Šta je novo?

iPhone 3GS

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To sam i ja istog trena pomislio: šteta što nije i telefon.

Polako padaju cene i 3G S-u. Našao sam 16Gb model, nov, za 450e.

Garancija 1 god u T-comu.

O lopovima ne znam baš ništa, tako da ne bih da ulazim u raspravu ;)

Čekaj, imaju sad na stanju za te pare ili 2011?! Da nedrzi neko od tih ljudi apple ili se bas zainatili da bankrotiraju?! Mislim nije mi jasno da je cena telefona u radnjama u zemljama u kojima se legalno prodaje i vise od 100e veca...pa gde je jos put, transport, carina (ili znojenje na granici) itd?! Dovoljno je pogledati mobilnisvet gde se ne moze videti telefon o kome govorimo za manje od 700e

Mislim da ne pricam napamet...skidam kapu ljudima ako je tih 450e za tel sa godinu dana garancije istina i imaju sve pohvale!!!

Poslednja izmena:
Izvini, T-mobile u Hr, no: nije šija nego vrat. ;)

kupite polovnu nokiu za 50 evra, ima symbian, mms, cak i bluetooth, skinete koju god hocete aplikaciju, dodate 10-15 evra za gps, skinete plasticnu zastitu za ekran i dobijete touchscreen, nije bas funkcionalan ali kad pritisnes ekran neke boje se prelivaju, fin efekat... a sa ostatkom od para koje biste dali za iphone kupite juga, vozite dok ima benzina posle ga prodajte upola cene i kupite grisine, mozda i neki sok...

nije iphone za nase trziste jos, ne moze da se iskoristi kako valja

e da jedan savet ako znate nekoga ko ima iphone obavezno im trazite da vam prebace nesto preko bluetootha

E Shone, Shone, vidim da nisi bas u toku sa desavanjma... Nema veze, u ovom pravcu nema smisla nastavljati...
Samo da si neki drugi primer naveo umesto bluetootha... :)

edit: pretece me BlackNeo...

Poslednja izmena:
znam da novi iphone ima bluetooth koji napokon moze da se koristi da se poveze i sa drugim telefonima(stari moze samo za povezivanje sa slusalicama)(ali ne znam nikoga ko ima 3gs kod nas niti sam video da ga neko nosi), kada sam to cuo pomislio sam da su napokon napravili telefon koji bi mi odgovarao, ali i dalje kaska za nokijom, mozda ima nesto napredniji software sa raznim stvarcicama ali to i dalje kod nas ne moze da se iskoristi u punom potencijalu, i naravno ekran ciji su patent kupili od japanace je izvanredan, ali telefon je i dalje precenjen...

Poslednja izmena:
Šta ne može da se iskoristi? Nadam se da će i dalje na ovaj način da kaska za kvrckavim Nokia telefonima. :)

Napisao sam ispravku, koju si i citirao. Stvar je vrlo jednostavna: ljudima ističe ugovor za iPhone i uzimaju drugi koji prodaju jer im je 3g i dalje odličan.

http://www.t-mobile.hr/iphone/tarife.asp

450e... i nosi, s važećom garancijom kod operatera u linku iznad. :)

Poslednja izmena:
ali telefon je i dalje precenjen...

A nokia n97 nije?! Mislim da nema potrebe dalje da spamujemo temu...iphone vredi svaku paru, ma koliko voleo nokiu i ceo zivot ih imam i koristim, ali kada sam jednom probao iphone morao sam ga ostaviti za svoj drugi telefon! 3gs je jos bolji, brzi itd. Ma koliko neki hteli da prihvate ili ne, apple zadaje domaci za sta god se uhvati!!!

Napisao sam ispravku, koju si i citirao. Stvar je vrlo jednostavna: ljudima ističe ugovor za iPhone i uzimaju drugi koji prodaju jer im je 3g i dalje odličan.

http://www.t-mobile.hr/iphone/tarife.asp

450e... i nosi, s važećom garancijom kod operatera u linku iznad. :)

Nigde ne piše na sajtu, ali verujem ti :). Dali su samo cene sa ugovorima, najskuplja je 327 evra, sa mesečno obavezom od 150 kn mesečno. Kapiram da je logično da košta 450 evra bez ugovora. S obzirom na to da 3G može da se proda za 350-360 evra, nije to toliko loš deal...

