Šta je novo?

iPhone 16

dxomark.png

Video najbolji rezultat, foto i ne baš i 4. mesto u zbiru...

Po meni iphone pro max modeli imaju sve odlično. Posebno ono što meni treba kao kamera/snimanje, ekran, baterija. Nije sve najbolje daleko od toga, ali kao komplet uređaj mi je ispred pixela, Samsunga.... Naravno opet to je moje mišljenje.

dxomark.png

Video najbolji rezultat, foto i ne baš i 4. mesto u zbiru...
Za video se slazem, kao korisnik huawei, malo reci da sam odusevljen kako je dobar video na iphonu

^ po meni nema telefona sa takvim videom

Sve zavisi šta je kome primarno, kod mene kad pogledam Google Photos jedno 99% su slike, video i ovo malo što ima je moglo da bude snimljeno 10 godina starim telefonom :)

Sad je više stvar navike, ekosistema, kupljenih aplikacija...

Šteta što nema novih igrača u industriji, polako mobilni uređaji postaju dosadni, a unapređenja/inovacije skoro beznačajne.

Postoji li neki razlog zašto limitirate punjenje na 80% ? Ako pretpostavimo da ste mob kupili za sebe i to da je mobilni potrošno dobro?
Zadnjih nekoliko godina sam privilegovan da telefon menjam svake godine. Onda ga nasledi Gospodja pa posle toga na oglase.

Sa 15 Pro sam zbog znatno agresivnijeg nacina koriscenja uspeo da bateriju srozam maltene na nivo na kome je 14 Pro baterija bila nakod 2 godine.

U zelji da ovaj telefon mogu da prosledim u koliko-toliko pristojnom stanju Gospodji, a onda kasnije i Klincu, rekoh da probam malo sa ovakvim punjenjem. 80% baterije mi je svakako dovoljno kada ne putujem, a kada putujem punicu ga do 100%.

Pogledajte prilog 460435
Evo moje potrosnje baterije za nedelju dana. Za sada sam zadovoljan. Videcemo kako ce ostariti.
Sta ti je sa prijemom signala? :D
Zadnji IP mi je bio koliko se secam 5s,pre god/dve reko ajd malo da se prebacim,uzmem aktuelni tada 14PM prvo sto sam video prijem bas los,na svim mestima generalno losije samo centar bgd i nbgd pun signal,prodam ga za 7 dana,reko zabo falicni desava se,prodje vreme neko uzmem 15PM ludilo identicna situacija kao sa 14PM stim sto sam tad probao i Esim ma jok,ode 15PM za 7 dana vratio se na Android,gledam scrnshoot ovaj i sad gledam u jednu crtu opet los signal hahah

Slazem se, slabiji je signal na iphonu nego na androidu, konkretno stari p30pro i honor 70, od sva tri, iphone najlosiji.

Kad sam ovo aktivirao pritisak se spustio :)

Prilozi

• IMG_9668.png
    IMG_9668.png
    77.4 KB · Pregleda: 212
Probao sam danas pro i pro max. Uzivo najlepsi do sada. Ivice ekrana perverzija. Zaobljenost ivica nikad veca i lepo stoji. Ono nesretno dugme je...nesretno dugme i ne radi isto na pro i max, na pro ide po stepenima zum, na max ide x1 pa na dalje... ( Il sam ja glup pa nisam umeo nesto da podesim ) Max je mocan bas, i pre bi ga uzeo nego obican, bas ekran dolazi do izrazaja s ovim ivicama. Ono sto me je iznenadilo na obicnom je da su crni bezeli oko ekrana nesto deblji nego na 15ici. Boje su nekako decije kao i taj finis pozadi, lepse je bilo pre bar meni.

Takođe danas pogledao Pro Max i Pro, iskreno, 14PM mi deluje lepše i ozbiljnije (znam da većina ne misli tako). Ona "desert titanium" boja koja mi se svidela na prvim slikama, uživo je ništa posebno, radije bih se zadržao na dosadnoj crnoj.
Dugme za kameru je ok, ali meni lično nepotrebno.

Jeste mogu da kažem da 14 Pro serija izgleda ozbiljnije, teže mi deluje 14 Pro od 16 Pro Max. Vibracija kao da je slabija. To je na brzinu za utiske. 150GB prebacio za nekih 40-ak minuta.

Jeste mogu da kažem da 14 Pro serija izgleda ozbiljnije, teže mi deluje 14 Pro od 16 Pro Max. Vibracija kao da je slabija. To je na brzinu za utiske. 150GB prebacio za nekih 40-ak minuta.
Na kojem ti vibracija deluje slabije? 14P ili 16PM? Pretpostavljam na novom, ali za svaki slučaj da pitam. 🙂

Na kojem ti vibracija deluje slabije? 14P ili 16PM? Pretpostavljam na novom, ali za svaki slučaj da pitam. 🙂
Da na 16PM slabija. Valjda slab motor 1.0 Eco :D zato ima dobru bateriju

Sretno 👌

Ja planiram na Pro, uvijek mi ostane 40-50% baterije na godinu i po starom 14 PM, nema potrebe za još većom baterijom. Kakav je za držanje u ruci bez maske?
Šta znam ja imam lepljive prste :) više mi je problem da dohvatim gornji deo telefona nego da kucam jednom rukom.

Da zato što je kao vibro motor pomeren u stranu zbog novog kamera dugmeta, pa onda se ne prenosi lepo vibracija na ceo uređaj.

Osetno slabija vibracija na 16 Pro u odnosu na 14 Pro i 15 Pro po meni.
Meni stoje na stolu uvek na istom mestu, uvek sam do sada osetio ako me neko zove, sada jedva.

Da ne bude totalni off, Bugari izbacili review.

I dalje pixel ima svetliji ekran, ali baterija na ovom maxu je brutalna.

Ja najveci upgrade vidim u bateriji, posto je jedino 13 Pro Max sa mojim koristenjem mogao biti da mu ostane 20-30% baterije od jutra do spavanja. 14 Pro Max i 15 Pro Max jako cesto zavrsavaju dan sa 10ak %.

Ja naravno i ko zna koliko bi čekao, jer su tamo nesposobni u NS.

Problem sa 16pro, poprilicno se greje kada se puni. Jutros stavio na punjac, doslo do 80% i ispisao poruku da ce se punjenje nastaviti kada se telefon ohladi. Iskljucio sa punjaca, restartovao. Kada se ukljucio pokazao je da ima 83% (pre restarta pisalo 80%). Posle je nastavio sa punjenjem. U pitanju je original njihov punjac. Prosla dva punjenja si bila ok, bez one poruke ali grejao se i tada.
Plus slabiji signal u odnosu na druge telefone. Mada mislim da je to tako kod svih iPhona. Videcu jos koji dan da li ga ostavljam ili cu ga vratiti.

Nazad
Vrh Dno