Šta je novo?

iPhone 2G/3G(S) - pitanja, odgovori, tips&tricks

Budite pazljivi sa tim 6.15 bb-om, jer se ne moze spustiti nazad, a apple mozda bude pravi probleme ako na telefonu nadje bb od ipada.

Ili ako imas sacuvan shsh, vrati na 4.1, uradi jb i onda preko cydije instaliraj ultrasn0w.

I da, ne znam zasto nekome ova verzija ios-a vuce bateriju, meni ne, imam 2 3gs-a i obadva se ponasaju isto kao i sa 4.0.1 sw-om.

kako mogu da vratim shsh? probao sam nekim programom ali nisam se snaso.:trust:

još jednom da pitam,kako da vratim shsh na telefon.imam sačuvano par shsh-a ali program(umbrella) kao da se vrti u krug bez rezultata.trenutno mi je fon u dfu modu i neznam kako da ga vratim na bilo koji sistem.od pomoci je bilo kakav savet.probao sam neke tutoriale ali jednostavno ne radi.znam da sam napravio glupost kada sam apdejtovao modem na 06.15 ali nije valjda da nema nikakvog rešenja.još jednom hvala svakom ko se javi za pomoć:wave:

SHSHs se ne vraca. SHSH kljuceve izdaje Apple na zahtev iTunesa prilikom restorea.
Otprilike to izgleda ovako.. Zakacis iPhone pokrenes iTunes i ides na restore. iTunes pokupi verzio firmwaarea koji zelis da instaliras, pokupi (jedinstveni) ECID broj sa telefona i posalje Appleu. Apple dobije zahtev, i ako odobrava instalaciju tog firmwaarea, kao odgovor vraca SHSHs kljuceve. iTunes onda kriptuje firmware sa SHSHs kljucem i preko USB-a salje telefonu. BootRom telefona, dobija kriptovani stream i posto zna kako da ga dekriptuje, onda ga dekriptuje i snima u internu memoriju. Kada prodje prva faza resotrea, telefon se restartuje i pokrece se instalaciona procedura na telefonu, koja sredi particije i instalire OS. Na kraju se poveze sa iTunesom i zapocinje proceduru aktivcacije.

Uglavnom, kada jednom JB telefon i u Cydiji kliknes na "Make my life eaasier" Cydia app pokupi ECID broj telefona i posalje na Saurikov server. Saurikov server salje zahteve za instalacijom svih postojecih firmwarea Appleu i ako Apple odobri neki od njih, cuva SHSH za tebe.

Kada sledeci put zapocnes restore sa firmwareom koji Apple vise ne odobrava (npr. zelis downgrade), onda treba da prevaris iTunes izmenom hosts fajla u kome ces preusmeriti iTunes sa Apple sajta na Saurikov sajt. Tada ce Surikov saj vratiti SHSH za firmware (ako postoji) a Apple nema pojma da si radio "reinstalaciju" telefona.

Posto se na JB alate dosta dugo cekalo, postoji program koji moze da zahteva od Cydie da pocne sa cuvanjem SHSHs kljuceva iako telefon nije JB. To je Tiny Umbrella, koja posalje poruku Cydiji sa tvojim ECID brojem i Cydia od tog trenutka pa na dalje cuva SHSHs kljuceve bas kao da si kliknuo na "Make my life easier".

Evo izašla app iSHSHit za backup SHSH blobs, ima i opcija za slanje na email.

hocu da pitam,imam iPhone 3G sa iOS 2.2.1 bb 02.30.03...
kada ga prikacim na iTunes (vers 10.1) i idem sync apps,nece da mi prebaci one aplikacije koje sam oznacio u iTunes,zasto ih iPhone ne prima ili ne vidi?

hocu da pitam,imam iPhone 3G sa iOS 2.2.1 bb 02.30.03...
kada ga prikacim na iTunes (vers 10.1) i idem sync apps,nece da mi prebaci one aplikacije koje sam oznacio u iTunes,zasto ih iPhone ne prima ili ne vidi?