Ne kupuješ 3GS od T-mobile, već od nekoga ko je produžio svoj ugovor, uzeo mob i prodaje ga jer mu ne treba.

iPhone mi se od prvog dana baš svideo i na oko i u ruci, ali me je smorio nedostatak multitaskinga...jel to rešeno? Video sam da neki prgovi mogu da rade zajedno, a neki ne?!

Ono što je meni potrebno je ceo dan da radi Fring i Gmail (Java), a da uz njih mogu da pokrenem integirsan browser (Safari?) i mini Opera.....naravno, da sve to mogu da pošaljem u backgruond kada me neko pozove ili stigne SMS. Jel da gledam cene za iPhone ili da ne razmišljam o tome?

Jel taj sa T-mobile mora da se dekodira ili....?

Poslednja izmena:
Ne kupuješ 3GS od T-mobile, već od nekoga ko je produžio svoj ugovor, uzeo mob i prodaje ga jer mu ne treba.

Auh... Dakle, nema ga u slobodnoj prodaji i to je to, nego mora da ti naiđe neko ko će da ga proda.

Baš tako, ali nailaze često tako da nije problem.

Ono što je meni potrebno je ceo dan da radi Fring i Gmail (Java), a da uz njih mogu da pokrenem integirsan browser (Safari?) i mini Opera.....naravno, da sve to mogu da pošaljem u backgruond kada me neko pozove ili stigne SMS. Jel da gledam cene za iPhone ili da ne razmišljam o tome?
iPhone ne podržava Javu, tako da su sve te aplikacije pisane native za iPhone OS. Što se tiče multitaskinga, tu ti je malo mrka kapa, mada bi te aplikacije poput Fringa (IM) trebalo da podržavaju PUSH notifikaciju, tako da čak iako nije aktivna da te obavesti kada dobiješ novu poruku. Postoji Backgrounder aplikacija koja delimično omogućava multitasking ali neko reče da mu nije radila sa IM+ aplikacijom, ne znam kako je za Fring. A i to je bilo još za OSa 2.2, u 3.0 je uveden native PUSH notification. E sad kako to funkcioniše, ja nisam isprobavao, mogu samo da kažem da mi povremeno pišti da mi je stigao novi mail na Yahoo! koji podržava Push za iPhone, mada je meni isključen i Push i Fetch, tako da ne znam otkud to. Neki su pričali da Jailbreak zabrljavi Push servis, ali ja nisam siguran koliko je to tačno.

Ako ti je samo to bitno, onda možda bolje da uzmeš Nokiju, mada ona ne podržava multitasking više Java aplikacija. Znači na Nokiji može samo jedna Java app at a time. Tako da ne može Opera Mini, Gmail, pa ni Fring ako je rađen u Javi, već samo jedna od te tri.

Evo npr. ja koristim za chat Palringo ( ima sve major klijente ) i sa Backgrounder aplikacijom ga ostavim rezidentnog u sistemu i dolaze mi notifikacije o porukama...

iPhone ne podržava Javu, tako da su sve te aplikacije pisane native za iPhone OS. Što se tiče multitaskinga, tu ti je malo mrka kapa, mada bi te aplikacije poput Fringa (IM) trebalo da podržavaju PUSH notifikaciju, tako da čak iako nije aktivna da te obavesti kada dobiješ novu poruku. Postoji Backgrounder aplikacija koja delimično omogućava multitasking ali neko reče da mu nije radila sa IM+ aplikacijom, ne znam kako je za Fring. A i to je bilo još za OSa 2.2, u 3.0 je uveden native PUSH notification. E sad kako to funkcioniše, ja nisam isprobavao, mogu samo da kažem da mi povremeno pišti da mi je stigao novi mail na Yahoo! koji podržava Push za iPhone, mada je meni isključen i Push i Fetch, tako da ne znam otkud to. Neki su pričali da Jailbreak zabrljavi Push servis, ali ja nisam siguran koliko je to tačno.

Ako ti je samo to bitno, onda možda bolje da uzmeš Nokiju, mada ona ne podržava multitasking više Java aplikacija. Znači na Nokiji može samo jedna Java app at a time. Tako da ne može Opera Mini, Gmail, pa ni Fring ako je rađen u Javi, već samo jedna od te tri.

To mozda vazi za obicne S40 Nokia-e, bilo koja Symbian Nokia podrzava onoliko aplikacija koliko ima slobodno ram memorije...meni su sad aktivne bas 3 java aplikacije i jedna symbian i rade bez ikakvih problema

Meni na N73 nije hteo recimo kad pokrenem Gmail a u pozadini ostavim Opera Mini, on mi ugasi Operu ili obrnuto. Sad ću baš da proban na N95 i N82 sa više Java aplikacija. Ali ja sa mislio da to ima veze sa Java Runtime-om, tj. da on može da fura samo jednu aplikaciju.

