Šta je novo?

iPhone 15

To je sigurno ali evo i ja sam prosecan korisnik i meni bi radio radnju i obican 15. Da ne objasnjavam zasto.

Za te pare nadjes savrsen 13 pro(max) i on je bolji od obice 15-ce.

Kad već imam budžet za oba modela, vidim da i većina ovde misli slično, 99% idem na Pro model. Planiram da ga koristim duže vreme jer nisam osoba koja voli da menja često telefon, sad ću uzeti ovaj koji pruža vise mogućnosti, pa će to verovatno praviti razliku u dužini i kvalitetu korišcenja u nekom budućem periodu.

Meni je jedini deal breaker za običan model što nema 120hz ekran, sve ostale opcije što pro nudi nisu meni toliki plus kao refresh rate, da običan nije 60hz verovatno bih njega kupio, ovako sam išao na pro varijantu.

Samo da se javim, posto sam pre oko 3 nedelje pisao o ovome - pre se telefon dosta grejao na 17.1 obicnom, cak i bazicno slikanje i snimanje od po pola minuta, otkad sam 17.2 betu instalirao, nije tih problema bilo uopste i telefon stvarno radi super. Bice da su izgleda pozurili softver kad su ga izbacili, ali ga peglaju stvarno ljudski, i verujem da doradjuju kada stable izadje. Sem toga i par puta black screen iz lockscreena na kameru kad prebacim (ovoga nema nesto vise, koliko sam primetio zadnjih nedelju dve), telefon je perfektan. 15PM 256.

15 pro nije imao ni zagrevanja… bas sam zadovoljan sa svim osim sa baterijom bila je bolja kod 14 pro na ios 16.7😁 ali nije neka drasticna razlika mozda 20/30 min kraci sot na 50% posto u proseku potrosim 50% dnevno sa ip14 pro je ti bilo 5+h dok kod 15 pro 4 ipo do 4.50 varira u zavisnosti od koriscenja 😀

Evo cena u Mađarskoj. Forinte se dele sa 3 i dobiju se dinari. Ne znam samo da li se dobija porez nazad.
IMG_6078.jpeg

U Mediamarkt Global Blue.

Da li samsung kabal koji ima usa A i usb C radi za transfer podataka sa iphone 15 na kompjuter? Posto mi treba uzeo bih, ali da ne bacam novac ako nece da radi, apple uopste nema u ponudi.

Punim ga sporim punjacem ne volim brze zato koristim usba na 2.0 portu i 0.5A puni max te su temp batt za vreme punjenja oko 24/5c

Ako uradiš povraćaj dela njihovog pdv-a, mogu da prijave našim carinicima, već je bilo priče u ovoj temi o tome :) Uglavnom to ne rade za manje iznose, ali da više ne idem u off topic :)
Zato kad uzmes povracaj na granici, sacuvas taj papir samo a kutiju bacis. Ionako ne ide punjac, sta ce Vam kutija 🙂

Zato kad uzmes povracaj na granici, sacuvas taj papir samo a kutiju bacis. Ionako ne ide punjac, sta ce Vam kutija 🙂
Pa da, kutija mi ne treba svakako. Samo mi nije jasno kako će da prijave kad ja neću da kažem ime. Koga da prijave? Čak i sa kutijom, koja je šansa da je nađu...

Pa da, kutija mi ne treba svakako. Samo mi nije jasno kako će da prijave kad ja neću da kažem ime. Koga da prijave? Čak i sa kutijom, koja je šansa da je nađu...
Ne znam da li si pao sa marsa ili nisi cuo za kupujem prodajem. Pokusavaju u saradnji nasa i madjarska (vise nasa) carina da stanu na put crnom trzistu. Tako da kada ti prijavis da hoces da radis povracaj poreza oni to obrade i izdaju papire overe, oni prosledjuju nasima da su skinuli porez sa robe da bi mogla da se naplati pri ulasku u nasu drzavu. Kazne su astronomske i ako nemas nekog na carini kao nekolicina ovih sa KP sto daju po hiljadu dve eura da bi mogli da preture preko grane desetine hiljada eura i da nemaju problem.

To sto ces ti baciti kutiju ama bas nista ne znaci, jer su oni dobili da su skinuli carinu sa uredjaja kod njih.

E sad uvek ima izuzetaka, da nekome prodje, ali sta ako ne prodje?! Kazne su velike, a ide cak i zabrana izlaska iz drzave do 10 godina plus novcana kazna.

Jako redak slucak da nekog uhvate, nisu u stanju da uhvate obicnog lopova a kamoli nas. Mi letos 2 iphona doneli iz Madjarske i naravno da izadje dosta jeftinije. 😁
Ne znam da li si pao sa marsa ili nisi cuo za kupujem prodajem. Pokusavaju u saradnji nasa i madjarska (vise nasa) carina da stanu na put crnom trzistu. Tako da kada ti prijavis da hoces da radis povracaj poreza oni to obrade i izdaju papire overe, oni prosledjuju nasima da su skinuli porez sa robe da bi mogla da se naplati pri ulasku u nasu drzavu. Kazne su astronomske i ako nemas nekog na carini kao nekolicina ovih sa KP sto daju po hiljadu dve eura da bi mogli da preture preko grane desetine hiljada eura i da nemaju problem.

To sto ces ti baciti kutiju ama bas nista ne znaci, jer su oni dobili da su skinuli carinu sa uredjaja kod njih.

E sad uvek ima izuzetaka, da nekome prodje, ali sta ako ne prodje?! Kazne su velike, a ide cak i zabrana izlaska iz drzave do 10 godina plus novcana kazna.

Rekao sam da ima izuzetaka, no ovim zavrsavamo temu o svercu, to na nekom drugom forumu.

Moze neko da napise kakvi su utisci 15 pro baterije? Zena hoce da sa max predje na pro obican, a mene samo odbija baterija kolko moze da izdrzi, pritom koristi dve sim kartice, . Ili imate neki proveren review za bettery test? Googlam al ne znam kome da verujem :D

Nazad
Vrh Dno