Šta je novo?

iPhone 3GS

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam ga skinuo i probao i nisam nesto odusevljen. Plus nema mape Srbije.

Haha, pa ko je ananda ozbiljno shvatao i u vreme durona:)

Ovaj thread bi neko trebao da renameuje u 'spanking morbius' :d

Poslednja izmena:
Haha, ovo mora da mi je 100 jubilarni post vezan za iPhone koji mi je Maxa obrisao. Reci nešto negativno za ovaj telefon i samo odjednom posta nema. :D

Ne nego reci nešto negativno o nečemu o čemu nemaš pojma.

ajde maxo iskuliraj malo - daj da vidimo šta morbius piše... :D

Bolje da ne vidite... Stvarno je zastranio :). iGo napravio posebnu 3D akceleraciju za iPhone, kao i TomTom, radi navigacija sa 3D objektima sa 30 i vise fps, tecno, plus su napravili da radi kao background app (kad ti telefon zvoni, ne izbacuje te iz aplikacije), a morbi našao neku trećerazrednu aplikaciju koja koristi neke leve mape i priča kako je problem iPhone-a što oni nisu uradili landscape mod, kao i to da je ekran glossy (ovo prvi put čujem, bolje je vidljiv na suncu od ekrana nokie 5800 jedno 200 puta :)). Elem, gluposti kao što i rekoh. Hvala bogu na tome što sam mod...

Evo i ja da se ukljucim kao relevantni izvor is dijaspore :D

Dakle, probao sam mnogo telefona a medju njima i iPhone naravno. Nisam ga nikad imao u vlasnistvu ali sam ga imao na dva meseca i mislim da sam ga itekako dobro upoznao. Meni se licno ceo koncept ne svidja i to ne samo kada je iPhone u pitanju nego generalno ideje kojima se vode u Apple-u. Da ne razradjujem sada jer nije mesto. Nego, sto se tice ekrana kod iP, uopste nije toliko glossy koliko izgleda na snimku. Iako je ekran na mom htc diamond2 neka druga galaksija u odnosu na iPhone (mislim, bolji je jedno 150 puta), iPhone se i dalje bolje vidi napolju a to je jako vazno ovde gde ja zivim jer godisnje ima 365 dana sunca :) Inace, mislim da je gps funkcija na telefonu cista zanimacija (u ovom momentu) i da ne moze nikako da zameni ozbiljni gps od 500+ dolara. Mozda hoce jednog dana ali sada je to sve jos rudimentarno. Meni recimo gps uredjaj stalno stoji u kolima i sluzi samo za to- da bude gps uredjaj i to je nacin koji meni odgovara. Ekran je naravno mat i vidljiv je iz kola koja su iza mene na jedno 10 metara :) iPhone je glossy iz nekih drugih razloga a gps mu je bonus a ne neka udarna stvar.

Bolje da ne vidite... Stvarno je zastranio :). iGo napravio posebnu 3D akceleraciju za iPhone, kao i TomTom, radi navigacija sa 3D objektima sa 30 i vise fps, tecno, plus su napravili da radi kao background app (kad ti telefon zvoni, ne izbacuje te iz aplikacije), a morbi našao neku trećerazrednu aplikaciju koja koristi neke leve mape i priča kako je problem iPhone-a što oni nisu uradili landscape mod, kao i to da je ekran glossy (ovo prvi put čujem, bolje je vidljiv na suncu od ekrana nokie 5800 jedno 200 puta :)). Elem, gluposti kao što i rekoh. Hvala bogu na tome što sam mod...

Molim? Ja sam samo naveo mane softvera sa videa koji je castor postavio i ne znam ni za kakav drugi GPS softver za iPhone, komentarisao sam ono što sam video. Pogledaj i sam video, link ti je na prethodnoj strani, pa reci onda pošteno i sam da li je program dobar i da li refleksija od iPhone ekrana pravi problem pri navigaciji ili ne.

Inace, mislim da je gps funkcija na telefonu cista zanimacija (u ovom momentu) i da ne moze nikako da zameni ozbiljni gps od 500+ dolara. Mozda hoce jednog dana ali sada je to sve jos rudimentarno. Meni recimo gps uredjaj stalno stoji u kolima i sluzi samo za to- da bude gps uredjaj i to je nacin koji meni odgovara. Ekran je naravno mat i vidljiv je iz kola koja su iza mene na jedno 10 metara :) iPhone je glossy iz nekih drugih razloga a gps mu je bonus a ne neka udarna stvar.

Apsolutno. Još nisam našao ni jedan telefon ili PDA koji za korišćenje u autu može da priđe mom starom Mio C220 navigatoru koji je bio GPS iz najniže klase, to je bio prvi model koji je ovde koštao ispod 250 evra. Mat ekran bez refleksije, punjač za auto, glasan zvučnik i odlična brzina rutiranja kojoj ni jedan uređaj koji nije primarno namenjen za GPS ne može da priđe.

GPS na telefonu je jako dobra stvar, otkako imam takav telefon nije mi jasno kako sam ranije mogao bez njega, ali nije za stalnu upotrebu u kolima. Umesto toga na telefonu držim mape javnog prevoza pošto je kombinacija metro+bus obično daleko brža kada moram negde da idem, pogotovo ako mora da se prođe kroz centar. Tako sada uvek znam gde sam i kako da odem tamo gde želim u ovoj džungli od pet miliona ljudi.

Poslednja izmena:
Nisi bas skroz u pravu. Ja se slazem da je standalone GPS uredjaj bolje resenje od svakog telefona koji ima GPS chip integrisan i softvera koji se naknadno instalira. Medjutim postoji dosta situacija u kojima takvo resenje ima prednost - tipa na kracim relacijama kad se kreces po gradu. Ja kad sam bio u Varni u Bugarskoj pre 15 dana sam cesto isao sa jednog kraja grada u drugi. Ko ce da montira GPS uredjaj na kola zbog 5 minuta voznje? Lakse mi je da izvadim iPhone, upalim Google maps i za 15 sekundi nadjem sta zelim i odem tamo.

Drugo, moj iPhone nije bio preterano sporiji u navigaciji od Garmin Nuwi 225 uredjaja koji sam nosio sa sobom. Ponekad je kasnio po 1-2s ali to zaista nije nista strasno.

Nisi bas skroz u pravu. Ja se slazem da je standalone GPS uredjaj bolje resenje od svakog telefona koji ima GPS chip integrisan i softvera koji se naknadno instalira. Medjutim postoji dosta situacija u kojima takvo resenje ima prednost - tipa na kracim relacijama kad se kreces po gradu. Ja kad sam bio u Varni u Bugarskoj pre 15 dana sam cesto isao sa jednog kraja grada u drugi. Ko ce da montira GPS uredjaj na kola zbog 5 minuta voznje? Lakse mi je da izvadim iPhone, upalim Google maps i za 15 sekundi nadjem sta zelim i odem tamo.

Drugo, moj iPhone nije bio preterano sporiji u navigaciji od Garmin Nuwi 225 uredjaja koji sam nosio sa sobom. Ponekad je kasnio po 1-2s ali to zaista nije nista strasno.

Stvarno ne znam kako je rešeno kačenje kod tog Nuvi 225, ali uglavnom se GPS uređaji kače brzo i jednostavno.

Drugo, Varna je negde kao Novi Sad, tu možeš da koristiš šta hoćeš, za mene je to kašnjenje GPS-a na telefonu veliki problem kada ovde uđem u delove grada gde je 90% ulica jednosmerno.

Obojica ste u pravu. Zavisi gde se dominantno koristi. Na Floridi uglavnom sve radi zbog konfiguracije terena. Kad sam uleteo u Cikago ili NY ni jedan GPS ispod 500 dolara ne radi izmedju onih zgradurina. Telefon jedva da prima SMS :d

Stvarno ne znam kako je rešeno kačenje kod tog Nuvi 225, ali uglavnom se GPS uređaji kače brzo i jednostavno.

