Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

Bio na klopi, pa probao.

1. Spustim telefon na sto ispred sebe, za stolom u restoranu gde je iPhone 3G pokazivao jedva dve crtice i E (EDGE) ikonu, mada taj edge nije radio uopšte u 2 od 3 slučaja
Tu iPhone 4 prikazuje 3G i 5 crtica. To za 5 crtica masno laže (a i 3G mi je sumnjiv), ali je fakat da radi i pristojnom brzinom skida sa neta.

2. Uzmem telefon u levu ruku i celu levu i donju stranu zarijem u dlan - 3G se izgubi, pojavi se E, broj crtica opadne na 2. Data konekcija radi i dalje, nisam primetio neko posebno usporenje, pa cenim da ono za 3G prosto laže ili da ga ima jedva toliko da se kaže da je tu

Na istom mestu probao razne hvatove sa firminom Nokia E51, 5 crtica, nikakvih opadanja crtica.

Eto. "Problem" postoji, upravo onako kako ga Apple opisuje i objašnjava. Kažem "problem", jer je sve to zabava za dokone - dok sam držao u ruci i testirao uradio sam sledeće:
- protrčao kroz twitter naloge
- skinuo update za neku omanju app sa App Storea
- dodao Beograd u listu gradova u Weather app
- proverio mail

Pa sad, kako se kome sviđa. :)
a da li mozda imas problem sa proximity senzorom? kazu da kada drzis telefon ramenom (ono tipa dve zauzete ruke pa ga drzis licem i ramenom dok pricas) i pricas da se senzor zaglupi pa ukljuci ekran (valjda je previse osetljiv) i onda licem pritisnes ko zna sta.

takodje vidim da neki imaju bug sa kamerom, da nece da se zatvori pritiskom na home button.

Aleck kazi mi je li autonomija stvarno mnogo poboljsana u odnosu na 3G (3GS) ??

Nisam ti dobar izvor testiranja za takve stvari, jer svako veče uključim telefon na računar - radim iPhone aplikacije, pa mi treba priključen. Tako da se dopunjava svako veče.

Jedan možda ozbiljniji test je bio preko vikenda:
- napunjen sub/ned noć
- surfovao sam dosta tokom jutra (twitter i mail)
- snimao sam onda video na dečjem rođendanu (po danu, ništa LED flash) - 4-5 snimaka, ukupno oko 10-12min snimaka
- razni ljudi onda gledali šta sam snimao
- jedno dvoje čačkalo po telefonu da vidi kakav je, šta su radili ne znam :)
- 3-4 razgovora
- srušio se kući na spavanje :)
- ponedeljak jutro non-stop surf dok sam bio u tramvaju (jedno 25min)
- tokom dana desetak puta startovao razne aplikacije koje koristim, po par minuta svaka, sve vreme na wi-fiju
- 2-3 razgovora i 3 SMS-a
- baterija se ispraznila u 18h

Da li je ovo dobro ili loše pojma nemam :) - kako rekoh, po prirodi hobija ja gotovo svako veče punim telefon (sem te nedelje kad sam se jedva dovukao kući od umora).

a da li mozda imas problem sa proximity senzorom? kazu da kada drzis telefon ramenom (ono tipa dve zauzete ruke pa ga drzis licem i ramenom dok pricas) i pricas da se senzor zaglupi pa ukljuci ekran (valjda je previse osetljiv) i onda licem pritisnes ko zna sta.

takodje vidim da neki imaju bug sa kamerom, da nece da se zatvori pritiskom na home button.

Ništa od ta dva. Kamera radi sjajno, nisam imao problema sa njom uopšte, a snimao dosta.

Doduše, vidim da kao lek za proximity sensor problem spominju reset settings i slično - ja sam iPhone 4 podesio kao new phone (nisam radio restore backupa sa 3G modela), tako da je to jednako resetu, pa možda je u tome štos.

Uglavnom, čuo sam za to, nisam zaista i doživeo.

Tvoj primerak je, ocito (i na srecu ;)), bez ikakve falinke :)

trebao si da probas poziv i da ``pukne`` data konekcija ti to netjes osetiti... ali kod poziva je drugo...

nikako da zadrzim neki primerak iphone-a sve prodam odmah al ovih dana tju dobiti par komada za sebe i porodicu pa tjemo testirati... za sada drugar ima problem sa pucanjem poziva na mestima gde je signal slabiji...

Pa ne verujem da su razlicite, kad ih isti ljudi prave.

Jedno pitanje, da li iPhone 4 kada se uzme u amerikama bez ugovora (fazon kao poklon stagod, sto pise malim slovima dole za $600-$700), je i dalje zakljucan na AT&T ili je SimFree?

