Šta je novo?

iPhone 16

Bogami, ja sam "nahajpovan", videćemo šta će sutra reći, ali vrlo verovatno prelazim sa 13 na 16 pro, ako napokon stave 5x telephoto kameru u njega.
Uz to malo veći ekran i baterija, za mene pun pogodak.

Vezano za pro model, po meni je najveci plus malo veci ekran, bice taman. Sutra cemo znati sve kako god.

I meni je najprimamljivije to sto su digli pro na 6”3, to mi deluje kao idealna dijagonala.
Samo da su digli ram na 12, steta sto ce to sacekati 17icu.. Zato ozbiljno razmisljam i o vanili 16, posebno ako ima isti ram i procesor kao pro model kao sto se prica, jedino sto ne znam kakav ce mi biti prelazak sa 14pm na 16 zbog ekrana, tj. sa 120 na 60hz

Zbog cega ti treba 12gb rama?
Vanila 16 imace mozda procesor iz pro modela, ali iz prosle godine.

Zato sto ce verovatno da bude ‘Preporucljivo’ a 8 ce biti minimum da bi AI radila fluidno. Znam da je ios ispeglan dovoljno softverski da se to manje oseti nego na androidu, ali opet. Mislim, ko zna kako ce se razvijati Ai u godinu dana ali verujem da ce u godinu-dve biti sve zahtevniji i da je ova godina samo eksperimentalna.. Zasto bi radili takav jump (sa 8 na 12 rama, do sada su podizali za 2gb svaku drugu generaciju od desetke ako se ne varam). zato sam mozda kontao da idem na vanilu ove godine a dogodine prosledim zeni ako bude tako

Apple-u je interesu da poveća RAM kako bi što više AI upita u budućnosti izvršio na samom telefonu i smanjio opterećenost servera. Sigurno je mnogo skuplje pingovanje servera od strane miliona korisnika, nego povećanje RAM memorije. Znam kako su oni "darežljivi" što se tiče ovih stvari, ali mislim da im je konkretno veći RAM u interesu. Naravno, ja sam samo mali Perica

Realno cena im nikad nije bila povoljna,narocito ne pri izlasku nove serije.
Hajp nije veliki,jer su realno unapredjenja minimalna i svake godine se daju na kasicicu. I to ne mislim samo na iPhone.
Niti su titanium i usb c port prosle godine,uz malo hradveramo unapredjenje doneli nesto novo i wow,niti ce ove godine ovaj novi taster za snimanje videa,i veca dijagonala donete iskreno neki wow skok.
Mislim iskreno vec se par godina tapka u mestu. Ajde da sacekamo sutrasnju prezentaciju,ali da li sam ocekivala nesto vise od ove nove serije? Jesam!
Da li to znaci da cu je preskociti? Ne,jer ovaj 14PM je telefon koji sam iskreno najduze nosila od svih.

Najveća inovacija će biti iOS 18. Ostalo pomeranje na kašikicu

Bice sigurno neka nova boja, to sto je gsmarena vec napravila stranicu ne znaci apsolutno nista. Nisu oni neki relevantan izvor.

Uostalom,

1725871647245.png

Pa toliko je i bio. :D Vise od toga i nema poente da bude.

Idemoooo loženje 🤣

Evo malo slika od lajva za iPhone 16.

Prilozi

• Screenshot 2024-09-09 194142.png
    Screenshot 2024-09-09 194142.png
    1.3 MB · Pregleda: 66
  • Screenshot 2024-09-09 194130.png
    Screenshot 2024-09-09 194130.png
    1.3 MB · Pregleda: 69
  • Screenshot 2024-09-09 194212.png
    Screenshot 2024-09-09 194212.png
    1.7 MB · Pregleda: 68
  • Screenshot 2024-09-09 194331.png
    Screenshot 2024-09-09 194331.png
    722.9 KB · Pregleda: 65
Kako su lepe boje za 16 obicnu, steta sto ce za Pro da ostanu dosadni...

Kako dobro izgleda ovaj plavi vanila 16

zanimljivo ubacili i u obican slide camera button

Nazad
Vrh Dno