Šta je novo?

iPhone 16

Ako sam u javnosti, prosto ne otvorim neki eventualno osetljiv sadržaj...
Ne bin vratio telefon na specifikaciju iz vremena iPhone-a 3Gs sa lošim uglovima gledanja...

Koja verzija ios-a? Neko zaštitno staklo možda?
Slična stvar i kod mene na 18.5 RC, i strašno se ugreje telefon na poslednjih par verzija
ipak je privacy zastitno staklo pravilo problem, bio sam ubedjen da je softverski problem.
skinuo sam ga pre par dana i nikakav problem vise nemam.
cudi me jer sam isto spigen privacy godinu dana nosio na 14pm i nikada nisam imao problem.

Da li postoji mogucnost da kada se ukuca na bilo kom Imei chcku, serijski broj telefona sa kutije, pise na svim sajtovima da je telefon drugi model? Konkretno, na kutiji, neotpakovanog Iphone 16 pro Max, pise serijski broj, kada se on ukuca u bilo kom imei checku, pise da je to model po broju, Iphone 16 pro, a ne 16 Pro Max model? Jos izadje da je model s a256gb, taj Pro, a na kutiji je Pro max 512gb? Covek hoce da menja telefon samnom, ali ja ne smem da uzmem taj njegov ni pod tackom razno

Da li postoji mogucnost da kada se ukuca na bilo kom Imei chcku, serijski broj telefona sa kutije, pise na svim sajtovima da je telefon drugi model? Konkretno, na kutiji, neotpakovanog Iphone 16 pro Max, pise serijski broj, kada se on ukuca u bilo kom imei checku, pise da je to model po broju, Iphone 16 pro, a ne 16 Pro Max model? Jos izadje da je model s a256gb, taj Pro, a na kutiji je Pro max 512gb? Covek hoce da menja telefon samnom, ali ja ne smem da uzmem taj njegov ni pod tackom razno
Pa otpakuj ga ako sumnjas. Davno su radili vakumiranja fake, sad dal prave fake ove nalepnice ko znas, sve se da iskopirati, al bez otvaranja neces znati nikako sem na apple sajtu. Nema sanse da omasi tu.

Sve znam ali probao sam sa drugim brojevima koje sam viđao na oglasima i uvek piše iPhone 15 pro max ako je broj na kutiji od iPhone 15 pro max... Nigde nije pogrešio taj broj da ne bude to što piše na kutiji. Znači ja pretpostavljam da je neko muvanje

Ako kupuješ na KP i treba ti provereni prodavac, piši u inbox. Mani se tog muljanja

Sve znam ali probao sam sa drugim brojevima koje sam viđao na oglasima i uvek piše iPhone 15 pro max ako je broj na kutiji od iPhone 15 pro max... Nigde nije pogrešio taj broj da ne bude to što piše na kutiji. Znači ja pretpostavljam da je neko muvanje
Posalji da ti proverim sa GSX-a.

Apple proveravaš na Apple sajtu, ostavio ti je član link, to je najvalidnije. Ako se sa tim ne slaže tu nije nešto kako treba. A na svim ostalim free sajtovima naravno je free info i ne mora biti tačan, to nije zvaničan info.

Kolege, kupujem prvi put iPhone (16) preko KP, ako moze neko u poruci da mi preporuci pouzdanog prodavca.

Hvala.

Može da se kaže da se ponaša kao i na svakom prethodnom Pro modelu sa iOS verzijom sa kojom je i kupljen 😃
Ako si koristio pre neki Pro model sa izvornom iOS verzijom, identična je analogija i ponašenje 😃

Nije, oni bi rekli "so mouch better thsan any previous model" 😁

Šalu na stranu, nikad nisam primetio neki značajan pomak osim upadljive razlike kad su se pojavili Max modeli 😃

Pa da, ali to me i zanima koliko je to. I jel stvarno tako mala razlika između pro i non pro modela ove godine u kamerama najviše

Pa da, ali to me i zanima koliko je to. I jel stvarno tako mala razlika između pro i non pro modela ove godine u kamerama najviše
Racunaj da je na Max baterija izdrzljivija jedno 20-30%, kamere na baznom modelu su fenomenalne i potpuno je sve jedno sto se glavne tice dal je Pro ili ne. 60hz vraca obican 16 7god u nazad, evo ja sam prvi probao da se naviknem na obican i nema sanse, to osvezenje deluje kao da je 30hz. Klinac nosi redmi note 8, njegovih 60hz je kao da je 90hz naspram klasicnog iphone-a i to je meni bar odvratno za gledati.

Može da se kaže da se ponaša kao i na svakom prethodnom Pro modelu sa iOS verzijom sa kojom je i kupljen 😃
Ako si koristio pre neki Pro model sa izvornom iOS verzijom, identična je analogija i ponašenje 😃
Sta to tocno znaci? iPhone pro model sa izvoornim iOSom radi odlicno ili ima najvise bugova?

Moje pitanje je više bilo vezano za teoriju kako su ove godine običan 16 i 16 pro jako slični, pa me zanima koliko je to tačno u praksi. Recenzije kažu da su kamere vrlo slične (osim zuma). Ja sam malo čačkao u radnji i meni jednostavno 60 hz bode oči i ne mogu da ne vidim, izgleda mi isti telefon kao ženin 13. Ali me više zanimaju kamere, koliko su stvarno unapređene

I koliko tačno prostora zauzima apple inteligencija? Jel može da se obriše? Ili ako se stavi region Srbija da ga nema uopšte?

Poslednja izmena:
Pa realno i jesu slicni prilicno,najveca razlika i jeste ta telephoto kamera i 120hz naspram 60 displej.
Sto se tice apple inteligencije,uopste ne mora da se ukljucuje,ako je ne zelis.

jednostavno 60 hz bode oči i ne mogu da ne vidim

Ovo ti je dovoljan razlog da kupiš Pro mode pošto bi ga vrlo brzo zamenio.
I koliko tačno prostora zauzima apple inteligencija? Jel može da se obriše? Ili ako se stavi region Srbija da ga nema uopšte?

Još uvek ne možeš da ga obrišeš, koliko znam.

How do I delete Apple Intelligence from iPad Air 5 to free up storage?

Ali zauzima prostor? Bitno mi je zbog storage-a

U Apple dokumentaciji, pod ‘Supported Devices piše da treba oko 4 GB prostora.

Apple Intelligence is available on iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, all iPhone 16 models, and iPad and Mac models with M1 and later. iPhone devices need 4GB of storage*.

Ovo vremnom raste i 8 G, verovatno. Ovo se odnosi na jedan uređaj.

This is how much iPhone storage Apple Intelligence will require

Apple Intelligence Now Requires Nearly Double the Storage Space

Častio ženu 16 obični, čačkao ga malo dok sam ga inicijalno podešavao, a ne da 60Hz bode oči nego je to užas kad se dođe sa 120/144Hz uređaja. Osjećao sam se kao da podešavam jabuku od prije 10 godina, iskreno. Baš nedopustivo u 2025, pretpostavljam da im je ciljna publika žene a one baš don't give a damn što se osvježenja tiče. Ova moja pojma nema o čemu joj pričam, vjerujem i većina njih, stoga nije ni čudo da Apple ovo gura i dalje.

Nego, obraza nemaju više izgleda pa će i startni 17 vjerovatno konačno dobiti "kršteno" osvježenje... :)

Ko je imao Pro/Pro Max nema teorije da pređe na slabiji iPhone.
Inače, battery health mi je na 79% a baterija je sad jača za nijansu čini mi se nego kad je bila na 85%. Toliko o tome koliko je BH nebulozno.
Mada bih svakako voleo da, za godinu dana, pre nego nego što svoj 13 PM poklonim majci da mu stavim novu original bateriju u Macoli.
Znam da je 18.000 din mnogo ali mislim da ću to uraditi.
Za sebe sam već zacrtao 17 PM Sierra Blue 256 gb.

Slažem se da posle Pro nije poželjno prelaziti na vanila modele, bar dok tih 120Hz ne stave...

@Diablo 2 Malo je offtopic, ali za 13PM zamena baterije u promobiju je 11-12 hiljada, imaš na njihovom sajtu, isto ovlašćeni servis.

Ja nakon nekoliko kolebanja oko prelaska sa 15pm na samsung, honor..na kraju uzeo 16pm..i na prvu loptu, iznenadjen baterijom.. 😊 oko 12h ga uzeo, cackanja, podesavanja, restore sa icloud-a od nekoliko gb..i evo trenutno bat je na 79%..

Samo jos da nadjem neku maskicu, posto nisam obracao paznju i uzeo Desert 😁

Nazad
Vrh Dno