Šta je novo?

iPhone 17

Kakav ce ovo hit za hipstere biti ajaoj, icice kao alva...
Kako volim ovakva opsta mesta... Evo ja ozbiljno razmatram da uzmem bas taj ukoliko se ispostavi da je osetno laksi od ostalih iz te generacije. Jel zabranjeno kupiti telefon samo na osnovu izgleda ili dimenzija uredjaja? To mi, zamisli, vise znaci nego kamera ili osvezavanje ekrana. Iz istog razloga sam birao mini kada se pojavio. Ne menjam telefon cesto, potpuno mi je svejedno da li je najskuplji ili najjeftiniji u ponudi.

Ili me to cini nekom "ovcom" ili "fanboyem" ili sta god? Posebno imajuci u vidu da su razlike u radu minimalne vec godinama

Kako volim ovakva opsta mesta... Evo ja ozbiljno razmatram da uzmem bas taj ukoliko se ispostavi da je osetno laksi od ostalih iz te generacije. Jel zabranjeno kupiti telefon samo na osnovu izgleda ili dimenzija uredjaja? To mi, zamisli, vise znaci nego kamera ili osvezavanje ekrana. Iz istog razloga sam birao mini kada se pojavio. Ne menjam telefon cesto, potpuno mi je svejedno da li je najskuplji ili najjeftiniji u ponudi.

Ili me to cini nekom "ovcom" ili "fanboyem" ili sta god? Posebno imajuci u vidu da su razlike u radu minimalne vec godinama
Mislim da si pogresno razumeo, doduse nisam verovao da ce moj komentar bilo koga da poremeti nesto. Hteo sam reci da im "ti" ili ti grupa ljudi kojima je problem "tezina" sigurno nisu bili ciljna grupa. Da jesu sigurno bi za ovih 16 generacija nasli resenje za "vas" :) Apple prati modne trendove, i ovaj tel je namenjen upravo novim generacijama kojima je 16 pro max "pretezak za zivot" . Nekad smo nosili motorole od 500grama i bili face a danas je tanana rucica, zasiljeni brcici i roze kosuljica sa medicama ultra pozeljna, kao i upravo Ultra thin 17 iphone :)

Dog What GIF by MOODMAN

Apple prati modne trendove, i ovaj tel je namenjen upravo novim generacijama kojima je 16 pro max "pretezak za zivot" . Nekad smo nosili motorole od 500grama i bili face a danas je tanana rucica, zasiljeni brcici i roze kosuljica sa medicama ultra pozeljna, kao i upravo Ultra thin 17 iphone :)
Svako vreme nosi svoje trendove, nosili smo te motorole, a posle su se utrkivali ko će napraviti manji telefon (Motorola C115), onda su došli smartphone i svima nam je 4.5" bilo mnogo, dok Samy nije napravio Note liniju pa nam je danas to norma. Moda se menja...

Ne samo što je tanak, nego je i mali... A spominjali su da će da zameni Plus model, koji je velik kao Pro Max. Na kraju ćemo imati samo Pro Max od velikih iP modela. A ova sama kamera i "ostrvo" oko nje mi izaziva blagu nelagodu kad je pogledam.

Otkud ti to da je iP17 Air "mali"? 16 Plus je 6.7", a najavljeni Air je 6.6" (što je golim okom u korišćenju jedva primetno), dok je Pro Max 6.9".

Gledajući ovu fotografiju, izgleda mi dosta manje, nego što se u početku pisalo...

Ma lik toliko spamuje sa tuđim leak-ovima da je pogrešno napisao i izostavio da je u pitanju iP16 Pro Max.

Air će definitivno biti pozicioniran između Pro i Pro Max modela što se tiče dijagonale ekrana.

meni nekako air = olaksan, bez gomile features, kao mag charge, dve dodatne kamere, baterija.... ne znam kako to moze da bude izmedju pro i pro max, vise ispod obicnog iphone

... što se tiče dijagonale ekrana.

Logično da će biti kompromisa s obzirom na debljinu kućišta, ali opet, postoje toliko ljudi kojima to uopšte nije ni bitno.

17 Air će navodno imati samo 2800mAh bateriju. Uz 120Hz ekran od 6.5-6.6 inča, autonomija će mu biti kao da je iz 2019.

IMG_8179.jpeg
Ne verujem da ce iko potresti ako bude stariji cip, samo neka stave 120hz

Onda se to zove kako izreciklirati i potrošiti gomile zaliha čipova i drugih delova od prošlogodišnjeg modela, smanjiti gubitke na tome, povećati ukupnu zaradu, a ne ugroziti prodaju novih Pro i Air modela. Tačnje koliko god da ih prodaju, dobro im je i mislim da se uopšte ne fokusiraju na njegovu prodaju već da ispune formu i ono što je napisano na početku. Ubace neku sit iju razliku ili softverski otključaju veći refresh rate i njima taman 😃

Pa ionako su već sad napravili foru i ovaj čip nazvali A18 a prethodni je bio A16 i svi progutali priču kako je to skok od čak dve generacije. Apple logika

Poslednja izmena:
Realno skok sa a17 na a18 je lep napredak naspram a16 na a17.. svakako cipovi su i vise nego previse jaki za bilo sta , i potpuno nepotrebni za pumpanje na dalje al ajd, mora se... Ip16 sa 120hz bi bio jedan odlican tel na duze staze, a ko bas hoce pro nek se isprsi. Nego mene zanima dal ce na ios26 malo olabaviti i dozvoliti kameri manuelna podesavanja. Uspeh viva i oppo-a ne verujem da ih ne tangira bas ni malo, otuda i onih 200mpx na testu.

Što bi ih tangirao? Apple publika i Vivo/Oppo nisu iste. Plus se Vivo/Oppo u Americi može kupiti isto kao i kod nas tako da su bezbedni šta god da urade
Oni misle 5g unapred... Vivo i oppo jako brzo osvajaju publiku, trenutno najtrazenije na yt od telefona je bas vivo i oppo.

Nazad
Vrh Dno