Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

Problem je bio RATEL, veruj mi.
Potrebna dokumentacija nije preterano drugačija od HTC-ove ali su ovi baš terali mak na konac.

A sa AAD-om se lako dogovoriš ;)

Svasta! Koji se djavo petlja RATEL u sve to? Koliko ja shvatam oni bi trebalo da se bavi desetim stvarima a ne moze li ili ne iPhone da se prodaje...Ili se iza brda nesto moralo "zavaljati" !?

Nije problem u dokumentaciji za RATEL, telefon ko telefon nista drugacije nije za slucaj htc-a ili nekog drugog brenda koji se prodaje kod operatera. Apple ima visoke zahtjeve po pitanju broja potencijalnih korisnika,finansijske regulative u drzavi u kojoj se prodaju iPhone telefoni kao i visok standard mreze (koja glupost inace s obzirom na stanje at&t u njihovoj rodjenoj drzavi). Cini mi se da je pocetni zahtjev od minimum 300.000 jedinica sto znaci da operater mora toliko otkupiti od njih u startu pa ih tek onda pustiti na trziste. Sto se tice mreze mislim da 85% pokrivene teritorije mora imati minimum 3g signal.

Tu mi opet nije jasna njihova politika, u CG recimo nema teorije da su toliko prodali a sa druge strane, s obzirom da je T-mobile CG pod DT-om, moguce da je citav kontigent za CG dio grupnog DT kontigenta. Ne znam kako Telenor stoji po ovom pitanju u EU u drzavama u kojim posluje.

Medjutim, i da se sve poklopi i stigne iPhone u Srbiju opet ce cijene biti paprene.

^ mislim da je preterano ono sto si napisao 300.000 mozda SVIH APPLE KOMPONENTI (i 3GS i iPhone4 i iPod i futrole i punjaci itd.....)
Jer ispada da bi samo u Montenegru, svaki stanovnik imao iPhone xD (ili u Hrvatskoj bi svaki 5. stanovnik imao) edit: tek sad vidim da si napisao to za CG-u, tj da si se sluzio common sense-om ;D (samo sto sam odmah poceo da pisem bez da procitam ostatak teksta xD...moram ovo menjati)

A 'ajde i da ne idemo tom logikom,nego logikom da je iPhone4 u celom svetu prodato u vise od 10.000.000 jedinica...a posto iPhone legalno (preko operatera a negde i u applestore-u) moze da se kupi u 88 drzave u svetu, znaci da ipak nije potrebno 300.000...jer bi premasili magicnu cifru od 20miliona

Poslednja izmena:
Hehe, ma u CG ne vjerujem da su prodali vise od par hiljada pitanje i toliko jesu li i toliko i to fizickim i pravnim licima zajedno. A ovo 300.000 sam negdje nasao na netu (dal' appleinsider ili tako neki sajt ne mogu da se sjetim). Znam da sam se iznenadio cifrom i pomislio kako je moguce da se provajderima isplati tako nesto uopste, i zbog toga sam pomislio da bi tih 300.000 bila ukupna kolicina telefona za odredjenog operatera koji bi isao zemljama u kojima posluju.

Kompanija Telenor bi ja mislim, mogla da udje u tako nesto jedino neznam u kojim zemljama bi se prvo pojavio.

Izgleda da je apple odobrio legalno otkljucavanje svih iPhone (za pare), nesto se desava jer gomila ozbiljnjih sajtova za otkljucavanje su poceli da prodaju unlock.

http://iClarified.com/14672

Moguce da su racunali bolje oni da zarade nego kinezi sa turbo sim karticama :)

^hhahaha :D

ovi iz apple-a su kraljevi...dobro si napisao... samo da oni zarade, da ne bude kinez taj koji ce sa turbo sim karticama da zaradi...

ccc, prodaju ti telefon zakljucan, pa ti naplacuju otkljucavanje... best of

al dobro, neko ce vec uhvatiti shtos otkljucavanja, pa ce prosiriti siroj narodnoj masi ;D

To sto ga prodaju zakljucanog, to je zbog operatera kao sto je slucaj sa svim telefonima, jer operateri smatraju da ce ti nuditi telefon za manje para ali da ce tu razliku izvuci iz pretplate.
I mislim da je sada u neku ruku fer, jer nude legalno tu opciju koja do sada nije postojala u svim zemljama i ti ako hoces placas tu razliku u ceni preko tog unlock-a.
Mislim da su najzad shvatili da je telefon popularan i uvek ce se traziti neki nacin da se otkljuca....

Poslednja izmena:
^ pa dobro, poznajem ja odlicno zasto su zakljucani,ali eto, isto tako sad znam da apple i te kako ume i zeli da naplati otkljucavanje...ccc :)

Hoces da kazes da ostali manje zele novac nego apple?
Kod tog otkljucivanja najvise stete su imali provajderi...

Izgleda da je apple odobrio legalno otkljucavanje svih iPhone (za pare), nesto se desava jer gomila ozbiljnjih sajtova za otkljucavanje su poceli da prodaju unlock.

http://iClarified.com/14672

Moguce da su racunali bolje oni da zarade nego kinezi sa turbo sim karticama :)

prelepo :D

kako oni znaju da izuku pare iz ljudi....ne verujem...

Da li oni nekoga teraju silom da kupuje njihove proizvode?
Ovo je jos jedna prilika za kukanje kako je apple pohlepan i los, a svi ga sanjaju :)

I ja bih isto postupio, zasto da zaradjuju neki kinezi tamo na mom proizvodu i to na stetu operatera.

Da li oni nekoga teraju silom da kupuje njihove proizvode?
Ovo je jos jedna prilika za kukanje kako je apple pohlepan i los, a svi ga sanjaju :)

I ja bih isto postupio, zasto da zaradjuju neki kinezi tamo na mom proizvodu i to na stetu operatera.

klasika :D

naravno da si stao na stranu apple-a.....a za taj deo u "a svi ga sanjaju"....no comment...

Jos samo da hakeri ishakuju kako se to radi bez Appleovog odobrenja bice veselo.
Prilikom instaliranja novog firmwarea iTunes procita ECID code sa telefona i posalje Apple-u. Apple odgovori sa SHSHs kljucevima. To je u stvari XML file sa nekim kriptovanim poljima u kojima se nalazi informacije za baseband i jos ponesto. Ako hakeri provale kako da pripreme ova kriptovana polja, onda ce obicno preusmeravanje na lazni Apple sajt (izmenom u hosts) fileu omoguciti permanentni unlock.

Onaj musclenerd je pricao kako radi na tome i da je taj NCK unlock zasticen samo sa 40bit zastitom. Ja se u to ne razumem ali po komentarima to ne bi trebalo da je neka jaka zastita.

Jel se sad isplati uzeti nov, zakljucan ip4 za 400e?

sent by tapatalk

da,ako izbace unlock na apple sajtu, pa "hakeri otmu" i besplatno podele ;D

inace dati 100+ eur za unlock je bezvezarija :D

Sta ce biti sada? Hoce li sim free pojeftiniti ili ce cijene za zakljucane da idu gore?

Koliko kapiram ovo ce biti jedino normalno unlock resenje u narednom periodu.

stvarno smara više taj apple... ja se polomih da povežem ios na lokalnu mrežu, a sa androidom sve što mi je bilo potrebno je da instaliram astro file manager i povezujem se direkt na nas bez ikakvih problema.

jel zna neko za neki file manager kojim mogu da vidim sve fajlove u aparatu, i koji može jednostavno preko wireless rutera da mi pristupi kućnom nas-u? ne mogu VIŠE, ne mogu, muka mi je... stvarno sam se potrudio da se ubacim u taj ne pc fazon, nema fajl sistema kao to je nepotrebno i te fore, ali mi se SMUČILOOO!! jednostavno mi TREBA file sistem, želim ga, muka mi je više od itunesa i od povezivanja žicom svaki put kad oću jedan prokleti fajl da snimim na aparat, a imam nas od 200 evra u kući... plus što ako ga u toku dana 10 puta povežem na komp na 5 minuta, a on svaki put krene da se puni, biće mi baj baj baterijo za godinu dana, a ni nju gle čuda ne mogu da zamenim... stvarno su bre užasni majkemi, toliko sam ogorčen da to nije normalno...

pomagajte ljudi, dajte neki file manager da je bar kao astro sa androida... hvala

Poslednja izmena:
imas iFile na cydia i nije niko kriv sto ti ne znas za njega a bez njega kao ne mozes :) , sto se baterije tice, ona ce pre da ti crkne ako je redovno punis tek kada je prazna kao sto su ti rekli strucnjaci u prodavnici mobilnih telefona :)

A mozes da koristis i Dropbox ako stalno prebacujes stvari, i naravno u svakom trenutku mozes da kupis android pa da uzivas ako je to tebi bitno.

Pa od prilike toliko se i krece razlika izmedju simfree i zakljucanih telefona po oglasima.

Poslednja izmena:
Moze li mala pomoc oko programa za Iphone 4.
Da li neko zna koji program da skinem za bluetooth da mogu slati slike i ostalo na druge telefone koji nisu Iphone marke :p

imas iFile na cydia i nije niko kriv sto ti ne znas za njega a bez njega kao ne mozes :) , sto se baterije tice, ona ce pre da ti crkne ako je redovno punis tek kada je prazna kao sto su ti rekli strucnjaci u prodavnici mobilnih telefona :)

A mozes da koristis i Dropbox ako stalno prebacujes stvari, i naravno u svakom trenutku mozes da kupis android pa da uzivas ako je to tebi bitno.

Pa od prilike toliko se i krece razlika izmedju simfree i zakljucanih telefona po oglasima.

ajde poveži ifile na nas pa mi se javi... imam instaliran ifile koji vidi file sistem, i istorage sa kojim mogu da se povežem na nas ali mi ne vidi file sistem, a fajlove koje prekopiram sa nasa uz pomoć istorage-a on drži u nekom svom prokletom kriptovanom folderu, pa onda moram da tražim taj kriptovani folder preko i file-a i da manipulišem tim fajlovima... nemoj da se praviš sad pametan i da se obraćaš takvim sklopom rečenica, kad nisi u pravu. lepo sam napisao, a sad ću i KRUPNIM slovima da se bolje vidi, da me ne bi pogrešno tumačio: treba mi file manager koji može da vidi file sistem i da se konektuje na lokalnu mrežu, tj na network storage uređaj

Ne znam na koji unlock mislis, ali ove kartice kostaju oko 50e.

@ed_hunter
Sto na nasu ne podignes ftp server? Ima dosta app za ftp, ja sam na iPadu koristio good reader za tako nesto. Imas dload/ upload, pregled i editovanje skoro vecine "common used" fajlova.

Ako hoces da vuces video strim sa nas-a onda za to postoji nesto drugo.

hvala za predlog uroše, tako sam i uradio... podigao sam ftp server, i pristupam nasu putem ftp-a uz pomoć programa istorage. problem je samo što ti svi programi koji mogu da pristupe preko ftp-a ne vide ceo file sistem, kao recimo ifile, nego imaju svoj neki folder u kome pakuju fajlove, koji je neki string od slova i brojeva koji nema veze s mozgom... tj. nisu file manageri kao što je to ifile, koji je dobar za sve, samo nema network... tj. ima i neki network, ali kad kliknem na to, samo mi izbaci da je spreman da primi konekcije... a to mi znači u pm, šta da se zavučem u nas i da mu kažem e baki konektuj se ti na moj ipod, pošto on jelte ne može na tebe, nego može samo da prima konekcije...

Poslednja izmena:
Hm moguce za neke programe, ali za GoodReader ti garantujem da vidi fajl sistem onakan kakav si kreirao. Ja sam se kacio svakodnevno na ftp (ne nas nego udaljeni ftp) i vidio sam sve fajlove. Mogao sam da setam kroz njih i skidam fajlove ali nisam mogao da radim upload jer mi nije bilo dozvoljeno a dobro se sjecam da je postojalo dugme upload.