EDIT: Na N95 rade istovremeno Opera Mini, Gmail i Fring bez problema. Na shotu se vide Opera i Gmail sa Fringom u pozadini.

screenshot0005zpd.jpg

Poslednja izmena:
iphone vredi svaku paru, ma koliko voleo nokiu i ceo zivot ih imam i koristim, ali kada sam jednom probao iphone morao sam ga ostaviti za svoj drugi telefon! 3gs je jos bolji, brzi itd. Ma koliko neki hteli da prihvate ili ne, apple zadaje domaci za sta god se uhvati!!!

Stvarno? Kako to onda da najskuplji mobilni telefon na svetu (ako ne računamo one I-am-so-fucking-rich modele optočene zlatom i dragim kamenjem) još uvek posle tri godine nema video pozive?

Koliko im je trebalo da naprave normalni blutooth za iPhone? A samo da ti kažem da je jedan jedini programer u mojoj staroj firmi napisao Blutooth stack za dve nedelje, a čitav Apple nije znao da ga kršteno napravi dve godine. :eyebrows:

Stvar je u tome što je iPhone uvek bio kao neki super automobil, sve na njemu hromirano, sportski dizajniran, kožna sedišta, sve super, a onda vidiš da mu nedostaje jedan točak. Ti pitaš gde je točak, a oni ti kažu da ti on ne treba i da možeš sasvim lepo da voziš i sa tri točka, a ako baš hoćeš, možeš uzeti točak od drugog proizvođača i staviti ga. :eyebrows: Ne kažem, lepo je to što su oni njega našminkali, ali bre Apple, nemojte oduzimati standardne stvari telefonu, već naučite da ih napravite kako treba, kao i drugi proizvođači što rade.

Gluplje poređenje nisam davno pročitao, iPhone i auto s 3 točka...aj baci još neki vic...

Ovaj morbidus nikako više da preboli Ajfon. Ajde idi više igraj se u mraku sa svojom lampom na 5800 i pali više s ove teme na kojoj nemaš šta da kažeš. Jeste ubedio si nas Ajfon je loš aj sad paljba.

Kako to onda da najskuplji mobilni telefon na svetu ...

Šta najskuplji? Pa jel košta u USA $199, a stari model $99? Alo to je 140 € i 70€ ;) (druga priča je koliko ovi naši cigani traže para)

Stvarno? Kako to onda da najskuplji mobilni telefon na svetu (ako ne računamo one I-am-so-fucking-rich modele optočene zlatom i dragim kamenjem) još uvek posle tri godine nema video pozive?

Koliko im je trebalo da naprave normalni blutooth za iPhone? A samo da ti kažem da je jedan jedini programer u mojoj staroj firmi napisao Blutooth stack za dve nedelje, a čitav Apple nije znao da ga kršteno napravi dve godine. :eyebrows:

Stvar je u tome što je iPhone uvek bio kao neki super automobil, sve na njemu hromirano, sportski dizajniran, kožna sedišta, sve super, a onda vidiš da mu nedostaje jedan točak. Ti pitaš gde je točak, a oni ti kažu da ti on ne treba i da možeš sasvim lepo da voziš i sa tri točka, a ako baš hoćeš, možeš uzeti točak od drugog proizvođača i staviti ga. :eyebrows: Ne kažem, lepo je to što su oni njega našminkali, ali bre Apple, nemojte oduzimati standardne stvari telefonu, već naučite da ih napravite kako treba, kao i drugi proizvođači što rade.

Aaaaaa... lupaš lupaš lupaš!!! Bluetooth je radio normalno od verzije 1.0, bre! Fora je da nisu omogućili prenos fajlova preko BT-a - to ne radi ni sada!!! Isto kao što sa iPod-a ne možeš da prebaciš (bar ne legalno, postoje neki hackovi za to, ali to je druga prica) muziku na komp. Jasno je da je zbog piraterije. Neće Apple to da dozvoli kad im možda najveći deo zarade ide od iTunesa. Kako neki ljudi ne kapiraju kako funkcionišu stvari :D. Bluetooth kopiranje fajlova radi na nokiji koja košta jedan dinar i napravljen je pre pet godina. I hoćeš da kažeš da Apple ne ume to da napravi. E stvarno razmišljaš kao da imaš 15 godina...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno