Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

otkljucan je u UK... ali mislim da ga nema uopste u Londonu, ni kod operatera...

Kaže mi kolega Englez da je u Apple Storeu u Manchesteru video iPhone 4 u prodaji u radnji, pre dva dana. Tako da se može desiti da ih zaista povremeno i ima, pa ko ima sreće da naleti.

Na Operi se nista zivo ne vidi dok se ne zumira, na Safariju moze nesto i da se procita bez zooma. A ni skrol nije onalo lep i gladak :D Bas daje utisak krsh aplikacije, i tu moze da posluzi samo za prvu pomoc za nedaj boze. Inace Safari jednostavno kida.

Pa nemoj sada tako. Nije baš toliko loš. Ne kažem da mogu da se porede, ali recimo on je po meni najbolji browser za ostale platforme operativnih sistema za mobilne telefone. E sada što su drugi operativni sistemi za mobilne telefone uskraćeni, ili možda bolje reći uštrojeni, za SAFARI to je totalno druga priča koju nećemo ni da započinjemo (nadam se).

Pozdrav...

Ne samo zum, vec i scroll. Ide gde on hoce i kao da preskache po 2 pixela, smeshno. Posle Safarija deluje kao alpha verzija nekog browsera...

Sreca pa imash izbor da ne kupish iPhone 4...

Sreca pa imash izbor da ne kupish iPhone 4...

Ili da ga kupis, a ako nesto nije u redu vrate ti pare. Jako je cudno da svi zivi na internetu (narocito oni koji nemaju ovaj telefon) pisu i komentarisu navodne mane, a niko od vlasnika nije vratio telefon??!!??! Toliko su nezadovoljni sa signalom i ostalim problemima da im ne pada napamet da vrate telefon i uzmu svoje pare ,bas cudno...

Pa verovatno zato što su od Applea dobili obećanje da je to ispravljeno u novom firmwareu, a očigledno nije. A i Apple ne priznaje da ima problem, tako da ako ne priznaju da ima problem, kako će im vratiti pare? ;)

sto da ga vrate kada mogu da ga prodaju skuplje nego sto su ga platili...

btw, dobio sam telefon, koristim ga vetj par dana, napisatju utiske uskoro...

Obavezno napiši koju reč o ovom problemu sa signalom i ono za proximity senzor.

Ne sme akki ništa da napiše, sada kad ga je napljuvao najstrašnije, :D a nikako da ga natera da izgubi signal kod nas. Izgleda da je samo loša kontrola kvaliteta - kažu da je metalni deo trebao da ima tanak izolatorski premaz preko, da se ovo ne bi dešavalo (što objašnjava kako nekima koji su na 500m od repetitora padne signal na 1 crtu ili nijednu kada naprave death grip), a drugima koji su i u lošem području sve radi kako treba).

Ili da ga kupis, a ako nesto nije u redu vrate ti pare. Jako je cudno da svi zivi na internetu (narocito oni koji nemaju ovaj telefon) pisu i komentarisu navodne mane, a niko od vlasnika nije vratio telefon??!!??! Toliko su nezadovoljni sa signalom i ostalim problemima da im ne pada napamet da vrate telefon i uzmu svoje pare ,bas cudno...
... ne nego zele da dobiju nov telefon koji je ispravan, da im trebaju pare ne bi ga ni kupovali, zar ne? problem je sto kada treba da dobijes nov telefon u zamenu, najcesce dobijes odgovor da nemaju drugi telefon da ti daju.

Ajd da kazemo nesto sto ima veze sa temom.

Izasao danas 4.0.1 update.

Jailbreak je odradjen za 4.0 rekli su samo da cekaju ovaj apdejt da bi ga izbacili. Ja se nadam sto skorijem izlasku JB-a, ovih dana.

Ajd da kazemo nesto sto ima veze sa temom.

Izasao danas 4.0.1 update.

Jailbreak je odradjen za 4.0 rekli su samo da cekaju ovaj apdejt da bi ga izbacili. Ja se nadam sto skorijem izlasku JB-a, ovih dana.

