Šta je novo?

iPhone 17

Rešio sam pre kupovine da odem do radnje i opipam nove modele, onda ću odlučiti.

Poređenja radi, prema zvaničnim statistikama, Švajcarac sa prosečnom platom u Švajcarskoj može da kupi 4 iPhone Pro Max, dok Srbinu u Srbiji trebaju dve plate za 1 iPhone Pro Max 🤣

A inače, sad proverio, pomerili su mi isporuku 17 Pro narandžastog u UK za 26-30. Plavi Pro stiže 19.
Ovo je već čist bezobrazluk 😁 Šala, naravno 😃 Čist dokaz da će im prodaja ove boje ići kao alva, a inače su već krenuli sa pomeranjem porudžbina za oktobar, lagano.

Moram da priznam da je za kupovinu iPhone Air modela potrebna nkako baš specifična potreba, mislim na zahteve, upotrebu telefona 😃

Na Macrumors pišu zbirno za neke njegove specifikacije koje nisu ni blizu običnih modela, a cena je više nego upadljiva.

Specifično za iPhone Air model.

1. Ima samo jedan zvučnik. Slušalica na vrhu uređaja služi i kao zvučnik, ali na dnu uređaja nema zvučnika. Rupe sa leve i desne strane USB-C porta su za mikrofone. Za stereo zvuk koristite AirPods ili sposoban spoljni zvučnik.

2. Dinamic Island je pozicioniran nešto niže na ekranu u poređenju sa iPhone 17 i iPhone 17 Pro modelima.

3. Dok iPhone 17 Pro modeli podržavaju USB 3.2 Gen 2, za brzine prenosa podataka do 10 Gbps, iPhone Air je ograničen na USB 2 brzine do 480 Mbps.

4. Apple kaže da se iPhone Air može napuniti do 50% za otprilike 30 minuta, dok se iPhone 17 Pro modeli mogu napuniti do 50% za otprilike 20 minuta. Za postizanje ovih brzina potreban je punjač i kabl veće snage. Pored toga, MagSafe bežično punjenje na iPhone Air-u ograničeno je na do 20V, u poređenju sa 25V za iPhone 17 Pro modele.

5. U modelima iPhone 17 Pro, A19 Pro čip ima 6-jezgreni GPU, a onaj u iPhone Air-u ima 5-jezgreni GPU, što svakako utiče na performanse telefona.

Mesas Volte I Watt 🙃

Poređenja radi, prema zvaničnim statistikama, Švajcarac sa prosečnom platom u Švajcarskoj može da kupi 4 iPhone Pro Max, dok Srbinu u Srbiji trebaju dve plate za 1 iPhone Pro Max 🤣
Čije dve plate? Ovde ako ćemo sve legalno treba ti skoro 3 prosečne plate za pro max. 75000x3, toliko je sada legalno pro max, a od 2tb na kupuje prodajem je 3000 evra, kod legalnih biće 4-5000 😀😀😀
Rešio sam pre kupovine da odem do radnje i opipam nove modele, onda ću odlučiti.
kad će da se pojavi u istyle?

Apple razbija sa preorderima.

Čije dve plate? Ovde ako ćemo sve legalno treba ti skoro 3 prosečne plate za pro max. 75000x3, toliko je sada legalno pro max, a od 2tb na kupuje prodajem je 3000 evra, kod legalnih biće 4-5000 😀😀😀

kad će da se pojavi u istyle?
Budimo realni kojima 75k neće to uopšte kupovati, a švajcarska nikada biti nećemo...bar ne za naših života.

Vrh Dno