Šta je novo?

iPhone 15

• Začetnik teme Začetnik teme Aries
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Yettel izgleda ne nudi 2g
Imam u telefonu yettel koji nema, i mts koji ima 2g

Nisam znao da to ide do mreže? Mislio sam da je to telefona i software-a, ali me čudi da to nisu ni na androidu odradili na taj način. Hvala ti.

Inace od 26.3.1 nemam vise konekciju sa Apple Store na 15.

Cak jei apple support potvrdio da ne mogu mista osim reseta telefona ili da cekam sledeci update.

Na ostalim uredjajima bez problema.

Zar jos ima ljudi koji bi iPhone 15 sada platili 82000 din?😂

Na 2G rade Telegram i Viber? Malo mi neverovatno da 2G kod nas može da učita slike na tim platformama ili obavi poziv, pogotovo Viber kada učita one reklame.

Opasno sam izanalizirao sve i na kraju poludeo ako mi verujete. Ne mogu da verujem da nema 2G odabir u podešavanju za mobilne podatke? Ukinut od neke verzije koliko sam mogao da čitam... Njega koristim svakodnevno za Telegram i Viber kada sam van kuće, a kada mi zatreba prebacim na 4G da odradim nešto zahtevnije. Baterija dosta duže traje i signal uvek pun, sagovornik se čuje odlično. Da li to nekako može da se vrati downgrade software-om ili ne? Čak svi noviji i skupi adnrodi telefoni imaju odabir 2G mreže još uvek. Ne mogu da verujem da su to ukinuli. Pa, često se dešavalo da kada putujem negde nema 4G signala i ako nemam 2G mogu da se slikam.
Nije za tebe iPhone. Bolje se drzi androida, tamo mozes sve sta god ti hoces.

@Nomad89 cena je sasvim korektna i na oglasima je nov oko 650e.

@alter da, rade poruke bez problema, a slike stižu samo sporije. Više mi koristi za tekst, tako da i ako se desi da zatreba nešto prebacim na 4G. Veruj mi, baterija mnogo duže drži na svim telefonima sa 2G, nego sa 4G mrežom.

@Djilkosh_Ns dosadio mi adnrodi i ne radi više kao što je radio. Gomila neki sumljivih servisa u pozadini koje ne možeš da ugasiš, a ono što sam dodatno provalio, neki su i duplirani. 🙂 Znam da android nudi da šminkaš neke stvari ali pošto su najavili da će biti zatvoren sistem kao kod jabuke, onda nema svrhe ostajati na androidu. Kinezi su loši sami po sebi zbog software-a koji ne može da bude kao kod Samsung-a, a Samsung napravio problem što opet za naše tržište samo Egzinos porcesori koji su đubre ako tako mogu da kažem. Nije mi problem da sada odem i kupim, već čitam i savetujem se. Vidim da se dosta jabuka prodaje gde ne radi face id, a sve ostalo radi. To bi značilo da je sklon crkavanju, a i videh da su uveli za bateriju cikluse pored H% da štrecaju ljude. 😀 Hvala vama svakako na savetima i dobio sam sve informacije. Sada ostaje da se preseče, ali svakako dok se ne odlučim cene idu na dole. 😀

Nije sklon crkavanju, nego je sklon bacanju i razbijanju ekrana, a potom se menjanju lošim kopijama pa im ne radi face id.

Garancija postoji, a da li može nešto da prestane da radi ili da se pokvari, naravno da može i dešavalo se kolegama. Jednogodišnja garancija ne pokriva fizička ili kozmetska oštećenja. Za te stvari, ne kozmetska naravno, služi Apple care.
Garancija se uglavnom poklapa sa datumom aktiviranja, ali se dešavalo da se nešto ne poklapa sa Apple-ovom bazom i u tim situacijama je bitan račun iz radnje kao dokaz datuma kupovine.
O svemu ovom je naširoko pisano u Apple care i drugim iPhone temama.

Ne, ne, ljudi polako... Ako uzmeš nov telefon, bilo gde (osim za Kinu i još neko tamo tržište) ti dobijaš godinu dana garancije koje koristiš manje-više bilo gde u svetu - pa i u našim ovlašćenim servisima.

Ono što može da se desi (retko, ali dešava se) jeste da garancija novog telefona teče od datuma kupovine, a ne datuma aktivacije. U tom slučaju, ako je uzet od "incognito" prodavca, možeš da se slikaš jer nemaš zvaničan dokaz o kupovini.

Ako moze da se ispruzi obican 17, ako ne, 15 pro.

Zatamnjivanje ekrana nije reseno. Otkljucam telefon, osvetljenje je ok, kliknem par puta na ovaj toggle i on zabaguje zatamni ekran, odem na instagram reels on ga odbaguje 😃
Voleo bi da mogu da vam snimim.. dakle ne baguje samo posle otkljucavanja, vec i kod koriscenja precice
ide ovako: Osvetljenje 80%, kliknem toggle on spusti na nekih 40% (belu boju smanji), kliknem opet toggle (to mu dodje da ga deaktiviram) on umesto da vrati na 80% potone i jos 30% bude tamniji

odem u settings, reduce white balance, odradim to uz pomoc on off opcije tamo, sve radi kako treba. Vratim se na NC pokusam tu, radi kako treba prestane da baguje

sad cu da odradim jedan test, obrisacu ovaj toggle iz NC i palicu ovu opciju samo kroz settings. Ja inace dosta ovo koristim u vecernjim casovima jer mi mnogo smeta belo svetlo na nocnoj temi, slova bljeste previse.

IMG_6718.jpeg

Poslednja izmena:
Uradio sam proveru baterije preko shortcut-a i pokazao je nesto nizi rezultat od battery health opcije.
Telefon koristim 540 dana, sto mu dodje na broj ciklusa da svaki dan trosim oko 60% baterije.
Znaci i kad mi telefon padne na 80% kapaciteta ne bi trebalo da mi zafali baterije da izguram dan, racunam da ce sigurno jos godinu ipo trebati da padnem na taj kapacitet.
Nacin koriscenja tj punjanja mi je bio, punim kad god mogu ne cekam da se skroz isprazni. Mislim da nisam nikad pao u ceveno, najcesce na oko 40-50% punim i skidam na 85-90% - povremeno na 100%
ako gledamo trenutni kapacitet verujem da i da sam punio 100% da nista bolji rezultat ne bi imao.

Dakle kako god okrenes ne treba se opterecivati bice slicno zdravlje, jedino sto mislim da moze malo vise da steti bateriji jeste pregrevanje i koriscenje na suncu, recimo kamera užari telefon leti…

IMG_6796.jpegIMG_6795.jpeg

Miran si ti jos godinu sigurno.

Nazad
Vrh Dno