Šta je novo?

iPhone 16

Dečko je graditelj. Ne želi mob od 800e.

OT

Sjajan je posao koji rade sa baterijama. Voleo bih da neko uporedi modeme sa ip16 serije i SD 8 gen 3 telefona. Wifi i mobilne mreže.

Ja jedva cekam da vidim sutrasnje dranje kod operatera,prvenstveno na MTS mislim.
Koliko me secanje sluzi prosle godine je 15PM bio 2000 eura (ili cak jace) 🤦‍♀️😵‍💫

Prosledicu dragom kad ga budem imala, mada imam osecaj da ce taj da nosi Samsung ili Caomi. 🤣 Ali zenama redovno vanilice ili pro, a muski se kako kazu "ogrebu" za max. Sramota. 🤣
Sto se tice baterije, uopste ne pomisljam na to niti bih poredila ista, jednostavno, ustanem, iskljucim sa punjaca, odem na posao, uvece pred spavanje imam obicno izmedju 20-40% i opet na punjac do sutra. Sa satom isto, samo sto on uvece ima izmedju 80-90%.

Objavljeni kapaciteti baterija, zanimljivo da najvece povecanje ima obican 16 Pro... po njihovim podacima oko 4 sata oba Pro imaju duzi video playback, dok 16 i 16 plus imaju sat i dva samo...

• ‌iPhone 16‌ - 3,561 mAh, up 6.3 percent
  • ‌iPhone 16‌ Plus - 4,674 mAh, up 6.6 percent
  • iPhone 16 Pro - 3,582 mAh, up 9.4 percent
  • ‌iPhone 16 Pro‌ Max - 4,685 mAh, up 6 percent
Kad smo kod gospodja, moja je sebi narucila ali mislim da cu ja ove godine preskociti, najvise me nerviraju boje a ova Titanium Blue mi je prelepa :)

Auu 😮 Ovo je odlican rezultat, bukvalno da zaboravis na punjac.
Sta si resio, uzimas novu seriju?
Ma da samo se posle ovakvog rezultata lomim dal pro max ili da ostanem veran malom tehničaru :) draga najvise ceka pre order da bi dobila ovaj moj :D

I sad nemam kod za stari uredjaj moram da idem u poslovicu... Jao Klintone

Ma da samo se posle ovakvog rezultata lomim dal pro max ili da ostanem veran malom tehničaru :) draga najvise ceka pre order da bi dobila ovaj moj :D
I pro ima odlicnu bateriju. Koji god da se uzme nema greske i dobro je sto nema razlike u specifikacijama.
Kod mene kad sam nosio vece tel mora torbica, sad sa 15p je olaksanje, ali sa druge strane velika prednost je veci ekran.
Njoj je najlepse, ona nema brige kao mi. 😁
@hsv.stoned da, da, slazem se s tobom. Za magic 6 pro smo vec znali da ce biti u samom vrhu, ali je op 12 iznenadio (plus za mesec dana izlazi 13) i veliko iznenadjenje je vivo x100 pro (za mesec dana isto izlazi x200 serija).

Ova serija 16 će biti interesantna samo zbog AI, koji nije dostupan na dan izlaska telefona što je nekad bilo nezamislivo za apple. Ne vidim skoro nikakav razlog ove godine da se uzima pro. Običan 16 ima sve što i pro osim 120hz ekran i 5x zoom.
Za zum ajde da se i slazem, ali izjaviti da je osvezavanje ekrana nebitna stavka, stvarno ne znam. Kompanija koja masno naplacuje svoje telefone u 2024. godini lagano stavlja prastare ekrane i to prolazi. Doduse Apple je majstor marketinga, ocito su videli da ovo prolazi i lako je moguce da ce najmanji model i sledece godine ovako degradirati od ostatka ponude.
Za ovaj novac, koliko kostaju ti telefoni, ovakve tehnicke mane su nedopustive. Za mene je ekran najvaznije deo telefona, ne bih kupio ni neki android od 400-500€ ako ne bih imao osvezavanje od 120Hz, a kamoli iphone...

Puko sistem na A1. Jedini od operatera imaju za pre order... Ne mogu da poručim, a evo je draga pita jel to znaci da ni ja sad neću dobiti tvoj telefon 😂 zovi ih 😂

Za zum ajde da se i slazem, ali izjaviti da je osvezavanje ekrana nebitna stavka, stvarno ne znam. Kompanija koja masno naplacuje svoje telefone u 2024. godini lagano stavlja prastare ekrane i to prolazi. Doduse Apple je majstor marketinga, ocito su videli da ovo prolazi i lako je moguce da ce najmanji model i sledece godine ovako degradirati od ostatka ponude.
Za ovaj novac, koliko kostaju ti telefoni, ovakve tehnicke mane su nedopustive. Za mene je ekran najvaznije deo telefona, ne bih kupio ni neki android od 400-500€ ako ne bih imao osvezavanje od 120Hz, a kamoli iphone...
Slazem se u potpunosti. Medjutim mnogima je kamera prva stavka zbog koje biraju iphone. Ovakvu kameru ne bi dobili ni na jednom androidu, da uzmemo u obzir osnovne modele najjacih telefona ne telefona poput ultra i slicno gde su ekrani po 6.7 pa na gore. I sam sam kupio s23 sa namerom da zamenim iphone 12, i u pravu si, ekran prelep, leti ali kamera mi je bila lepsa na 12ici pre svega u uslovima zatvorenog prostora gde je kod s23 bilo problema. Tako da, sto se mene tice uvek bih pre izabrao kameru na iphonu nego 120hz na bilo kom androidu i verujem da se mnogi rukovode time pogotovu omladina koja tesko moze da priusti pro modele.

Puko sistem na A1. Jedini od operatera imaju za pre order... Ne mogu da poručim, a evo je draga pita jel to znaci da ni ja sad neću dobiti tvoj telefon 😂 zovi ih 😂
Evo ga sad i u MTS-u.
Cifre nenormalne,mada malo jeftinije u odnosu na 15 seriju,ali opet totalno nerealne.

Ja naručio 16 pro titanium desert u BC group.... stalno kupujem za firmu svašta nešto preko njih, tako da imam kao neke popuste ( ne za telefon , nego za gadžete ;) ) videćemo kada će da stigne....

Pozdrav, planiram prelazak sa 12 mini, savrsen telefon po velicini, ali baterija me ubija kad odem na putovanja posto po ceo dan budem napolju (mape, google search, nekoliko snimaka i slika), pa sam odlucio da predjem na pro model. Da li uzeti 15 pro ili 16 pro?

Mts je opet odvalio cene za preorder, tako je bilo i prosle godine, pa su brzo spustili, tako da kome se ne zuri nek saceka malo...

... ili neka digne najgori kes kredit, uzme kartu za London, kupi telefon u apple store-u, razgleda malo grad za vikend i odvede gospodju na veceru za ostatak ustedjenog novca u odnosu na mts.

(Karikiram, ali nije daleko od istine)

• iPhone 16‌ - 3,561 mAh, up 6.3 percent
  • iPhone 16‌ Plus - 4,674 mAh, up 6.6 percent
  • iPhone 16 Pro - 3,582 mAh, up 9.4 percent
  • iPhone 16 Pro‌ Max - 4,685 mAh, up 6 percent

Da. [email protected]
U to vreme su radili i sajt, pa je bilo problema. Napisao sam da hocu taj i taj telefon da bih mogao da obnovim ugovor. Ni jedan drugi me ne zanima, i posle par sati me zvali sa nekog čudnog broja i rekli koje boje imaju trenutno i da moram da se odlučim tokom poziva da odrade zahtev.
Jesi na korisnički pisao?

Javili mi da ne može po nekom njihovom novom ugovoru da obnovim ugovor pre isteka starog. Tako da moram da čekam 20-ti novembar. Svek godine sam obnavljao mesec ili dva ranije sad odjednom ne može...

Zahvali im se i kaži da te obaveste 7 dana ranije da podneseš zahtev za raskid. Ja sam i 3 meseca ranije obnavljao, imam više brojeva kod njih..

Javili mi da ne može po nekom njihovom novom ugovoru da obnovim ugovor pre isteka starog. Tako da moram da čekam 20-ti novembar. Svek godine sam obnavljao mesec ili dva ranije sad odjednom ne može...
Oni svima pričaju različito.....ja imam dva privatna broja pod ugovorom ( isti dan je bilo potpisano ). Pogledam kad ono, na jednom se završava obaveza 8.12 ( kako i treba ) a na drugom 15.2 sledeće godine.... Ja ih zovem.... veruj mi nikada nisam čuo nekoga ljubaznijeg, a ko pojma nema ;) Bio sam na vezi sa njom 25 minuta, tri puta je nešto proveravala,na kraju je rekla da nema pojma o čemu se radi, pa je prosledila podršci, koji su me za nekoliko dana obavestili da je sada sređeno....proverio...jeste ;) Zašto sve ovo pišem na tvoju poruku:):):) Jer i je u tom dugom razgovoru operaterka rekla da može da se produži ugovor 3 meseca ranije.... e sad.... koliko ona zna, to je pitanje...

Nazad
Vrh Dno