Uzeh eSIM 17 Pro 256 plavi u petak popodne na preorderu (inostranstvo), pa ajd da prodje makar dan pre nego sto napisem recenzijicu.
Po meni odlican apgrejd za one koji su imali 13-14 seriju, jer se npr 13ica vec dobrano vukla prilikom vise aplikacija, bez obzira na to koliko je telefon dobar tj odlican u ono vreme bio, jednostavno je dva puta vise rama ipak dva puta vise rama.
Grejanje nije vise koncentrisano kao sto je pre bio slucaj, nego ide lagano i po obodima telefona i samim tim se i bolje hladi, testirao prilikom restore+setup+laganog multitaska sa Discordom/Wa/Instagramom, nista ne izbacuje iz rama, sve je kako treba.
Adaptive battery je racunam ok funkcija ciji se doprinos tek vidi posle par nedelja dok izvali kako koristite telefon, gde idete sa njim sve, i tako dalje.
Baterija po meni nista specijalno, da li telefon drzao 1.1d ili 1.7d, svakako ide na punjac cim stigne 30ak %, s tim sto je sad dosta bolja prica oko grejanja pa se nece npr ni na power banku dok vam je u torbici/rancu da se greje, nego ce da fercera najlaganije.
Najvece otkrovenje je selfie kamera, kad hocete grupnu fotku ne morate da okrecete telefon i da rizikujete da vam ispadne iz ruke, samo gospodski rotate sa dugmeta i spremni ste.
Dual camera veoma glup, em je 30fps ogranicen, em ostaje sve na jednom video streamu, em je onako kako ste ga setupovali (u jednom od 4 ugla moze biti selfie).
Laz je da se telefon ne greje, ako ste negde procitali - greje se, ali se brze hladi. Posle 50s snimanja u cinematic 2.8K/60 modeu npr, usijan je, ali se dosta brze ohladi.
Do izrazaja najvise ovo sa hladjenjem dolazi kad npr zelite da posle snimanja pokazete nekome materijal "iz ruke", moze da se nasvira brajtnes na max i sve ce se videti, narocito kad je HDR u pitanju.
Jos nisam masku uzeo, jednom mi ispao na peskir bio sa ves masine, sve ok, verujem da ce izdrzati i gore, ali ne bih testirao.
Merkam TechWoven za 60e, malo mi je suludo davati za jednu masku toliko, narocito jer sam na 15PM isto tako dao za silikonsku zvanicnu, pa na kraju koristio neku levu od 200din 2 godine (bukvalno do prekjuce), ne znam, videcu.
Sve u svemu, 15 promax je bolji buy ko zeli da ustedi novac i 90% funkcija i performansi ima, i ja bih ostao na njemu osim sto sam zeleo da predjem na manji model, pa sam onda silom okolnosti (sekundarni telefon) bio na 13 Pro, kome je dusa bila vadjena, ali je sve izdrzao junacki.
Po meni, ko dosta snima video, ko zaradjuje od telefona na bilo koji nacin, ili jednostavno previse multitaskuje, navigaciju na suncu, itd, najvece ce koristi videti od ovoga, i to je cinjenica.
Ostali ili 15 pro ili obicna 17ica ko voli.
PS: Air je beta telefon, jedna polovina (bukvalno) buduceg Folda. Ko voli iz fashion razloga treba slobodno da pazari, ali telefon kao telefon je apsolutna glupost i nema sta da trazi u ovakvom izdanju. Kad mu baterija ode na 80% posle godinu ili dve, bice kuku lele isto kao na mini modelima, i bice kao da se nosi neki S10e ili prastari Xperia compact - fenomenalni u ruci i za dzep, ali beskorisni za koriscenje. Pro je pro.