Šta je novo?

iPhone 18

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Prosle godine niko nije ni sanjao ovu narandzastu tako da ko zna koja ce biti na kraju...

Prosle godine niko nije ni sanjao ovu narandzastu tako da ko zna koja ce biti na kraju...
Slazem se. Iz nekog razloga, te "cudne" boje posle dosta godina dizu cenu polovnim telefonima. Pre dosta godina kad sam uzimao 11-cu nisam hteo zuti. Ali evo ove godine, polovni zuti ne mozes naci, ili ako se i nadje, bude skuplji nego ostali.

Mislim da je 14 imao ljubicastu,ja je uzeo. Ne secam se za 13 da je bilo.

Ako je verovati ovome od pre nekoliko sati, navodno video koji ce biti na prezentaciji.

1788863772334.webp

Djeluje kao fake, AI generisan video, cherry boja mi se sviđa svakako.

Da li ima smisla preci sa 17pro. Razumem da je sve individualno i zavisi od licnih preferencija i mogucnosti. Jedino bolja kamera, baterija a dizajn isti

Кад је имало смисла мењати флегшип телефон годину за годином?
Они кад би давали осетљива унапређења сваке године, пропали би давно.
Коме је гушт да мења сваке године јер воли, и то поздрављам, свако треба да пружи себи ужитак.
Рационално није свакако.

Ma da jasno , prosli put sam propustio 2 generacije tako da tad ima smisla, sad cisto zbog boje 🙂 , ali slazem se da nema potrebe i da nije racionalno

Minimum na dve generacije i to pre svega zbog baterije, ako vam se ne menja baterija u servisu.
Meni trenutno 14PM bh90% i oko 1000 ciklusa, telefon i dan danas radi sasvim ok. Ako pređem na 18, to sigurno neće biti racionalna odluka, nego volim tu potrošačku elektroniku, ne pijem, ne pušim, ne idem u kladionicu, pa nekad na neku drugu glupost moram da potrošim pare.😅

nema razlike ni izmedju 15pro i ovog, a ne 17 i 18
posle 4 dana pocece prica o iph19, bojama, bateriji itd i koliko sam primetio nikoga nece interesovati sta je doneo 18 vec sta nije i sta ce biti u 19.
bolest modernog doba

i nije to samo kod ljubitelja iphona, vidim da je posle izlaska s26 odmah krenula prica o s27, *** ne uzivas 3 dana u novom modelu vec te interesuje sledeci

Da li ima smisla preci sa 17pro. Razumem da je sve individualno i zavisi od licnih preferencija i mogucnosti. Jedino bolja kamera, baterija a dizajn isti
ja se sa 16pm obuzdavam, nadam se da necu pokleknuti. sa 17pm bih bio spokojniji, baterija i dalje top, ista ram memorija kao i na 18…
cekacu anniversary/20 dogodine

Slazem se sa svima ovde. Iz generacije u generaciju su male razlike, koje se osete vise kad se preskoci jedna.
Ja uzimam 18 pro svakako jer mogu preko posla, mislim da sam pomenuo ovde ili u drugoj temi.

Ako bude dark cherry zaista, mislim da cu taj uzeti. Pa eto posto verovatno prvo do nas dolazi (USA), saljem slike ovde ako hoce neko iz prve ruke da vidi...

nema razlike ni izmedju 15pro i ovog, a ne 17 i 18
Rekao bih da je stanje i gore jer su prešli sa titanijuma na aluminijum, sa materijala od kog se prave avioni na konzerve za pivo. Ja ću moj iP15PM baš iz tog razloga sto zakidaju pa povećavaju cene gariti bar 10 godina ako ne i više, dokle god bude moglo. Umesto da sada očekujemo telefon od volframa sa cirkonima oko kamere, oni farbaju opet ista kućišta od reciklirane alu folije od toplih sendviča iz Meka na kojima se još ocrtavaju zubi tinejdžera iz Guangzoa, baš kako će se posle i žaliti jer im se novi fon ogrebao u kontaktu sa krpicom za brisanje naočara.

avioni se prave od aluminiuma (mislim ima i titaniuma, ali vecina je od Al)

izgleda ce napokon propasti

Pa donekle ima rezona jer dosta ljudi koristi telefon bez maske (Apple Care) pa jednostavno hoće i boju po meraku da im bude. 🙂 Prvi bih koristio 17 Pro Max bez maske da sam uspio na vrijeme da aktiviram AC, 5 puta ugodnije korišćenje (probao XY maski)

Pa donekle ima rezona jer dosta ljudi koristi telefon bez maske (Apple Care) pa jednostavno hoće i boju po meraku da im bude. 🙂 Prvi bih koristio 17 Pro Max bez maske da sam uspio na vrijeme da aktiviram AC, 5 puta ugodnije korišćenje (probao XY maski)
Ma ok je to da se nosi bez maske, ali da menjas 1god star tel zbog te bojice to mi je apsurd. Ima bar danas nacina da ti telefon izgleda svaki dan drugacije ako je to razlog za promenu 🙂 prosle godine su ljudi za narandzastim poludeli, ali gledajuci ga danas jos mi je ruzniji nego sto ie bio. Ovaj ljubicasi ce proci jos gore. Nije ovo kuciste sto rade sada za te boje. Da je celik, pa da ima presijavanja kao na 14 pro sto ie bilo onda bi imalo nekog sarma, ovako mi je kao da su sprejicem kod farbara presli 2 ruke... sto je najgore ispod tog narandzastog je pink haha

To svakako, pričam samo o boji kao kriterijumu pri kupovini. Meni se ova nova cherry boja jako dopada ali mi na pamet ne pada moj 17PM da mijenjam zbog boje 🙂 Ukoliko informacije budu tačne - varijabilni otvor blende i manji dynamic island su glavne promjene, ne tangira me što se kaže. 🙂

To svakako, pričam samo o boji kao kriterijumu pri kupovini. Meni se ova nova cherry boja jako dopada ali mi na pamet ne pada moj 17PM da mijenjam zbog boje 🙂 Ukoliko informacije budu tačne - varijabilni otvor blende i manji dynamic island su glavne promjene, ne tangira me što se kaže. 🙂
da, videcemo to za kameru sta ce doneti, to bi mi bio i jedini razlog za promenu. Steta se kameru zapostavljaju dosta bar na polju fotografije.

Nazad
Vrh Dno