Izgleda da 4.0.1 ne diže baseband, ali 4.1 (beta je već dostupna) izgleda da diže, tako da ko zna šta će se dešavati tu.

Da, ali iako je novi baseband, to ne znači da su zakrpili exploit koji je iskorišten za unlock koji već postoji (zbog toga ga nisu ni pustili u javnost). Iako je tu novi baseband, moguće je da će samo apdejtovati softver za unlock i iskoristiti istu "rupu" da naprave unlock. JB već par dana nije nikakav problem za iP4, tako da će sve leći na svoje za nedelju-dve. Isto kao i nova serija iPhone-a koja izgleda isto, ali nema problema sa antenom...

Opa, izgleda da mi još uvek ne znamo pravu istinu u vezi problema sa signalom kod iPhone-a 4. Neki izvori tvrde da nije isključivo dizajn hardvera uzrok problema, već da taj dizajn zapravo otkriva jednu dugogodišnju boljku softvera za komunakciju kod svih mobilnih telefona.

[IMO]
Recimo da kada se rukom spoje dve eksterne antene signal se ne umanjuje fizički već se izmeni toliko da softver pobrljavi, što rezultuje u prekidima poziva. Ovo se navodno može kompenzovati dobro dizajniranim softverom, a dosadašnji softver nije ovo uzimao u obzir.
[/IMO]

Videćemo šta će biti na konferenciji danas.

Konferencija je u 19:00 po našem vremenu.

Hoce li biti live prenos ili samo oni blogovi ?

Mozda su znali, a mozda i ne, ali me bash zanima kako to Bloomberg zna, sve shto rade u zivotu je da predvidjaju, a secam se da su predvideli propast PS3 :d USA je puna takvih koji zaradjuju na magli, a najgore je shto vecina takve izjave odmah gleda kao chinjenicu..

Poslednja izmena:
Vest ne mora da bude tačna, sama njena pojava je još jedan ekser u kovčeg iPhone-a 4, baš zbog tog efekta mass medija.

Jeste, ekser od 2 000 000 prodatih komada + još toliko čim se proširi na ostale zemlje.

Kakav bi tek ekser trebao da bude RROD za X360, a umesto toga on je zasluzan za vecu prodaju nego shto bi inache bila :)

Ja nigde nisam video da se neko zali na pucanje veze na iPhone 4 pri svakodnevnom normalnom korishcenju, uvek je to "morash da ga stisnesh ovako da bi izgubio domet", a ljudi koji su ga kod nas kupili nisu chak ni tako gubili signal. Meni je veca glupost to shto je Apple odabrao najgoreg provajdera (u USA) nego shto su uradili ovo sa antenom. Svakodnevna normalna upotreba je ono shto se vazi za globalni uspeh, a ne ovi leshinari shto svaki dan izmishljaju neshto novo, i naravno obavezno o najpopularnijim proizvodima na planeti. Nece niko da pishe o tome da se na LG Chocolate guli farba (primer), jer koga interesuje taj telefon uopshte.

Poslednja izmena:
Za provajdera si u pravu. Čitao sam komentare ljudi koji kažu da su uzeli Motorolu Droid isključivo zbog toga što u ponudi Verizon-a nema iPhone-a. Ali izgleda da Apple ima mnogo dobar dil sa AT&T-jem čim ni ne pomišljaju da iPhone ponude drugim provajderima.

Jeste, ekser od 2 000 000 prodatih komada + još toliko čim se proširi na ostale zemlje.

Nisam rekao da će ga to "sahraniti", možda naprotiv. XBOX 360 je primer kako se stvar okrenula naopačke. :) Samo sam dao komentar na činjenicu da je to još jedno blaćenje sa razlogom ili bez.

Ladno je Steve Jobs u uvodu u konferenciju za stampu pustio ljudima ovo:D:

[YOUTUBE]VKIcaejkpD4[/YOUTUBE]

10:30 Jason Snell:
For every iPhone 4 purchased through September 30.
10:30 Jason Snell:
Refund if you bought a Bumper.
10:29 Jason Snell:
Okay. Everyone will get a free case.

Vrh Dno