Instaliraj GoodReader, podesi adresu ftp-a i ostalo sta treba pa pokusaj. Siguran sam da ce raditi.

Plus sto u okviru GR-a mozes lako da manipulises fajlovima i folderima tj. sve ti je na jednom mjestu. Nakon GR-a gotovo da nisam ni palio iFile.

Imas i integraciju sa mailom. Znaci sve iz GR-a mozes u attachment i isto tako svaki attachment koji dobijes mozes pregledati (sacuvati) direktno u GoodReader a posle ako treba i kopirati na NAS.

Mislim cak da ga i iTunes registruje pa kad radis neki sync moze da posluzi za premjestanje/sredjivanje fajlova direktno na komp.

Imas i ovaj NetPortal:
http://www.stratospherix.com/products/netportal/
http://itunes.apple.com/us/app/netportal-access-files-on/id323133602?mt=8
Vidim da postoji i na installous ali nisam ga probao jer meni takve stvari ne trebaju.

taj net portal je glupost, isto kao istorage, ne vidi file sistem aparata :( hvala na preporuci u svakom slučaju...

Hm moguce za neke programe, ali za GoodReader ti garantujem da vidi fajl sistem onakan kakav si kreirao. Ja sam se kacio svakodnevno na ftp (ne nas nego udaljeni ftp) i vidio sam sve fajlove. Mogao sam da setam kroz njih i skidam fajlove ali nisam mogao da radim upload jer mi nije bilo dozvoljeno a dobro se sjecam da je postojalo dugme upload.

Instaliraj GoodReader, podesi adresu ftp-a i ostalo sta treba pa pokusaj. Siguran sam da ce raditi.

Plus sto u okviru GR-a mozes lako da manipulises fajlovima i folderima tj. sve ti je na jednom mjestu. Nakon GR-a gotovo da nisam ni palio iFile.

e pa super... tako nešto mi treba, sinteza istorage-a i ifile-a... probaću, samo ne znam da li smo se razumeli, nije meni problem da vidim file system nas-a, jer istorage to uredno vidi, nego file system aparata... to me zanima, da li good reader vidi file system iphone-a, ipoda.... u svakom slučaju probaću to... nisam ga isprobavao jer sam mislio da je to neki pdf, ebook, doc reader, jer se zove jelte goodREADER :) hvala na preporuci...

edit:
Imas i integraciju sa mailom. Znaci sve iz GR-a mozes u attachment i isto tako svaki attachment koji dobijes mozes pregledati (sacuvati) direktno u GoodReader a posle ako treba i kopirati na NAS.

Mislim cak da ga i iTunes registruje pa kad radis neki sync moze da posluzi za premjestanje/sredjivanje fajlova direktno na komp.
super je onda to... znači uz pomoć tog goodreader-a mogu da manipulišem raznim fajlovima, ne samo tekstualnim?

Poslednja izmena:
iFile ima web server pa preko njega mozes da saljes fajlove sa kucnog racunara na telefon. Jeste nezgodno i nespretno, ali sto prosto kad moze i komplikovano. Apple je osmislio iphone tako da svaka app koja zeli da pristupi nekim podacima koji nisu u lokalnom folderu mora da implementira kompatibilan mrezni protokol (http, ftp, samba, nfs, ...) da bi obavio neki transfer podataka. I ti podaci ce zavrsiti u lokalnom folderu te aplikacije. Na kraju e svodi da moras da pamtis u kojoj app treba da otvoris neki popdatak.
Upotrebom iFilea donekle mozes da sakupis te fajlove na jedno mesto, ali je pristup tim fajlovima i kasnija upotreba veliko maltretiranje.

Ozbiljno... prodaj iphone i kupi normalan Android. Sto da se boris sa tehnologijom kada ona treba da sluzi tebi, a ne da joj ti budes rob.

Tek sa androidom ce videti sta su to improvizacije i neozbiljne stvari i ko je ciji rob, ali bitno da ce imati direktan pristup fajlovima i BT :)

Nazad
Vrh Dno