Kod mene hajpa nema uopste. Jednostavno sam rekao sebi da cu da menjam apple telefon na svake 3 generacije, kakva god specifikacija da bude 🙂. Svestan sam da nema tu nekih wow unapredjenja za ne zahtevnog korisnika. Drugo je ako je neko non stop na telefonu ili ga puno koristi za posao i znaci mu brz cipset i sl, pa mozda ima logike menjati cesce. Cak i baterija na 15+ koja je mislim na 86% drzi dan i po. Sa 18pm, racunam da cu biti 2 dana miran, sto se punjenja tice.
Telefon uvek uzimam za kesh, svoj stari poklonim familiji ili prodam. Recimo ip15+ sam kupio na kp za 850e kad je izasao ako se dobro secam, nov 18PM u USA me izadje 1200e. 1200-400e=800e. Sto po meni nije strasno dati za premium uredjaj koji ce se koristiti 3g recimo. I kad dodje vreme za kupovinu novog, opet ce u Srbiji vredeti 400-500-600e u zavisnosti od cena i inflacije.
Cene za novu seriju kod nas su preterane, treba sacekati pocetak godine.
Telefon uvek uzimam za kesh, svoj stari poklonim familiji ili prodam. Recimo ip15+ sam kupio na kp za 850e kad je izasao ako se dobro secam, nov 18PM u USA me izadje 1200e. 1200-400e=800e. Sto po meni nije strasno dati za premium uredjaj koji ce se koristiti 3g recimo. I kad dodje vreme za kupovinu novog, opet ce u Srbiji vredeti 400-500-600e u zavisnosti od cena i inflacije.
Cene za novu seriju kod nas su preterane, treba sacekati pocetak godine.