Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

Meni je beli prelep baš, verovatno će biti moj sledeći telefon. :)

Poslednja izmena:
Jel iko isprobao kako radi iOS4 na iPod Touch 2G?

Kontam da multitasking ili totalno lose radi ili je totalno iskljucen, ali vise me interesuje da li je OS brljavi sa crackovanim appovima i igrama koje su na starijim os-ovima radili ok.

Also sta mu dodje izraz "MC Model"?

Kontam da multitasking ili totalno lose radi ili je totalno iskljucen, ali vise me interesuje da li je OS brljavi sa crackovanim appovima i igrama koje su na starijim os-ovima radili ok.

Prva generacija iPod toucha i iPhonea ne podrzava iOS4...

MC Model je model 3Gs-a koji do pojave Sn0wbreeze-a (3.1.3) nije mogao da se jailbreakuje...

Apple je dozvolio Fring izbaci novu verziju aplikacije sa opcijom video poziva preko 3G mreže....

Fring video calls for iPhone

Nikada nije bio problem da takva aplikacija postoji, problem je u infrastrukturi koja josh uvek nije dovoljno dobra za takve stvari. Tamo gde cesh moci pristojno da razgovarash preko 3G verovatno u blizini imash i Wifi pa je FaceTime mnogo bolja opcija (i besplatna), a kladim se da u najboljem sluchaju poziv preko 3G stalno secka i zvuk je losh..

Poslednja izmena:
Kvalitet je sigurno lošiji, zbog veće kompresije...ali nije loše da postoje obe varijante.

Pa fring radi (i) preko wifi-a. Barem ga ja iskljucivo tako koristim :)

iPhone 4 jeste u Kanadi simfree...

Gde si nasao tu informaciju? Aj probaj da ga kupis. Nema ni 3GS-a prema tome mrka kapa. A tek kad bude izasao 4-ka nece je ni biti prvih par meseci ali uopste. Evo javljam prvi dan kad izadje.

Meni lepo radi! :)
Multitasking i beckground je po difoltu iskljucen!
Ja sam ga jelbrekovao i tada prilikomom jelbrekovanja se moze ukljuciti prakticno sve!
Probao sam i to i nije bilo nekih vecih problema, kasnije sam sve poiskljucivao jer mi se koncepcija multitaskinga bas i ne svidja, aplikacije samo idu u beckground ali nisu aktivne!?

Rusija i Luksemburg ispadose najbolji u Evropi, telefoni ne zakljucani :)

Ma to je kada kupish kod Applea, a tamo je cena valjda svuda ista. Zakljuchani su kad kupish na ugovor, otkljuchani bez njega...

Jedan info ako neko zna, da li u Londonu ima na stanju iPhone 4 16gb u nekoj od prodavnica?

Trenutno ne koliko znam, i ja čekam da se pojave :) Koliko sam video po netu, sledeća tura je oko 15.

to je u apple prodavnicama, jel tako ? Ako uzmem u O2 onda je zakljucan?

otkljucan je u UK... ali mislim da ga nema uopste u Londonu, ni kod operatera...

Samo pogledati Fringovu kolonu za Video quality, to je ono shto ja, kovacm, mustang i ostali prichamo. Necu "half-assed" programe kakvih je gomiletina na svim open source OSovima, koji bitno da neshto rade na papiru, nema veze shto je to u praksi dno. Kladim se da je Apple namerno pustio to na appstore da pokaze kako ne treba da se radi, isto kao i onu budjavu Operu, oba su lepo izreklamirali Apple programe :)

Poslednja izmena:
Opera mnogo bolje radi nego Safari kada je ne koristiš na WiFi, dakle 3G/Edge, tako da ti konstatacija nije tačna...

Opera mnogo bolje radi nego Safari kada je ne koristiš na WiFi, dakle 3G/Edge, tako da ti konstatacija nije tačna...

Ja sam kroistio 3G/Edge godinu i po dana, na PCu i na Macu i mogu da kažem da je situacija obrnuta, u korist Safarija.

Mislio sam na iPhoneu jer se o tome priča ovde.

Opera koja nema pinch to zoom, i ne moze da se procita nista dok se ne zumbira do kraja. :)

safari radi odlicno na 3g , ali opera mini na edge/gprs konekciji mnogo brze ucitava strane, vecini ljudi je to bitnije od zumiranja sa dva prsta. treba imati oba pri ruci ako ustreba

Pa ne vidim veliku razliku između pinch zooma kod safarija i double tap zooma kod opere (operi se mora postaviti na koliki procenat da zoomira pa je to jedina "glupost" ali opet je sve čitljivo i pregledno).

Pa ne vidim veliku razliku između pinch zooma kod safarija i double tap zooma kod opere (operi se mora postaviti na koliki procenat da zoomira pa je to jedina "glupost" ali opet je sve čitljivo i pregledno).

Na Operi se nista zivo ne vidi dok se ne zumira, na Safariju moze nesto i da se procita bez zooma. A ni skrol nije onalo lep i gladak :D Bas daje utisak krsh aplikacije, i tu moze da posluzi samo za prvu pomoc za nedaj boze. Inace Safari jednostavno kida.

Vrh Dno