Drugo, Varna je negde kao Novi Sad, tu možeš da koristiš šta hoćeš, za mene je to kašnjenje GPS-a na telefonu veliki problem kada ovde uđem u delove grada gde je 90% ulica jednosmerno.

Pa jel ti blenes u GPS ili u znakove kraj puta? :)

Pa jel ti blenes u GPS ili u znakove kraj puta? :)

Ovo je najskučeniji i najnabijeniji grad u Evropi, ne možeš trotoarom da ideš, a da te neko ne nagazi. Uopšte nije retko da je saobraćajni znak urastao u krošnju drvoreda ili da ga ne vidiš jer je neko parkirao kombi na raskrsnici. Imao sam zato muke žive sa mapama koje su došle uz moj GPS, ne jednom su pokušale da me provedu jednosmernom ulicom iz pogrešnog pravca ili navele da skrenem gde je skretanje zabranjeno. Sa novijim mapama iz ove godine je dosta bolje. Treba se i malo navići da deliš pažnju između ekrana navigatora i onog što je oko tebe.

Ovo je najskučeniji i najnabijeniji grad u Evropi, ne možeš trotoarom da ideš, a da te neko ne nagazi. ...
Treba se i malo navići da deliš pažnju između ekrana navigatora i onog što je oko tebe.

:d
zato je iPhone bolji! jer može da posluži kao retrovizor... ;) :banana:

Nije jeftino, izađe te: 330e 'oma + 450e u dve godine.

A šta je sa onim što si rekao da si uzeo 3G nov za 250 jura u ZG?

Će se proda, ako uzmem 3GS, to je bar lako.

Imam kombinaciju za 3GS nov za €600 i to još lik kaže da je platio 6000 din otključavanje i da zbog toga ne može jeftinije :)

^
da sam znao kupio bih to umesto dva raspala 3G-a... :(

Poslednja izmena:
sta si i ti Bane R na Apple-u ??

Iskreno, interesovaće me iPhone kao drugi telefon AKO iGo bude radio lepo i AKO budem morao da imam 2 broja telefona.

Da se razumemo, primarni telefon će mi biti značajno jeftiniji od 3G-a, da ne ispadne da se hvalim ili nipodaštavam iPhone :).

U stvari, interesovaće me iPhone više kao PDA/multimedija/gedžet, nego kao telefon, jer stvarno volim nešto što prostije za telefon i sa hardverskim tasterima :D...

Stvar je u tome što ni sam ne znam šta ću i kako, hteo sam da dižem novi tred, ali opet će mi svako reći lično mišljenje i opet sam na početku.

U principu treba mi telefon, kamera, gps i multimedija. A ne bi sve to u jednom uređaju, a ne bi da imam samo navigaciju i samo fotoaparat (ne treba mi u toj meri). Otprilike je najbolja varijanta neki običan telefon (ranga samsung s dobrom kamerom ili neki LG, recimo KC550 ispunjava uslove - SE C903 tek ispunjava, ali onda uz SE neće ostati ni za USB kabal za iPhone, a kamoli ceo telefon :D)...

Bukvalno 10 dana celu noć gledam šta i kako i dalje nemam ideju. Ali otprilike će biti ovako kao što sam zamislio. Možda na mestu iPhonea bude Omnia. Iskreno, Omnia je možda jedini uređaj koji bi me zadovoljio u celosti, ne znam.

Mada, imam tu neki Asus P552W koji je cool, ništa spec, ali radi sve što treba :), pa ako Maxa sredi neku finu cenu, možda uzmem to :)...

PS. Sad imam neki SE ne znam ni koja mu je oznaka (odlepilo se :D) dok sve ovo smišljam.

PS2. Bila je N97 2 dana kod mene :). Ma koliko Nokia bila lenja poslednjih godinu i po dana i ma koliko se povećavala anti-nokia populacija, moram reći da je N97 odlična sprava!

Toliko za sada :)... ako se razvije priča na ovaj moj post, izbaciću tu priču u novi tred :)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno