Šta je novo?

iPhone 18

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne bih se složio da je sve to manje više isto... Napredak u autonomiji/bateriji kroz generacije postoji. Daju nam na kašičicu, ali ipak postoji. Na primer između 16PM i 17PM razlika u realnom testu je samo oko 6% (mrwhosetheboss test), dok je razlika između 15PM i 16PM bila i 15-20% veća u zavisnosti od izvora, iako je 16PM imao samo 6% veću bateriju.
Da, slažem se da nije "i" nego "ili" što se tiče performansi i energetske efikasnosti, Apple obično cilja neki balans između to dvoje. Pa uz ~10% veću bateriju na 18PM, pomenuti SoC, novi modem i ekran, moguće je da će se desiti skok u autonomiji kao sa 15PM na 16PM. Videćemo sledećeg meseca, kad izađu prvi testovi.🙂

Reklama je kao i svaka druga - maksimalno ulepšan deo istine.
Ništa Apple nije drugačiji od drugih, samo što mnogo bolje to znaju da rade.

Sve će to AI da pojede.©™

12 obični vs 17PM - nema bitnije razlike iako je baterija maltene duplo veća (cca 2-2+ dana korišćenja, oba), dok je ta razlika u prelasku sa 6S na 12 bila veoma opipljiva. Da, jeste čip brži (i gladniji struje), ali je i softver porastao i u veličini i u zahtjevima, pa je očigledno kuda će to sve da ide.
Meni je sumanuto moranje izdavanja nove verzije softvera/sistema dok nisi ispeglao stari, pa da za sve ove godine nemaš realan benefit u korišćenju uređaja glede trajanja baterije (koja je btw narasla), ali imaš “pun ku.ac” bespotrebnih opcija i u sistemu i u softveru…

A kako bi zaradjivao kad bi optimizovao sve? Naravno da moze napraviti “savrsenstvo” ali si u pravu za aplikacije,one su otisle u pm.

Sve će to AI da pojede.©™

12 obični vs 17PM - nema bitnije razlike iako je baterija maltene duplo veća (cca 2-2+ dana korišćenja, oba), dok je ta razlika u prelasku sa 6S na 12 bila veoma opipljiva. Da, jeste čip brži (i gladniji struje), ali je i softver porastao i u veličini i u zahtjevima, pa je očigledno kuda će to sve da ide.
Meni je sumanuto moranje izdavanja nove verzije softvera/sistema dok nisi ispeglao stari, pa da za sve ove godine nemaš realan benefit u korišćenju uređaja glede trajanja baterije (koja je btw narasla), ali imaš “pun ku.ac” bespotrebnih opcija i u sistemu i u softveru…
Svaki test koji sam video pokazuje da je razlika između 12 i 17PM ogromna, uglavnom duplo duže traje 17PM, tako da ne znam kako si došao do te tvoje opservacije.
Ja sam skoro prešao sa 13 na 17 Pro i razlika je drastična.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno