna ali ochigledno da niko ne moze da je napravi a da nema problema sa kamerom...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno