Polako padaju cene i 3G S-u. Našao sam 16Gb model, nov, za 450e.
Garancija 1 god u T-comu.
O lopovima ne znam baš ništa, tako da ne bih da ulazim u raspravu![]()
Izvini, T-mobile u Hr, no: nije šija nego vrat.![]()
ali telefon je i dalje precenjen...
Napisao sam ispravku, koju si i citirao. Stvar je vrlo jednostavna: ljudima ističe ugovor za iPhone i uzimaju drugi koji prodaju jer im je 3g i dalje odličan.
http://www.t-mobile.hr/iphone/tarife.asp
450e... i nosi, s važećom garancijom kod operatera u linku iznad.![]()
Ne kupuješ 3GS od T-mobile, već od nekoga ko je produžio svoj ugovor, uzeo mob i prodaje ga jer mu ne treba.
iPhone ne podržava Javu, tako da su sve te aplikacije pisane native za iPhone OS. Što se tiče multitaskinga, tu ti je malo mrka kapa, mada bi te aplikacije poput Fringa (IM) trebalo da podržavaju PUSH notifikaciju, tako da čak iako nije aktivna da te obavesti kada dobiješ novu poruku. Postoji Backgrounder aplikacija koja delimično omogućava multitasking ali neko reče da mu nije radila sa IM+ aplikacijom, ne znam kako je za Fring. A i to je bilo još za OSa 2.2, u 3.0 je uveden native PUSH notification. E sad kako to funkcioniše, ja nisam isprobavao, mogu samo da kažem da mi povremeno pišti da mi je stigao novi mail na Yahoo! koji podržava Push za iPhone, mada je meni isključen i Push i Fetch, tako da ne znam otkud to. Neki su pričali da Jailbreak zabrljavi Push servis, ali ja nisam siguran koliko je to tačno.Ono što je meni potrebno je ceo dan da radi Fring i Gmail (Java), a da uz njih mogu da pokrenem integirsan browser (Safari?) i mini Opera.....naravno, da sve to mogu da pošaljem u backgruond kada me neko pozove ili stigne SMS. Jel da gledam cene za iPhone ili da ne razmišljam o tome?
iPhone ne podržava Javu, tako da su sve te aplikacije pisane native za iPhone OS. Što se tiče multitaskinga, tu ti je malo mrka kapa, mada bi te aplikacije poput Fringa (IM) trebalo da podržavaju PUSH notifikaciju, tako da čak iako nije aktivna da te obavesti kada dobiješ novu poruku. Postoji Backgrounder aplikacija koja delimično omogućava multitasking ali neko reče da mu nije radila sa IM+ aplikacijom, ne znam kako je za Fring. A i to je bilo još za OSa 2.2, u 3.0 je uveden native PUSH notification. E sad kako to funkcioniše, ja nisam isprobavao, mogu samo da kažem da mi povremeno pišti da mi je stigao novi mail na Yahoo! koji podržava Push za iPhone, mada je meni isključen i Push i Fetch, tako da ne znam otkud to. Neki su pričali da Jailbreak zabrljavi Push servis, ali ja nisam siguran koliko je to tačno.
Ako ti je samo to bitno, onda možda bolje da uzmeš Nokiju, mada ona ne podržava multitasking više Java aplikacija. Znači na Nokiji može samo jedna Java app at a time. Tako da ne može Opera Mini, Gmail, pa ni Fring ako je rađen u Javi, već samo jedna od te tri.
iphone vredi svaku paru, ma koliko voleo nokiu i ceo zivot ih imam i koristim, ali kada sam jednom probao iphone morao sam ga ostaviti za svoj drugi telefon! 3gs je jos bolji, brzi itd. Ma koliko neki hteli da prihvate ili ne, apple zadaje domaci za sta god se uhvati!!!
Kako to onda da najskuplji mobilni telefon na svetu ...
Stvarno? Kako to onda da najskuplji mobilni telefon na svetu (ako ne računamo one I-am-so-fucking-rich modele optočene zlatom i dragim kamenjem) još uvek posle tri godine nema video pozive?
Koliko im je trebalo da naprave normalni blutooth za iPhone? A samo da ti kažem da je jedan jedini programer u mojoj staroj firmi napisao Blutooth stack za dve nedelje, a čitav Apple nije znao da ga kršteno napravi dve godine. :eyebrows:
Stvar je u tome što je iPhone uvek bio kao neki super automobil, sve na njemu hromirano, sportski dizajniran, kožna sedišta, sve super, a onda vidiš da mu nedostaje jedan točak. Ti pitaš gde je točak, a oni ti kažu da ti on ne treba i da možeš sasvim lepo da voziš i sa tri točka, a ako baš hoćeš, možeš uzeti točak od drugog proizvođača i staviti ga. :eyebrows: Ne kažem, lepo je to što su oni njega našminkali, ali bre Apple, nemojte oduzimati standardne stvari telefonu, već naučite da ih napravite kako treba, kao i drugi proizvođači što rade.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari