Šta je novo?

iPhone 16

Problem sa 16pro, poprilicno se greje kada se puni. Jutros stavio na punjac, doslo do 80% i ispisao poruku da ce se punjenje nastaviti kada se telefon ohladi. Iskljucio sa punjaca, restartovao. Kada se ukljucio pokazao je da ima 83% (pre restarta pisalo 80%). Posle je nastavio sa punjenjem. U pitanju je original njihov punjac. Prosla dva punjenja si bila ok, bez one poruke ali grejao se i tada.
Plus slabiji signal u odnosu na druge telefone. Mada mislim da je to tako kod svih iPhona. Videcu jos koji dan da li ga ostavljam ili cu ga vratiti.
Ja nemam tih problema sa grejanjem prilikom punjenja. Sto se signala tice, po mom iskustvu i IP15 i IP16 pro imaju osetno jaci signal nego Pixel 7 i Pixel 8 u mojoj zgradi i garazi.

Ja nemam tih problema sa grejanjem prilikom punjenja. Sto se signala tice, po mom iskustvu i IP15 i IP16 pro imaju osetno jaci signal nego Pixel 7 i Pixel 8 u mojoj zgradi i garazi.
Kod mene u dnevnoj na stolu 16 pro, p30pro i honor 70, svi su na A1, 16 pro 2 crte dok ostala dva pun signal, 4g.

Kod mene u dnevnoj na stolu 16 pro, p30pro i honor 70, svi su na A1, 16 pro 2 crte dok ostala dva pun signal, 4g.
Odradis test signala/speedtest. Kineze su hvatali(i druge vendore) da lažiraju jačinu signala.

Probao 16pro max, na papiri ne deluje mnogo veci od 15 max. uzivo je bas primetna razlika, ogroman je.Nego, gledam oglase, 16pro vec ima za 1200e, cini mi se da cena nikad ranije nije toliko brzo padala.

Ja sam danas probala 16 pro max,i meni uopste ne izgleda veci u odnosu na 14PM,mislim da je razlika bukvalno nepostojeca (stavila jedan pokraj drugog)
Definitivno ne bih prelazila na manju dijagonalu ekrana. Ova desert titanium boja je ok-niti wow niti ruzna,znaci onako.
Sad treba docekati da stigne 🫣

Probao 16pro max, na papiri ne deluje mnogo veci od 15 max. uzivo je bas primetna razlika, ogroman je.Nego, gledam oglase, 16pro vec ima za 1200e, cini mi se da cena nikad ranije nije toliko brzo padala.
Po kolegi koji prodaje telefone kaže da pro pada brzo cena jer se dosta manje traži dok kod PM stoji dosta visoka.

Mislim da nema poente kupovati 16 pro max kad je 15 pro max isti telefon a jeftiniji 400 evra. Ili ako padne 16 pro max na 1000 evra posle nove godine eventualno onda.

Mislim da nema poente kupovati 16 pro max kad je 15 pro max isti telefon a jeftiniji 400 evra. Ili ako padne 16 pro max na 1000 evra posle nove godine eventualno onda.
Teško će 16pm pasti ispod 1000€. U februaru će biti sigurno 1150-1200€. I 15pm u januaru ove godine je bio 1200-1250€.

Pustite čoveka da se nada...

Pa sad je realna cena 15pm ~950e bez tragova i star 10ak meseci.
Ovi ispod 900e sa malo tackica( realno otpala farba od tiktok, temu, aliekspres maskica od 2e) i 'samo' zamenjen ekran, ne bih da komentarisem.

Ja sa uzeo sa 4 ciklusa, aktiviran 30.08.24 za 950e, 15pm 256...ne za mene, al sa trazio oglase, ima da se nadje za 950 u odlicnom stanju...vakum ispod 1050e nisam nasao

Bas kad resim da probam da predjem na apple telefon, i vrv 16pro, ispade da je sigurnija prica 15pro, ako nista jace vibrira, lepsih je boja, proveren itd. Eventualno obican 16 bi mogao biti izbor, sad vise nisam siguran.

Znaci optimizovali su lepo posle ~godinu dana 3nm cipove.
Najsigurnije ti je 16pm @neo geo
16 obican mislim da je velika razlika u odnosu na pro, moje misljenje naravno.

Za Pixele postoji rešenje u vidu Shizuku, za Iphone je već "to ti je što ti je".

Teško će 16pm pasti ispod 1000€. U februaru će biti sigurno 1150-1200€. I 15pm u januaru ove godine je bio 1200-1250€.
Ako bude 1150 to je ok. Mada ne vidim neku posebnu razliku u odnosu na 15 pro max. Jel se ljuštila boja sa 15 pro max, cini mi se da je neko pomenuo?
Gde ti zivis, kako mislis da padne 16 pro max na 1000e posle NG kad nema 15 pro max sad nov za 1000e, posle godinu dana.
Dobro, malo sam preterao sa 1000 evra, ali na 1100 da padne u martu...

^ ja imam 15pm od januara i kao nov je.

Ja sam odustao od 16PM, ipak cu zeni da uzmem 16Pro(cini mi se idealan sa ovim povecanjem ekrana), a svoj 15PM ostaje ove godine kod mene(ipak je preveliki za nju)… 😂

Kolege,
treba mi konsultacija, da li je ok puniti Iphone 16 sa punjačem Appleovim od 20W? Ili je potrebno da to bude neka jača verzija?
Telefon će se puniti skoro uvek noću u onom režimu laganog punjenja...

Okej je... Koji god krsten punjac.

Da li postoji razlika ako kupim Iphone 16 256GB sim free na Tajlandu ili negde u Evropi ili Americi? Ovo kazem zbog cene jer je dosta jeftiniji na Tajlandu. Koje su prednosti, mane? Koja je fora sa garancijom? Da li u slucaju da mi istekne garancija ili ne vazi mogu da ga popravljam u Srbiji ili moram da ga saljem nazad za Tajland, kod ovlascenog servisera mislim.

Ja sam u Hrvatskoj vec neko vreme,i kod njih je takodje nestasica pro maxa.
Bas smo danas kolegica i ja isle do iStyle Hrvatska da pogledamo nove modele i da se ona raspita o kupovini. Kaze radnik da im roba stize svake dve nedelje,da sad u petak ocekuju novu turu,ali da ne veruje da ce biti pro max modela samo pro.
Tako da se slazem sa gore pomenutim da zato pro max i dalje drzi vrtoglavu cenu,a pro pada,jer je prosto dostupniji.

Da li postoji razlika ako kupim Iphone 16 256GB sim free na Tajlandu ili negde u Evropi ili Americi? Ovo kazem zbog cene jer je dosta jeftiniji na Tajlandu. Koje su prednosti, mane? Koja je fora sa garancijom? Da li u slucaju da mi istekne garancija ili ne vazi mogu da ga popravljam u Srbiji ili moram da ga saljem nazad za Tajland, kod ovlascenog servisera mislim.

Razlika među nabrojanim primerima je u tome što američki modeli imaju isključivo eSim, bez fizičke sim kartice, a što se tiče garancije, sve najnormalnije funkcioniše i nema potrebe da o tome razmišljaš.

Oni ga jedini i imaju na stanju, samo onu desert boju.

Eh, taman sam se nameracio da uzmem 16p :/

Nazad
Vrh Dno