Pazi, znam dvoje troje koji su još na iPhone 8 u mojoj okolini. Ovi ostali, vecinom menjaju na 3 godine telefon. Ja se tu ne računam, ali eto žena prešla sa A71 samo zato što ga je razbila na iPhone 14. I ja znam da će ga ona sad zadovoljno drljati do 2028. sigurno. 😂Kad moze Xiaomi 13 Pro da kosta 1300e, moze i 15 Pro Max 1450. Zbog mnogo vece preprodajne vrednosti i duze podrske, cak je isplatljiviji za kupovinu, iP naravno...
@Mixer93
Ako najskuplji Pro Max nose 5 godina (a ima i toliku softversku podrsku), to je 300e godisnje, nije strasan izdatak.
Možda sa 13 na 14 nije bitno bilo dal je 13 ili 14. Ali sad kad je smena generacija boga mi je bitno i mislim da je pravi momenat da se menja iphone.Evo ovde u slovačkoj baš baš dosta njih fura iPhone. Jeste malo jači standard nego u srbiji, ali opet treba uzeti u obzir što ljudi većinom kupe iPhone i furaju 4-5 godina taj isti telefon. Evo žena juče pazarila 14icu, uređivao sam je da sačeka još malo 15icu ali na kraju krajeva polovini korisnika nije bitno dal je 14 ili 15. Mi ovde na forumu mlatimo praznu slamu, al telefoni im se prodaju i nisu loši. To što sirotinja u glavi misli da je iPhone neko merilo, to je problem u glavi dotičnih.
Mislim da smo svi u zabludi i da nam je finansijski slično menjali svake godine ili jednom u 5 godina.Pazi, znam dvoje troje koji su još na iPhone 8 u mojoj okolini. Ovi ostali, vecinom menjaju na 3 godine telefon. Ja se tu ne računam, ali eto žena prešla sa A71 samo zato što ga je razbila na iPhone 14. I ja znam da će ga ona sad zadovoljno drljati do 2028. sigurno. 😂
Bukvalno me sestra pre neki dan pitala koji je sad aktuelan ajfon, ima osmicu i kao odgovor na 15 kaze uu jee i to je to. Kakvi procesori i ekrani, 90% ljudi kaze isti je ajfon, a realno najveca promena je sa 8 na 10, od tada sve slicno sa promil razlike.Pazi, znam dvoje troje koji su još na iPhone 8 u mojoj okolini. Ovi ostali, vecinom menjaju na 3 godine telefon. Ja se tu ne računam, ali eto žena prešla sa A71 samo zato što ga je razbila na iPhone 14. I ja znam da će ga ona sad zadovoljno drljati do 2028. sigurno. 😂
Kad sam imala dovoljno novca da kupim kvalitetne uređaje a tu sam birala između apple i Samsunga (tablet i telefon) tom logikom sam se vodila. Narednih 5 godina ne moram da ulažem u novu tehnologiju ako neću, eventualno bateriju da promenim. I istih tih 5 godina mogu da pratim na forumu svako naredno ažuriranje ios-a koje neće izostaviti mene. Za 300e možeš da kupiš redmi note koji tačno posle godinu dana nema ni jedno jedino ažuriranje a i dok ima ta ažuriranja svaki put ga vraćaj na fabrička podešavanja i sve iz početka. Pri tom kvalitet toga što nudi taj uređaj ne može da se meri ni sa iPhone x. Ali da nema tih povoljnih uređaja, koje je xiaomi tj svojevremeno Huawei podigao na viši nivo što se kvaliteta tiče (setite se alkatela i Samsung minija isl) ja ne bih telefona videla do 30-te godine niti moji roditelji, niti bliža rodbina. Još uvek bi me sestra silovala da joj rutujem Samsung mini sa 1gb rama i još bi se ljutila što nešto ne radi.Kad moze Xiaomi 13 Pro da kosta 1300e, moze i 15 Pro Max 1450. Zbog mnogo vece preprodajne vrednosti i duze podrske, cak je isplatljiviji za kupovinu, iP naravno...
@Mixer93
Ako najskuplji Pro Max nose 5 godina (a ima i toliku softversku podrsku), to je 300e godisnje, nije strasan izdatak.
Sta fali ana.rs forumu? Ima i tamo veoma korisnih stvari da se procita, a i ovde ima svakakvih gluposti uz korisne stvari...Tema se pretvorila u Ana.rs . Sjajno.
Ana.rs koji omekšivač koristite drage moje, osulo mi se dete. Tamo nema ništa pametnoIzasli su prvi testovi na youtube, sad sam pogledao test od onog Mrwhostheboss... 15 Pro i Pro Max su ok napredak u odnosu na seriju 14, nista revolucionarno, ali sasvim ok napredak za danasnje standarde kad od svih proizvodjaca dobijamo napredak na kasicicu.
Sta fali ana.rs forumu? Ima i tamo veoma korisnih stvari da se procita, a i ovde ima svakakvih gluposti uz korisne stvari...
To sam baš hteo da pitam, otkud njima sad telefoni.Svi koji su sad objavili review su dobili uredaj od Apple-a , ali svakako se cini da je uredaj odlican i plafon mobilne tehnologije trenutno.
Prodao sam nekidan 14PM za ok cijenu.
Prednarucen 15PM,titanijum,isporuka 26.09.,maskica i kaljeno staklo vec doma cekaju.
Sto cu kad to volim..
Klikbejtovan, ali i kao takav pošteniji i korisniji sadržaj od onog tvog lažiranog poređenja iPhone i Pixel kamera od pre nekoliko godina, sa nekog od tada ''živih'' naloga.Ako dobro razumem, covek nema 15 pro, nije ga jos probao a zna da je njegov 14 pro bolji i da je 15 pro max razocaravajuci, odlican video.![]()
Mislim da mala količina tih jačih kanala već unapred dobiju telefone ili bar kad odu na prezentaciju tad im daju da spreme promociju. Ali pre koju godinu Marques Brownlee javno reče da im prate svaku reč i odobravaju šta smeju a šta ne da kažu. Ne puštaju na youtube dok gazda ne pogleda...tako da.... Tako rade mnogi brendovi ne samo Apple.To sam baš hteo da pitam, otkud njima sad telefoni.
Mada ove najveće nikad ni ne gledam jer sigurno su potkupljeni. Ne daje njima niko uređaje i pare za lepe oči. Prava recenzija je kad neko kupi pa nezavisno kaže sve.
S druge strane imaš i ljude koji imaju 6 cifri u evrima, pa kupuju midrange Android.Ko ima platu 70 000 rsd sigurno neće to kupiti, osim ako nije teški kompleksaš pa da 4 meseca živi na predsednikovom parizeru i špagetama![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari