Šta je novo?

iPhone 18

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Irci resili da deru 🙂. Verovatno i ostali.

Evo sta je meni na cekanju
Pogledajte prilog 552834
Slicno se razmisljam samo black, uzeh i ja prosle god 17 pro jel 1700 usd bio? U glavi mi 1600 pre taxi

Ove godine ako ne kiksnu sa prometom narod je ozbilja grupa budala. Malo bolja kamera i to je to. I za to treba da se da 1200 do 2000 evra...
Ima mnogo ljudi koji ce da upgrajduju sa starijih modela( pre 16 i 17 modela)

Ja 7 pa 15 pro 😁
I posle 3 godine ne mogu da se naviknem na velicinu, probao sve maske i nista...
Deluje da ove ostre ivice mi ne pasu...
Ja sam sa 14 pro na 17 pro i oseti se poboljsanje i kamera bolja , baterija bolja , ali nije sad neko toliko velili poboljsanje u iskustvu, mogao sam jos da guram uz zamenu baterije
Iphone X mi je bio najvece unapredjenje i dizajn i ovako u koriscenju, mislim da sam presao sa 7ice

Sad sam gledao racun sto moram da prilozim- 17pro od 1TB je prosle godine bio $1499, plus taksa (meni u MN je ispalo $1621 s taksom).
Dada 16xx meni je 7% taxa Pa kako rekose 100 usd, to samo za osnovni model Ovo je 300 skuplje, bas mnogo😰

Pa tacno kako neko rece u sali, ovaj od 256GB je "socijala" i njega ce samo malo poskupeti, a ove ostale ce mnogo vise. Eto tako i bi.
Samo nisam bas ocekivao $300.

Video sam da je 2TB $2399. Znaci njega su digli za $400.

Ove godine ako ne kiksnu sa prometom narod je ozbilja grupa budala. Malo bolja kamera i to je to. I za to treba da se da 1200 do 2000 evra...
I dinamičko ostrvo koje prikazuje tri aktivnosti istovremeno 😀

Očekujem veliku potražnju za Duo, jer VALJDA su posle 9 godina kašnjenja odradili mehanizam kako valja i ekran gde se savija, ako jesu prešli su igricu.

Znali se kakve ce cene otp. biti za 18pm 256gb na kp?
Sve bekapujem na NAS, tako da mi je i 256 previse, da ima 128 i to bih uzeo 😁

Event nisam ni ispratio. Sad malo pogledao da sam u toku i mogu samo reci kakvi slijepci, to nema nigdje.
Isto sve, telefon kao proslogodisnji, ultra 4 izgledom kao ultra 1, slusalice i obicni sat ne bih komentarisao.

Znali se kakve ce cene otp. biti za 18pm 256gb na kp?
Sve bekapujem na NAS, tako da mi je i 256 previse, da ima 128 i to bih uzeo 😁
Sa obzirom na poskupljenje “osnovnog” modela od 100$, za jedno 3-4 meseca verovatno cena od 1350-1400e(esim) kad se stabilizuje količina

Poslednja izmena:
Malo će poskupeti? Cene u Nemačkoj.

Pogledajte prilog 552849

16 i 17 Pro Max 256 GB je bio kao što je 18 Pro u Nemačkoj , a 512 GB je bio kao što je sada 256 GB Pro Max. Neće se ni Nemci puno buniti.

CH ostaje dobra opcija nadam se

Edit : Nije CH dobra nego sjajna opcija - Pro 256 GB je 1.199 CHF što mu dođe oko 1.275 €
Pro Max 256 GB je 1.380 €
Za modele od 512 GB dodajte još 210/15/20 € .

Poslednja izmena:
Копирали пасош са новом бургунди бојом 😁

rekose 100 usd, to samo za osnovni model Ovo je 300 skuplje, bas mnogo😰

Više memorije, procentualno veće povećanje cene 😃

Ostaje 12 GB Ram-a, Pro model ima izgleda drugačiji modem od Pro Max verzije. Prvi je sa C2, a na većem nije ubačen i on je verovatno na Qualcomm-u.
C2 podržava sub-6GHz i mmWave 5G, uključuje AI poboljšanja za prijem i obardu cellular signala, štedljiviji je i brži od C1 modela.

Zaninmljivo da sad A20 cip moze da radi u titanium frejmu i ne greje se ali ne moze u klasicnom iPhonu. 🤣

Još gore, svi koji su kupili orange 17 da bi se videlo da je novi, a neće duo, sada taj praistorijski orange moraju da menjaju za bordo, ili kako se već čita ta boja 🙁

Ja hteo duo a onda video da ima mat ekran. Mislim da čekam Air 2

Ali anyway, da li godine (30+..) ili šta.. više mi ništa to nije zanimljivo da se nešto oduševljavam kao nekada..

Više memorije, procentualno veće povećanje cene 😃

Ostaje 12 GB Ram-a, Pro model ima izgleda drugačiji modem od Pro Max verzije. Prvi je sa C2, a na većem nije ubačen i on je verovatno na Qualcomm-u.
C2 podržava sub-6GHz i mmWave 5G, uključuje AI poboljšanja za prijem i obardu cellular signala, štedljiviji je i brži od C1 modela.
C2 je verovatno bolji od Qualcomm modema, ali moguće da su imali ugovor sa Qualcomm-om ili su imali problem za proizvodnjom C2, pa je zato Pro Max ostao bez C2... Verovatno sledeće godine svi modeli dobijaju budući C3.

Nisu lose boje ove godine, daleko lepse nego prosle. Crna napokon standardno dobra, ali ova trula visnja bas deluje elegantno, za lepsu polovinu idealna.

Najvise me zanima ta under display kamera. Ako je dobra, evo sledece godine full screen iPhone, bez glupog ostrva.

Irska:
Pogledajte prilog 552833

Pogledajte prilog 552832

одгледао сам рецензију Mr.whosetheboss, каже да је та камера испод дисплеја баш лоша. А и они су је сами назвали “FaceTime” камера.

Тако да, што се тиче острва, “неће она ниђе”.

Dynamic Island možda neće nestati jer će ga koristiti softverski poput nekih kopija na Androidu, ali će barem biti samo crna rupa prednje kamere, s obzirom da su ove godine Face ID spustili ispod displeja pa ga samim tim i za 35% smanjili.

Ali godinu dana između može da nadoknadi u kvalitetu. Uz to koliko se forsira AI, ne bi me čudilo da i sa takvom lošijom peglaju fotografije algoritmom pa da izgledaju daleko življe. Mada ukoliko u tome ne uspeju u jačoj meri, ne verujem da će ići na taj rizik da im bude znatno lošija nego kod konkurencije. Ova na rasklopljenom delu i nije za poređenje jer i nije namenjena za selfi, već čisto video pozivi.

Nazad
Vrh Dno