Appsync mozda?

provalio sam da je moj iPhone sim free
sta sada da radim?

moze li se restartovati iPhone preko kompa?
ne radi mi Sleep Button

Ja imam problem sa signalom... Prethodnih dana se desavalo da pise No SIM ili No Service, pa onda opet bude sve u redu.

Medjutim danas, prikazuje svo vreme No Service! Probao karticu u drugom telefonu, radi... Probao neku drugu karticu u mom 3Gu, nece!

Ja imam problem sa signalom... Prethodnih dana se desavalo da pise No SIM ili No Service, pa onda opet bude sve u redu.

Medjutim danas, prikazuje svo vreme No Service! Probao karticu u drugom telefonu, radi... Probao neku drugu karticu u mom 3Gu, nece!

Jel ti se desavalo ranije da ti puca veza?
To se meni desilo ali u americi odma menjaju telefon ne isplati im se da popravljaju.
Inace cesta pojava... Probaj system restore pa ga ponovo crackuj i vidi... mozda crack zeza...

Imam jedno pitanje, zena mi ima iPhone 2G, na koji sam instalirao 3.1.3 FW, ali sve uzasno sporo radi...

Ima li mozda preporuka za neki stariji FW, koji bi radio iole brze.

Od app ima samo FB,Twitter,Skype, MSN i Live Tennis, tako da ne verujem da je to problem.

Za vikend sam odradio restore, malo bolje radi, ali opet uzas sporo...

Jel postoji mogucnost da se u iOS Safari-u skoci odma na kraj strance? Bas je smorno kada nekad moram manuelno da drndam page dok ne stignem do dna. Za skok na pocetak nije frka, samo jednom pritisnem vrh stranice i vrati me gore.

Jel istina da ako se na 2G iPhone-u pojave mrtvi pikseli da crkava ekran, čija je zamena skupa?

Isto je kao i sa drugim LCD ekranima, znaci nije tacno. A zamena 2G ekrana jeste najskuplja od svih modela, a kod nas je posebno skupa jer nema konkurencije, a inache ekran uopshte nije toliko skup preko..

Opet me pomalo zabrinjava to što pikseli "dolaze i nestaju" "velikom brzinom". Znači 5 sekundi je zaglavljen jedan, sledećih 5 drugi, nekad dođe u stanje da svi rade, nekad ih ima više od deset.... nisam siguran šta da radim.

To onda nije standardni problem mrtvih/zaglavljenih pixela...

Opet me pomalo zabrinjava to što pikseli "dolaze i nestaju" "velikom brzinom". Znači 5 sekundi je zaglavljen jedan, sledećih 5 drugi, nekad dođe u stanje da svi rade, nekad ih ima više od deset.... nisam siguran šta da radim.

Prodaj ga. :D

Poslednja izmena:
kako da skinem javu...kako da mi proradi youtube na 3gs :s

Javu, wtf? Ako ti je hacktivated telefon moraš instalirati Youtube Fix.

Neko mi rece da mora da se instalira neki fix...mislio sam da je java u pitanju, hvala u svakom slucaju Youtube Fix skinut sa cydie i sljaka ki zmaj :D

Ima li nacina da se touchscreeen na 2G kalibrise?

Mogu da za jako male pare kupim telefon na kome nije moguce "pritisnuti" nista u "dock"-u i recimo space i 123 "dugmad". Posto telefon moze da se otkljuca i da se na njega javi, pretpostavljam da je problem softverske prirode. Odradio sam restore i unlock ali je stvar i dalje ista.

Nisam baš siguran da je to softverski, zvuči kao da je neko menjao ekran (ne digitizer) i onda pokvario touch.

Mogu da za jako male pare kupim telefon na kome nije moguce "pritisnuti" nista u "dock"-u i recimo space i 123 "dugmad". Posto telefon moze da se otkljuca i da se na njega javi, pretpostavljam da je problem softverske prirode. Odradio sam restore i unlock ali je stvar i dalje ista.

Ne bih zalazio u takav posao, iskreno.

Nema to veze sa kalibracijom, digitajzer moze da crkne i parcijalno, i najceshce se bas desava da ne radi donji deo, odnosno dock...

Nazad
Vrh Dno