Šta je novo?

iPhone 18

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da, bas me smara zastita 😅(maske), kao prelep dizajn i stavis plasticnu gumenu masku. Mada mi je ispadao par puta sivi 17 pro🥺, al nije mu nista strasno

Ja na temuu našao bruka dobru masku braon koža i ima mag safe i uz to naslon da mogu da gledam lepo 😅😁

Cao svima, jedno pitanje. Drugar ide kroz par dana u Usa, pa se razmisljam da mi uzme iphone. Je l' ja tu posle moram nesto da dekodiram,da ga nosim negde ili sta vec? Uzeo bih onaj esim zbog baterije, je l to funkcionise kod nas? I da li ima neke mane u odnosu na obican sim. Vidim po oglasima da stavljaju u opisu eu model, sta se desava ako mi donese usa model? Je l ce to da sljaka? Prastajte slabo se razumem u ovo. Pozdrav

Pa i nemaš drugi izbor osim eSIM.
Naravno da funkcioniše kod nas, nema nikakvog "dekodiranja".
Radiće sve normalno, ne zaboravi da imaš sales tax savezne države gde ti kupuje telefon.

Hvala puno na odgovoru. Samo sam imao tu bojaznost zbog regiona, da li cu biti uskracen za nesto i tome slicno.

Ne znam, jel svaki otkljucan ako izabere npr Tmobile ili ostale provajdere. Verovatno jeste

Između mene i iPhone 18 Pro Max se poslednja dva dana vodi ozbiljna unutrašnja borba. Juče i danas sam ga već nekoliko puta ubacila u korpu, popunila sve podatke i taman kad treba da poručim, stanem i kažem sebi: „Udahni duboko, ne treba ti.“ I tako u krug. Na kraju sam ipak presekla i skipovala pre-order. Jednostavno sam shvatila da ću ga svakako čekati mesec do dva, kao što sam svaki put čekala telefon u pre-orderu. Tako ću ovog puta biti racionalna — sačekaću, uporediću i proveriti da li u real life-u postoje neke realne razlike. Znam da mi realno ne treba i da ih verovatno nema, ali možda se nešto desi pa moje mišljenje prevagne na ovu ili onu stranu.

Ja lično samo čekam da vidim da li je varijabilni otvor blende gimmick ili pomaže kod upotrebe kamere. Ako bude to " kako treba " kreće jurnjava 😂

@Stich7

"Buying remorse" u najavi 🙂
Drš se

Između mene i iPhone 18 Pro Max se poslednja dva dana vodi ozbiljna unutrašnja borba. Juče i danas sam ga već nekoliko puta ubacila u korpu, popunila sve podatke i taman kad treba da poručim, stanem i kažem sebi: „Udahni duboko, ne treba ti.“ I tako u krug. Na kraju sam ipak presekla i skipovala pre-order. Jednostavno sam shvatila da ću ga svakako čekati mesec do dva, kao što sam svaki put čekala telefon u pre-orderu. Tako ću ovog puta biti racionalna — sačekaću, uporediću i proveriti da li u real life-u postoje neke realne razlike. Znam da mi realno ne treba i da ih verovatno nema, ali možda se nešto desi pa moje mišljenje prevagne na ovu ili onu stranu.

jel neko rezervisao 18p ili 18pm u A1?
Pise da ce da zovu, evo vec treci dan prodje, ne zovu.

Drugaru stiže u subotu ujutru, zvali ga pre 1h.
Dobio je na kraju 18PM 256 GB za 179k rsd uz kupovinu za keš i reciklažu, tarifa NEO 50.

Polako, preorder traje 60 dana, a ti si tek na trecem. 😀

Haha, moram sto pre da pobegnem od ovog drndoida 😀

Drugaru stiže u subotu ujutru, zvali ga pre 1h.
Dobio je na kraju 18PM 256 GB za 179k rsd uz kupovinu za keš i reciklažu, tarifa NEO 50.

Evo sad mi agent kaze da ce me zvati kad stigne.
Bacio pogled na status rezervacije i dva puta mi se prikazuje stari rezervisani telefon.
A kad refresh stranu onda se dva puta prikazuje nova rezervacija. 😀

Ja cu uzeti neo surf, socijalni paket za socijalnih memoriju.
187400 za kes sa reciklazom, sto mu dodje 1600e.

Videcemo da li ce meni da spusti malo kao dugogodisnjem korisniku.

Pa, meni su realno spustili cenu kao existing korisniku, doduše MTS, i ponuda mi je stvarno dobra — svakako me izađe povoljnije nego u slobodnoj prodaji, zato se i dvoumim. Ali držim se i dalje. Činjenično stanje je da, ako ga pre-orderujem danas, pre-order traje koliko znam još sutra, a od petka su telefoni u prodaji. I da ga poručim danas, sigurno ga neću dobiti narednih mesec-dva. Tako da realno ne vidim veliku razliku da ga pre-orderujem danas ili da sačekam petak ili vikend, da ga vidim uživo i da zapravo znam šta ću da kupim. Eventualno.

Mislim da nema toliko čekanja za pre-order kod nas kao za prethodne generacije , pisalo bi se više o tome, dizao bi se i veštački hajp, ali ja to nigde ne videh....

Pa manje ljudi je sada zagrejano za reskin 17-ce, prosle godine em "nov" dizajn, jaca cena i orandzada boja, ludilo! 😀

Uzmi, ne budi đanaaaa

Evo upravo me zvao MTS da vidi sta sam odlučila -odolela sam. Rekla dam da me zovu sledeće nedelje jer hoću zaista da uporedim i vidim ima li neke razlike baš u toj kameri,kao što reče @Čkalja ili je samo gimmick. Svakako neće pobeći.
A što se priordera tiče svaki put kad sam ga radila,uvek sam čekala telefon poprilično. Pa ajde da onda i sačekam da vidim hoće li biti neke razlike ili ne 🫣

I Markes je odradio recenziju , battery life obećava , ali rekao bih za US modele. Bila je priča da i na naše tržište stižu samo eSIM modeli , ne znam jel istina , to bi mogao biti mali faktor kupovine takođe.....
Kamera po recenzijama gimmick..... nažalost..... jedino mi se čini da je crna top 😎

Kakvu uopste razliku ocekujete izmedju kamera?
Izmedju 13 PM i 18 PM vjerovatno da bude razlike a sto se tice novijih modela mozda bude mizerna razlika u nocnim fotografijama radi te blende. Wow razlika, vjerujem da, nece biti.

Ma koja razlika, sve je to marketing. Recikliraju iPhone 11 vec koliko godina... Cekamo iPhone XX, taj je kazu najbolji ikada! 😀

Pa nije baš " mizerna " razlika, neću pametovati ovde puno, ali otvor blende je jako bitan faktor za fotografiju , da ne odemo u preveliki off , hajde da se odmah zaustavimo na tome. Inače 1 od razloga zašto ne menjam S23U je upravo to što i generacije najboljih telefona posle " ne silaze " ispod tih f/1.7. Ko hoće malo poređenje, čuveni p30 pro u čiju kameru su se ljudi kleli je imala f/1.6 ( 2019. godine ) .

Upravo tako, mislim da ce promenjivi otvor blende+Blackmagic camera app biti odlicna simbioza.

Nazad
Vrh Dno