Šta je novo?

iPhone 18

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ko ima iphone 15 ili nesto starije isplati se da se uzima 18, ne vidim zasto bi iko sa 17 modela presao na 18

Secam se jos na Note 9 sam imao isto promenjiv otvor blende(f1.5-2.4) bio mi padao nekolko puta, posle neko vreme je pocelo da zaglavljuje i da ne menja, sav vibrira itd 😀

znaci cena na kp ce biti oko 1600-1800e za pm 256gb...za 1000-1100 ima " nov nov" 17pm...verv cu uzeti 17 😀

" Ko ima 17 da ne uzima 18 " , kad je izašao 17 bilo je " Ko ima 16, da ne uzima 17 " , kad je izašao 16 bilo je " Ko ima 15, da ne uzima 16 , isti telefon " i tako u krug 😂
Pričam samo o Pro Max verziji.
Ja sam do sada ozbiljno razmatrao 7 Pro Jet Black i plavi 13 Pro Max koji je na kraju pazarila tadašnja devojka. Mislim da je 13 PM i dalje iPhone sa najboljom baterijom ikada i malo mi je žao što ga tada nisam uzeo, prelomio je " ringla " dizajn, a sada smo od 17ice dobili ceo rešo, a ja bih uživo da vidim crnu pa prelomim......

Odgledah recenzije po netu.
Sve u svemu kamera je skoro pa ista,sto je smor.
Upgrade je sto je brzi (sto mi realno nista ne znaci jer i 17PM leti?i u relanom koriscenju se to i ne primeti) i bolja baterija sto svima znaci.

gde identicni, nov soc, nov sistem hladjenja, nova kamera

stvarno ne znam sta je smesno?

stvarno ne znam sta je smesno?
Da li vredi te razlike u novcu
Mislim da ne
Imam 17PM i ako budem uzimo sacekacu XX da vidim tu revolucionarnu magiju , koja se najavljuje kod svakog novog modela
Ima samo jedan zez, treba da izdrzim sa ovim novim telefonom jos godinu dana . To je kod mene veliki znak ?

Mislim da ne
Imam 17PM i ako budem uzimo sacekacu XX da vidim tu revolucionarnu magiju , koja se najavljuje kod svakog novog modela
Ima samo jedan zez, treba da izdrzim sa ovim novim telefonom jos godinu dana . To je kod mene veliki znak ?
Koje razlike u novcu? Kada se cene unormale, uz doplatu od 150-200eur imas nov telefon, pod uslovom da je tvoj ocuvan.

Ja cu sigurno uzeti Burgundy bukvalno samo zbog boje. Unapredjenja su mi nebitna jer ih skoro i nema.

Mislim da je 13 PM i dalje iPhone sa najboljom baterijom ikada i malo mi je žao što ga tada nisam uzeo, prelomio je " ringla " dizajn, a sada smo od 17ice dobili ceo rešo, a ja bih uživo da vidim crnu pa prelomim......
Ne smeta mi da ga punim oko 7h i oko 14h (na poslu, državna struja 🤣) ali ozb razmišljam da zamenim i stavim original bateriju ali sa druge strane imam bojazan jer ne bih da se otvara fon.... Ja sam stvarno prezadovoljan. Skoro 3 god. kako ga imam.

Off topic:
Najbolji Apple proizvod su njihove žičane slušalice. Juče nešto slabije čuo sagovornika i stavio ih i zvuk neverovatan.
Apsolutno njihov najbolji proizvod a cena oko 3-4.000 din.

Koje razlike u novcu? Kada se cene unormale, uz doplatu od 150-200eur imas nov telefon, pod uslovom da je tvoj ocuvan.

Ja cu sigurno uzeti Burgundy bukvalno samo zbog boje. Unapredjenja su mi nebitna jer ih skoro i nema.
Kod nas nikad neće biti toliko mala razlika u novcu.,da jeste većina ljudi bi iskreno svake godine onda to radila i menjala telefon.

Nikad nije bilo ispod ~350€.

Mislim da ne
To je odavno ispricana prica....nista ne vredi razlike u novcu 😀 U praksi, jedino merilo je subjektivni osecaj, dozivljaj i potrebe pojednca... Ja moj 17 pro oranz dajem "najmilijoj", sebi uzimam bordo 18 pro i svi zadovoljni....barem u mojoj najblizoj okolini🤗

Mislim da ne
pa s’obzirom koliko je skocila cena ram i storage i nije toliko velika razlika, da je ostala ista bio bih veoma zacudjen

Svaka čast za cene u Sloveniji iskreno, ne znam na koju foru su dopustili toliko nisko da odu.
Hladim se polako od 18 PM , još da se vidi uživo eventualno..... Ako nekim iOS ažuriranjem donesu u Camera app full kontrolu otvora blende onda ćemo moći da pričamo, do tada hvala.....

Sasvim sigurno će sve ostale aplikacije za slikovanje i snimanje vidOja da podržavaju full kontrolu blende.

Svaka čast za cene u Sloveniji iskreno, ne znam na koju foru su dopustili toliko nisko da odu.
Hladim se polako od 18 PM , još da se vidi uživo eventualno..... Ako nekim iOS ažuriranjem donesu u Camera app full kontrolu otvora blende onda ćemo moći da pričamo, do tada hvala.....
3rd party apps već imaju potpun pristup kontroli blende, bez predefinisanih koraka.

Više bih voleo da je tako out of the box..... Ima vremena , ne gori ništa....

Sa 1Tb i nekoliko ogrebotina na starom verovatno je doplata 700 eur

Ne znam da li vredi ali nesto razmisljam da zamenim moj 15PM. U zameni vredi 390gbp, a cena 18PM je 1300, sto mu dodje doplata od 900gb za 256gb.

Ne znam da li vredi ali nesto razmisljam da zamenim moj 15PM. U zameni vredi 390gbp, a cena 18PM je 1300, sto mu dodje doplata od 900gb za 256gb.
I ja se razmišljam da li da zamenim moj 14 Pro Max. Ima 86% BH i imam ga 3 godine kod sebe i ako je izašao pre 4. Razmišljam da je 4 generacije već opravdan upgrade, ali sa druge strane ni nemam neku preterano potrebu da ga menjam jer radi posao, ali opet sa treće strane želim da se počastim nečim novim, ali sa četvrte strane skup je 🤣

15e mescno u Irskoj placam za 17 Pro Max.
Zavisi kolika ti je i koja pretplata.😉
Ja u Holandiji plaćam ženin 17 pro 256GB 30e pretplatu (sve neograničeno) + 41e za telefon na 24 meseca. Ako bih računao samo telefon izašao bi 984e, ali oni su tu uštinuli i od pretplate.🙂

Da je u Srbiji 71 eur sve neograničeno na pretplati plus Pro model, mislim da bi preko 50% građana kupili iP, a da bi KP prodavci ostali bez posla.

Nazad
Vrh Dno