Šta je novo?

iPhone 15

Ja ipak nešto mislim da bi se napravio toliko vrhunski uređaj da jednostavno mora ista kuća da pravi i softver i hardver.

A operateri spavaju :ROFLMAO:

Nije realan kurs eura kod nas...

Jeftiniji je i od 128ice, nije loše iskreno.

Pa po cenovniku iz a1, 15 pro max 256 je neznatno jeftiniji od 14 pm 256. Ne mogu da kažem da je "jeftino" ali ko želi ovakav uređaj u ovom trenutku na rate može se reći da je ok. Stvarno je cela 15 serija jedna zaokružena priča, bez greške.

Iznenadjenje je to sto kosta 50din na mesecnom nivou vise od prethodnog modela, svi znamo da su telefoni skuplji kod operatera

Ne znam koje iznenadjenje, Pro je 999$ a opertater ga prodaje za 208.800 RSD - 1780e. :D
Ti ako zelis da pretplatis telefon 500e, izvoli.

Realno i jeste iznenađenje. iP15 Pro od 128GB je u A1 163,600 dinara, što mu dođe nekih ~1385€. Kad na tih 999$ dodaš porez i nije neka razlika s obzirom da se upoređuje USA i naše tržište.

Ta cena je ok, ali posto sam u MTS-u, gledam samo njega a tamo je 208800...

Realno i jeste iznenađenje. iP15 Pro od 128GB je u A1 163,600 dinara, što mu dođe nekih ~1385€. Kad na tih 999$ dodaš porez i nije neka razlika s obzirom da se upoređuje USA i naše tržište.
Cene su odlične, ali i u skladu sa projekcijom daljeg pada prodaje overall. Pitam se da li to ima veze sa time.

Ja ipak nešto mislim da bi se napravio toliko vrhunski uređaj da jednostavno mora ista kuća da pravi i softver i hardver.

Mnogo puta ponavljano i u praksi dokazano kao potpuno netačno. Seti se samo ranih dana Androida kada je sve bilo sasvim otvoreno koliko su custom ROM-ovi bili bolji od fabričkih. Ili pogledaj benchmarke koliko Linux tuče MacOS na M1 platformi. Proizvođači hardvera samo treba da maksimalno otvore i dokumentuju svoju platformu, developeri softvera širom sveta će odraditi posao daleko bolje nego development tim koji oni mogu da sastave, logično.

Kad će biti reči o bateriji? Ne bih uradio preorder ako baterija nije na nivou 13pm.

Pozdrav svima,
ponuda u A1 stvarno jeste odlicna, da li znate da li oni zakljucavaju telefone na svoju mrezu (nesto nalazim da ne bi trebalo, ali ne znam dal neko ima svezu proverenu informaciju)?
Pogotovo kada telefoni imaju i eSim, nema mi nikakvog smisla da zakljucavaju.

Hvala!

Dobio sam info da ce mts spustiti cene i da je ispao bas problem sto su ostali stavili nize, navodno je i problem sa izborom boja i nedostatkom opcija u vidu kolicine memorije... Koliko ce to biti ne znam tacno ali je 100% tacna info...

edit: evo spustili su za gorepomenuti iPhone 15 Pro 128GB, sada je 201000... nisu se bas pretrgli :ROFLMAO:

Poslednja izmena:
Mts vidim sada daje popust na tarifu i u slucaju da se uzima telefon. Bez obzira, smesna im je ponuda. A1 je vec korektna i ima smisla za nekoga ko zeli telefon na rate.

Dobio sam info da ce mts spustiti cene i da je ispao bas problem sto su ostali stavili nize, navodno je i problem sa izborom boja i nedostatkom opcija u vidu kolicine memorije... Koliko ce to biti ne znam tacno ali je 100% tacna info...

edit: evo spustili su za gorepomenuti iPhone 15 Pro 128GB, sada je 201000... nisu se bas pretrgli :ROFLMAO:
Samo 300€ vise nego u A1 :ROFLMAO:

Vrh Dno