Šta je novo?

iPhone 15

Neverovatno, ne znam da li bih nazvao varanje verovatno postoji neki razlog. Te dve kamere u stvari rade zajedno, izasao sam napolje i zumirao, kad pokrijem donju 1x kameru slika gubi svetlost i ostrinu, dok u zatvorenom prostoru - sobi definitivno koristi crop 1x kamere.
Moguce je da 5x socivo ne moze da prikupi dovoljno svetlosti i onda bi slika bila losija.
Testiracu jos uvece van kuce mislim

To se ne zna na toj slici, pošto okom teško možeš da vidiš koje sočivo je koristio :)
Tek kad prekriješ prstom onda znaš sta koristi 😃
Ovo mi je baš interesantno, pozabavicu se testiranjem u svim uslovima u narednim danima

Prilozi

• IMG_0626.jpeg
    IMG_0626.jpeg
    76.5 KB · Pregleda: 57
  • IMG_0625.jpeg
    IMG_0625.jpeg
    235.7 KB · Pregleda: 58
Jel se dešavalo nekom da telefon ne zvoni i da posle samo izbaci propusten poziv na slusalici?

Koja mreza u pitanju? Zale mi se danas na to sa Yettel mrezom...

Dešavalo se jedno vreme i na MTS mreži. NEma veze sa telefonom pošto su razlčitite iOS verzije i telefoni.

Yettel upravo, nije samo danas, u zadnjih par dana stalno, i to ne samo meni već i par ljudi u okolini
Drugarici isto na Iphone 15 kao i meni

Kažem ti, tako je mescima bilo na MTS mreži pre više od godinu dana 😃

Sestra je nešto čačkala na telefonu i sakrila je broj kada poziva nekoga, piše samo privatni broj i sada ne može nikako da nađe kako da vrati da ponovo prikazuje njen broj kada poziva. Da li je to u opcijama telefona ili je sa operaterom povezano, ja ne mogu da se snađem posto koristim android. Telefon je obični iphone 15.

Ideš settings - apps - phone - show my caller id
Sestra je nešto čačkala na telefonu i sakrila je broj kada poziva nekoga, piše samo privatni broj i sada ne može nikako da nađe kako da vrati da ponovo prikazuje njen broj kada poziva. Da li je to u opcijama telefona ili je sa operaterom povezano, ja ne mogu da se snađem posto koristim android. Telefon je obični iphone 15.

Ja ne mislim uopste da je taj BH toliko relevantan.
Meni je na 14 pro max za godinu dana pao na 90,a posle za drugu celu godinu na 86 i takvog sam g prodala. Dakle za prvu godinu deset,drugu svega 4. Tako da to nema veze s vezom.

mislim da su to telefoni ljudi koji ne stavljaju na punjac dok ne bude 1%. ja gledam mog buraza covek je stalno u crvenom, sedi na poslu od 8-4 i onda sa 15% dodjemo kod drugara on nosi punjac i vija uticnice. znaci sedi pored 5 uticnica i USB portova, nece da puni vec kad krene negde ide sa praznom baterijom :D

To opet ne vazi za moj slucaj-ja sam o tome bas vodim racuna,original punjac iskljucivo,nikad ispod 20 procenata mi baterija nije pala,ne igram igirce i slicno pa sa se sam uredjaj preterano greje,pa opet mi se baterija ponasala i degradirala kao i tom 15 PM- mislim uredjaj je star godinu i 2-3 meseca.
Ponavljam mislim da nije relevantan taj BH toliko,i iskreno mislim da ni sam apple ne zna zasto kod nekoga brze opada.
Evo sad na 16 PM nakon 3 meseca je i dalje 100,dok mi je za isti period,isto koriscenje telefona na 14PM bio opao ispod 100.

Meni će početkom maja 2025 biti 2 godine kako imam iphone 13. Trenutno je na 88%. Isto prve godine spao za 1% a druge ćemo da vidimo. U suštini uvek punim od 20 do 100%. A trajanje baterije isključivo mi zavisi od trenutne verzije sistema.

Sutra ce godina dana tacno kako se druzimo 15PM i ja. Malo me je smorio pa sam razmisljao o Pixelu 9 Pro XL ali me nije odusevio. Sacekao sam S25U. Ista stvar. Bas juce kolega pokupio i na poslu gledamo, uporedjujemo najvise oko kamere.
Kamera na S25U je losija nego na mom telefonu ali sam komentare zadrzao za sebe da ne ispadne da sam ljubomoran. Ali eto druga dvojica kolega su rekli ono sto sam i ja mislio. Kamera je bolja na 15PM. Kako zadnja, tako i prednja.
Ne znam da li je neko od vas uporedjivao?
Da mijenjam za 16 PM, nema svrhe tako da i dalje nastavljamo druzenje.

Sutra ce godina dana tacno kako se druzimo 15PM i ja. Malo me je smorio pa sam razmisljao o Pixelu 9 Pro XL ali me nije odusevio. Sacekao sam S25U. Ista stvar. Bas juce kolega pokupio i na poslu gledamo, uporedjujemo najvise oko kamere.
Kamera na S25U je losija nego na mom telefonu ali sam komentare zadrzao za sebe da ne ispadne da sam ljubomoran. Ali eto druga dvojica kolega su rekli ono sto sam i ja mislio. Kamera je bolja na 15PM. Kako zadnja, tako i prednja.
Da menjas, menjao bi ga samo jer ti je dosadno koliko je dobar. Takav je moj slucaj sa IP15, ni jedan drugi razlog osim toga me ne vuče na neki drugi uredjaj

Sličan rezon i ja imam, samo što ja imam problem sa PWM-om pa ako prelazim, preći ću na neki Honor ( mnogo su bolji po ovom pitanju )

Ako uporedim iphone 15 pro max sa 88% bh koji bez ikakvig problema izdrzi ceo dan, u odnosu na na primer iphone 13 koji sam imao 3.5 godine, koji je sada na 74% i ne moze da izgura ni do podneva, a dok je na primer sa 88% trajao ceo dan bez problema, mislim da je previse dato na znacaju za BH… svako zna svoj use-case i kako ga koristiti svaki dan, pa lako vidite da li postoje znacajne promene.

Ja sam to primetio tek kad je recimo bh pao ispod 82% na ip13, a baterija je realno tad bila bar 50% manjeg kapaciteta u odnosu na prvi dan. BH treba uzeti sa velikom rezervom.

Nazad
Vrh Dno