Šta je novo?

iPhone 17

Rešio sam pre kupovine da odem do radnje i opipam nove modele, onda ću odlučiti.

Poređenja radi, prema zvaničnim statistikama, Švajcarac sa prosečnom platom u Švajcarskoj može da kupi 4 iPhone Pro Max, dok Srbinu u Srbiji trebaju dve plate za 1 iPhone Pro Max 🤣

A inače, sad proverio, pomerili su mi isporuku 17 Pro narandžastog u UK za 26-30. Plavi Pro stiže 19.
Ovo je već čist bezobrazluk 😁 Šala, naravno 😃 Čist dokaz da će im prodaja ove boje ići kao alva, a inače su već krenuli sa pomeranjem porudžbina za oktobar, lagano.

Moram da priznam da je za kupovinu iPhone Air modela potrebna nkako baš specifična potreba, mislim na zahteve, upotrebu telefona 😃

Na Macrumors pišu zbirno za neke njegove specifikacije koje nisu ni blizu običnih modela, a cena je više nego upadljiva.

Specifično za iPhone Air model.

1. Ima samo jedan zvučnik. Slušalica na vrhu uređaja služi i kao zvučnik, ali na dnu uređaja nema zvučnika. Rupe sa leve i desne strane USB-C porta su za mikrofone. Za stereo zvuk koristite AirPods ili sposoban spoljni zvučnik.

2. Dinamic Island je pozicioniran nešto niže na ekranu u poređenju sa iPhone 17 i iPhone 17 Pro modelima.

3. Dok iPhone 17 Pro modeli podržavaju USB 3.2 Gen 2, za brzine prenosa podataka do 10 Gbps, iPhone Air je ograničen na USB 2 brzine do 480 Mbps.

4. Apple kaže da se iPhone Air može napuniti do 50% za otprilike 30 minuta, dok se iPhone 17 Pro modeli mogu napuniti do 50% za otprilike 20 minuta. Za postizanje ovih brzina potreban je punjač i kabl veće snage. Pored toga, MagSafe bežično punjenje na iPhone Air-u ograničeno je na do 20V, u poređenju sa 25V za iPhone 17 Pro modele.

5. U modelima iPhone 17 Pro, A19 Pro čip ima 6-jezgreni GPU, a onaj u iPhone Air-u ima 5-jezgreni GPU, što svakako utiče na performanse telefona.

Mesas Volte I Watt 🙃

• Like
Reagovanja: iOS
Poređenja radi, prema zvaničnim statistikama, Švajcarac sa prosečnom platom u Švajcarskoj može da kupi 4 iPhone Pro Max, dok Srbinu u Srbiji trebaju dve plate za 1 iPhone Pro Max 🤣
Čije dve plate? Ovde ako ćemo sve legalno treba ti skoro 3 prosečne plate za pro max. 75000x3, toliko je sada legalno pro max, a od 2tb na kupuje prodajem je 3000 evra, kod legalnih biće 4-5000 😀😀😀
Rešio sam pre kupovine da odem do radnje i opipam nove modele, onda ću odlučiti.
kad će da se pojavi u istyle?

Apple razbija sa preorderima.

Čije dve plate? Ovde ako ćemo sve legalno treba ti skoro 3 prosečne plate za pro max. 75000x3, toliko je sada legalno pro max, a od 2tb na kupuje prodajem je 3000 evra, kod legalnih biće 4-5000 😀😀😀

kad će da se pojavi u istyle?
Budimo realni kojima 75k neće to uopšte kupovati, a švajcarska nikada biti nećemo...bar ne za naših života.

Naprotiv, ti sto imaju 75 i manje, oni najvise nose najbolje telefone, to se uzimaju krediti, ili ih oderu operateri, ali mora da se ima najnoviji iPhone ili Samsung.
Koliko ljudi znam na pozicijama sa ozbiljnim platama, nose stare telefone od po par godina, iz neke srednje vise klase.

Mesas Volte I Watt 🙃

Šta god i kako god da sam uspeo da to napišem i tako izmešam napon i snagu, mogu da zamislim još fizičare 😁

Ili je autokorekacija neka ili jednostavno nisam obratio pažnju na koje V sam kliknuo 😁

Hvala 😃 i molba za moderatore da ovo isprave 😃

Kao i jezgarni što treba da piše 😃

Nazad
Vrh Dno