Problem je sto u Americi ne mozes da uzmes bez ugovora. Juce sam isao na sajt nema ni 3GS-a a kamoli 4-ke. U Engleskoj mozes simfree samo mi nije jasno zasto mozes kod njih a kod nas u Kanadi gde 4-ka treba da dodje 25-og jula ne mozes.
Ima na ebay-u samo odvaljuju po usima za cenu ***.

zar ne bi trebalo i u Kanadi da bude sf?

ovaj :)

4771880750_2ff16815e2_b.jpg

http://micgadget.com/5799/white-iphone-4-box-unveiled/

beli kraj jula...

Napokon napravishe beli iPhone koji nije crn kad ga koristish :)

vrh izgleda... jedan od najlepsih telefona...

Sta kao beli je tezak za proizvodnju, sporije se susi farba? :D

Poslednja izmena:
mislim da ovaj metalni okvir mnogo lepse izgleda uz belo plus ekran daje lep kontrast. mnogo je lepsi beli (btw pojavio se i HTC EVO 4G White :))

@aleck:
Ajde poteraj speedtest na stolu i u levoj ruci. Neki YT video pokazuje da postoji potpuni prekid signala i prestanak data transfera.

Meni mi nekako lepsi crni definitivno, ovaj beli mi je mnogo vise zenski ili extremno gay :D
Jao bre izmuciste coveka (aleck-a) :), lepo covek kaze da nije primetio nikakav prekid signala... To sto u Americi dolazi do tog prekida je najverovatnije kriv AT&T ( koliko sam cuo, mreza im je bljak koliko je dobra :) )

Poslednja izmena:
Mislim da je ono za signal prenaduvano
Evo juce uvece sam bas probao isto to sa mojom N72 i kada se telefon bas skroz poklopi obema rukama spadne signal na jednu crtu i to jos ne uvek jer verovatno treba da se pravilno uradi "blokada" :d
Tako da ko zna kod koliko je to telefona slucaj :p

zar ne bi trebalo i u Kanadi da bude sf?

Ja mislim da ovde nikada nije bio iPhone sim free nazalost. Evo sad sam bio na Apple-vom sajtu Kanada i nemaju ni 3G ni 3GS kao koji *****i u pm.

ispravka: Imaju 3GS 8Gb za 550$ plus taksa znaci 600$cad=450 evra.

Poslednja izmena:
iPhone 4 jeste u Kanadi simfree...

Sta, umusavi se beli 3G(S)? :)

Ma ne, nego je napred crn, isto kao i crni, samo su "ledja" bela, pa tako izgleda kao da si mu polomio zadnju masku a nisi uspeo da nadjesh crnu :)

Nije jedan od, nego najlepsi.. :) mada crni mi je lepsi. Gledam ovih dana unboxing filmice i balavim :d

I ja mislim da je to najlepshi fon ikada, i to bash ovaj beli, crni nije tako slick, upravo kao i Macbook, Mac Mini ili gomila drugog Mac hardvera. Meni je i beli PSP i PS3 lepshi od crnog :)

Poslednja izmena:
Zute mrlje su vec zaboravljene, a uskoro ce i ovo sa antenom.

Ko jos zove i prica sa telefonom ciji je ugao nabijen u dlan sake, mislim kakva je to akrobacija... iliti ko uopste obuhvata celom sakom telefon dok prica?

Ono sto je super je sto iPhone 4 ima jos i bolji signal od prethodnika.

Haha, a kad se bude javilo njih 10 koji imaju ista iskustva, reci cesh im da imaju srece shto nisu jedanaesti :d:d
Ma jok bre, nisam mislio nista lose time sto sam rekao :) :d
Jednostavno, drago mi je sto nije imao nikakvih problema... pa nisam toliko zlurad, majku mu :D

Nego, koja je to fora sa belom bojom, stvarno... zasto nema belog od samog starta?
Telefon izgleda prelepo u takvoj kombinaciji...

A i ne izgleda kao da je sklepetan od dve maske kao prethodnik, kao sto si lepo primetio :p

vrh izgleda... jedan od najlepsih telefona...

a kad se pojavio na Gizmodo-u pre par meseci dok se jos nije znalo da li je to zaista iPhone 4 svi su bili u fazonu kako je ružan,kako nije to to , kako liči na HTC i kako nije u Apple stilu. Apple predstavi isti taj telefon kroz dva meseca i odjednom, svi oduševljeni.
Ali stvarno jeste prelep :).

Zato sam i rekao ženi da mi ga pokloni. :d

Nazad
Vrh Dno