Šta je novo?

iPhone 16

Gledam pre order sam tad odradio 23.09.2022, a potpisao ugovor 25.09. Nisam ni obraćao pažnju kad vidim da piše sad 25 novembar.

Porucio 16 pro 256gb Natural u A1, pa da vidimo da li ce prodaja krenuti 27. ili cu cekati mesec - dva. Super sto moze da se iskoristi 15.000 popust kada se odnese stari uredjaj.

cekacu gospodu da javi realne utiske o bateriji na 16 pro pre nego sto pulujem triger 🤣
sve se nadam da je i na 16 pro (skoro) jednako dobra kao na pm, i da ce manja dijagonala a opet isti procesor da kompenzuju velicinu baterije.
14 pm punim svakog dana 2x i to od prvog dana, stvarno bih zeleo telefon koji cu puniti jednom dnevno a da ne bude 6”9. ako ne, cigla it is

Pa sta radis kad 14pm punis 2 dana?:oops:

Kod svakog drugačiji rezultati testa baterije :D

Btw imao sam Ultru i mogu potvrditi da što sam je duže koristio, baterija je bila bolja zbog učenja navika korisnika, to sam primetio i na 15 Pro ali u manjoj meri...

2-3h poziva dnevno, posao, drustvene mreze, YT u svakoj situaciji (imam problem odem 30s da se olaksam moram da pustim nesto u pozadini), povezan na 3 bt uredjaja, netflix/disney sve strimujem preko telefona, guglam preko telefona, uvece neke igre preke telefona, u teretani na traci opet radi sat-dva YT.
imam tu gadnu naviku da sve sto mogu obavljam preko tel, laptop samo kad moram opet na poslu a kod kuce vikendom za gejming, ipad kad se setim (uglavnom opet vikendom i to retko), i tako ode baterija.
da ne gusim temu, uglavnom, najvise se nadam u ono sto pisu da je najveci napredak napravljen u pogledu baterije

Javili mi da ne može po nekom njihovom novom ugovoru da obnovim ugovor pre isteka starog. Tako da moram da čekam 20-ti novembar. Svek godine sam obnavljao mesec ili dva ranije sad odjednom ne može...
isto i kod mene slucaj, htela sam da obnovim pre nekih mesec dana i kao ne moze pre isteka i to je po novom...

Mts dva ugovora obnovljena mesec i mesec i po ranije, onlajn.

Inače proverio sam sa prijateljicom koja je tamo u kancelarijama kaže ne sme ugovor da bude duži od 24m ( neki izmena u zakonu Srbije) i zato ne može prevremena obnova jer bi ugovor bio onda 26m. Zvala je nekog i moram 2000 da platim penal jednokratno.

Znači da su promenili pravila. Ja sam pre dve godine u novembru (imali su neku dobru promociju za neke modele za crni petak) otišao u poslovnicu ravno godinu dana pre isteka ugovora, pitao da li mogu da uzmem telefon, gospođa pozvala nekog i rekla može. Dodali su mi na tu godinu još dve godine.
Naravno, to više nikada ne bih uradio jer sam sada vezan do novembra sledeće godine...:(

165k 16 pro 128gb na shoppster-u. 20k jeftinije od iderikoža.

Pitanje, na sajtu Applea piše da ovaj đodel ima dva eSima a kod naših operatera da ima jedan eSim i jedan fizički slot? Šta je istina?

Pitanje, na sajtu Applea piše da ovaj đodel ima dva eSima a kod naših operatera da ima jedan eSim i jedan fizički slot? Šta je istina?
USA modeli nemaju fizički slot, zato su dva eSim-a.

128gb nikad ne ulazi u razmatranje.
Imao sam 128gb, nisam uspeo da popunim više od 70gb iako sam imao 3000+ slika i videa i 100+ aplikacija.
Tako da je meni svejedno, pogotovo uz 200gb icloud prostora.

imam model od 256gb i 2TB cloud prostora za familiju i to je vise nego dovoljno, imam 500GB slika na cloudu, al mi zato na telefonu stoji 150GB prazno, tako da sledeci model koji budem uzimao ce sigurno biti sa 128GB

Preko iStyle okruglo 2000E za 16PM 512GB, u US 1300USD, ugradjuju se minimum 700E po komadu, jezivo.
Svi bismo mi želeli da bude jeftinije, ali nema logike upoređivati cene sa Amerikom gde je sva elektronika jeftinija. Cena zavisi od mnogo toga.
Evo, na primer, u Turskoj Apple prodaje taj isti model kojeg pominješ za 2.800 EUR, dakle Apple direktno, a ne reselleri koji se "ugrađuju".

Screenshot 2024-09-20 at 18.01.03.png

Preko iStyle okruglo 2000E za 16PM 512GB, u US 1300USD, ugradjuju se minimum 700E po komadu, jezivo.
Zbog raznoraznih dažbina evropskih zemalja prilikom uvoza robe + što je cena u dolarima bez poreza, nepotrebno je upoređivati oficijalne cene tamo i ovde.

Imao sam 128gb, nisam uspeo da popunim više od 70gb iako sam imao 3000+ slika i videa i 100+ aplikacija.
Tako da je meni svejedno, pogotovo uz 200gb icloud prostora.
ok je 128GB ako ne koristis prores video

Jes vala, izašao prvi 256gb koji je 20k skuplji. Izvinjavam se na pogrešnoj informaciji.

Zar bese 256gb nije bolja opcija i za slike, ne samo video?

Naručen Pro Max posle toliko godina, pa sta bude :)

Nazad
Vrh Dno