Šta je novo?

iPhone 15

Kad moze Xiaomi 13 Pro da kosta 1300e, moze i 15 Pro Max 1450. Zbog mnogo vece preprodajne vrednosti i duze podrske, cak je isplatljiviji za kupovinu, iP naravno...
@Mixer93
Ako najskuplji Pro Max nose 5 godina (a ima i toliku softversku podrsku), to je 300e godisnje, nije strasan izdatak.

Kad moze Xiaomi 13 Pro da kosta 1300e, moze i 15 Pro Max 1450. Zbog mnogo vece preprodajne vrednosti i duze podrske, cak je isplatljiviji za kupovinu, iP naravno...
@Mixer93
Ako najskuplji Pro Max nose 5 godina (a ima i toliku softversku podrsku), to je 300e godisnje, nije strasan izdatak.
Pazi, znam dvoje troje koji su još na iPhone 8 u mojoj okolini. Ovi ostali, vecinom menjaju na 3 godine telefon. Ja se tu ne računam, ali eto žena prešla sa A71 samo zato što ga je razbila na iPhone 14. I ja znam da će ga ona sad zadovoljno drljati do 2028. sigurno. 😂

Evo ovde u slovačkoj baš baš dosta njih fura iPhone. Jeste malo jači standard nego u srbiji, ali opet treba uzeti u obzir što ljudi većinom kupe iPhone i furaju 4-5 godina taj isti telefon. Evo žena juče pazarila 14icu, uređivao sam je da sačeka još malo 15icu ali na kraju krajeva polovini korisnika nije bitno dal je 14 ili 15. Mi ovde na forumu mlatimo praznu slamu, al telefoni im se prodaju i nisu loši. To što sirotinja u glavi misli da je iPhone neko merilo, to je problem u glavi dotičnih.
Možda sa 13 na 14 nije bitno bilo dal je 13 ili 14. Ali sad kad je smena generacija boga mi je bitno i mislim da je pravi momenat da se menja iphone.
Usb c, periskop, cpu koji je u rangu desktopa su sasvim dovoljni razlozi. E mislim da će dogodine glavna nkvost biti da je ceo od recikliranih materijala i to je to. Nema dalje za sad :)
Pazi, znam dvoje troje koji su još na iPhone 8 u mojoj okolini. Ovi ostali, vecinom menjaju na 3 godine telefon. Ja se tu ne računam, ali eto žena prešla sa A71 samo zato što ga je razbila na iPhone 14. I ja znam da će ga ona sad zadovoljno drljati do 2028. sigurno. 😂
Mislim da smo svi u zabludi i da nam je finansijski slično menjali svake godine ili jednom u 5 godina.
Moj slučaj: kupio za 800, posle 4 godine mogu da prodam za 200. Znači da sam izgubio 600 ili 150 godišnje. Da sam zamenio prve godine prodao bih za 650 na primer i dodao 150 i opet imao najnoviji... :) Računica je okvirna :)

To menjanje svake godine nije kao da baciš prethodni pa kao kupuješ novi. Nego ga prodaš za dobre pare i dodaš malo.

Bukvalno većini ljudi je sve to nebitno.
Evo meni je usb c nebitan (telefon punim bežično, imam sve na cloud-u), titanijum takođe ništa specijalno, dugme umesto switch-a takode (čak mi je switch bolja opcija), cpu/gpu performanse takođe (igrice ne igram, ne renderujem ništa). Bolje da su poradili na brzini punjenja (pogotovo bežičnog), novijem tipu baterije, smanjenju face id senzora npr, korisnim izmenama u iOS-u pošto opet ništa novo nisu doneli.

Svi su se primili na priču “nismo podigli cenu”. Wow. Znaju oni vrlo dobro zašto nisu podigli cenu. Prodavaće se telefoni kao nikad do sad upravo zbog kombinacije titanijum + ista cena.

Bukvalno me sestra pre neki dan pitala koji je sad aktuelan ajfon, ima osmicu i kao odgovor na 15 kaze uu jee i to je to. Kakvi procesori i ekrani, 90% ljudi kaze isti je ajfon, a realno najveca promena je sa 8 na 10, od tada sve slicno sa promil razlike.

@Mixer93
Kad sam imala dovoljno novca da kupim kvalitetne uređaje a tu sam birala između apple i Samsunga (tablet i telefon) tom logikom sam se vodila. Narednih 5 godina ne moram da ulažem u novu tehnologiju ako neću, eventualno bateriju da promenim. I istih tih 5 godina mogu da pratim na forumu svako naredno ažuriranje ios-a koje neće izostaviti mene. Za 300e možeš da kupiš redmi note koji tačno posle godinu dana nema ni jedno jedino ažuriranje a i dok ima ta ažuriranja svaki put ga vraćaj na fabrička podešavanja i sve iz početka. Pri tom kvalitet toga što nudi taj uređaj ne može da se meri ni sa iPhone x. Ali da nema tih povoljnih uređaja, koje je xiaomi tj svojevremeno Huawei podigao na viši nivo što se kvaliteta tiče (setite se alkatela i Samsung minija isl) ja ne bih telefona videla do 30-te godine niti moji roditelji, niti bliža rodbina. Još uvek bi me sestra silovala da joj rutujem Samsung mini sa 1gb rama i još bi se ljutila što nešto ne radi.

Izasli su prvi testovi na youtube, sad sam pogledao test od onog Mrwhostheboss... 15 Pro i Pro Max su ok napredak u odnosu na seriju 14, nista revolucionarno, ali sasvim ok napredak za danasnje standarde kad od svih proizvodjaca dobijamo napredak na kasicicu.
Tema se pretvorila u Ana.rs . Sjajno.
Sta fali ana.rs forumu? Ima i tamo veoma korisnih stvari da se procita, a i ovde ima svakakvih gluposti uz korisne stvari...

Svi koji su sad objavili review su dobili uredaj od Apple-a , ali svakako se cini da je uredaj odlican i plafon mobilne tehnologije trenutno.

Prodao sam nekidan 14PM za ok cijenu.
Prednarucen 15PM,titanijum,isporuka 26.09.,maskica i kaljeno staklo vec doma cekaju.
Sto cu kad to volim..

Izasli su prvi testovi na youtube, sad sam pogledao test od onog Mrwhostheboss... 15 Pro i Pro Max su ok napredak u odnosu na seriju 14, nista revolucionarno, ali sasvim ok napredak za danasnje standarde kad od svih proizvodjaca dobijamo napredak na kasicicu.

Sta fali ana.rs forumu? Ima i tamo veoma korisnih stvari da se procita, a i ovde ima svakakvih gluposti uz korisne stvari...
Ana.rs koji omekšivač koristite drage moje, osulo mi se dete. Tamo nema ništa pametno

Ako dobro razumem, covek nema 15 pro, nije ga jos probao a zna da je njegov 14 pro bolji i da je 15 pro max razocaravajuci, odlican video.:D:D:D

Poslednja izmena:
Svi koji su sad objavili review su dobili uredaj od Apple-a , ali svakako se cini da je uredaj odlican i plafon mobilne tehnologije trenutno.

Prodao sam nekidan 14PM za ok cijenu.
Prednarucen 15PM,titanijum,isporuka 26.09.,maskica i kaljeno staklo vec doma cekaju.
Sto cu kad to volim..
To sam baš hteo da pitam, otkud njima sad telefoni.
Mada ove najveće nikad ni ne gledam jer sigurno su potkupljeni. Ne daje njima niko uređaje i pare za lepe oči. Prava recenzija je kad neko kupi pa nezavisno kaže sve.

Iphone 15 Pro u onoj prirodnoj titanijum boji tako dobro izgleda, ostale boje su okej, ali prikupljaju otiske mnogo vise. :D
Sto se kamera tice, kao sto je Dave2D rekao...na obicnoj 15ici se ne vidi mnogo razlika izmedju 12mpx i 24mpx, tako da je bolje staviti 12mpx zbog ustede memorije...dok se na Pro modelu vidi razlika i bolje je staviti 24mpx. :)
Odlicna je stvar i sto mozes da fotku prebacis u portret mod nakon skljocanja...cak i oni modovi 24mm, 28mm i 35mm nisu losi, i iako su krop, radi tu AI, tako da izvuce maks detalja. :)

Ako dobro razumem, covek nema 15 pro, nije ga jos probao a zna da je njegov 14 pro bolji i da je 15 pro max razocaravajuci, odlican video.:D:D:D
Klikbejtovan, ali i kao takav pošteniji i korisniji sadržaj od onog tvog lažiranog poređenja iPhone i Pixel kamera od pre nekoliko godina, sa nekog od tada ''živih'' naloga.

Fotografije koje su sada veće rezolucije i sadrže i podatke o dubini pored kratkog live snimka, su samo 1,5 puta veće nego do sada na HEIF formatu, stvarno impresivno.

To sam baš hteo da pitam, otkud njima sad telefoni.
Mada ove najveće nikad ni ne gledam jer sigurno su potkupljeni. Ne daje njima niko uređaje i pare za lepe oči. Prava recenzija je kad neko kupi pa nezavisno kaže sve.
Mislim da mala količina tih jačih kanala već unapred dobiju telefone ili bar kad odu na prezentaciju tad im daju da spreme promociju. Ali pre koju godinu Marques Brownlee javno reče da im prate svaku reč i odobravaju šta smeju a šta ne da kažu. Ne puštaju na youtube dok gazda ne pogleda...tako da.... Tako rade mnogi brendovi ne samo Apple.

Stara priča, mora poludirigovano i "objektivno" inače dogodine nema pozivnice i saradnje - kao što je bio već slučaj sa nekima ;)

Samo je iJustine bezbedna, ona se ni ne trudi da bude objektivna :D

Od tih epl svedoka Dave2D je najobjektivniji:

Poslednja izmena:
Jedino MKBHD mogu da gledam. Ova 2 trola niti prave oku ugodan sadržaj, niti pokušavaju da prikriju plaćene loše recenzije. Markez bar drži neki nivo.

Zato nikad ni ne gledam te velike recenzente. Verujem Igoru balkan tech, ciletu do skoro jer se i on prodao tako da nema više kome da se veruje. Kako nas uništiše za par godina odoše sve ljudske vrednosti...

Igor stari jabučar. 😂 Ali gotivan je lik i recenzije su mu sasvim korektne i solidno objektivne.

Ne bih svakako pljuvao iJustine, samo što ona nije za svakoga, za nju se zna da je Apple fangirl, ali ipak zna šta radi. MKBHD mi je definitivni favorit pratim ga već 10 godina i uvek je bio na nivou. Od domaćih samo Igor (BT) zanimljiv momak sa zanimljivim videima i Bench je skroz okej sa svojim video materijalom, jedino me malo iritira ovo partnerstvo sa Yettelom ali šta je tu je. Cile ne za šta radi od kad je postao popularan, skroz nasumično postao poznat instaliranjem Windows-a na VM i najobičnijim trikovima za custom-izaciju Windows-a (Rocketdock, custom ikone...).

Da dodam komentar za trećeg sa slike SuperSAF me je oduvek iritirao baš mi se čini kao klikbejt klovn, bez uvrede klovnovima ;D

Ovo bas izuva

Prilozi

• IMG_5477.png
    IMG_5477.png
    1.3 MB · Pregleda: 212
Vrh Dno