Naravno da nije. Misliš da servis u beogradu ima opremu i znanje i delove kao prva ugradnja. Tamo ga lepio robot, ovde ga lepi Draganče sa Karaburme.
A i da ga zalepi dobro telefon je već star i izakan čim mu je baterija za zamenu. Mislim, ko voli neka tera jedan ajfon do penzije, a ja ga sigurno neću držati duže od 5 godina. A evo posle 4 godine još baterija radi 1 dan normalno.
11 Pro/Promax su imali prvu polovinu ove godine zamenu po ceni od 5500din u ProMobiju.
Slazem se da nece biti 'kao iz fabrike', menjao sam bio na SE 2016 davno bio jos pre kovida, i nisu ga bas najbolje zalepili u Macoli (video se posle par meseci luft izmedju ekrana i ivice, koji iskreno nisam ni primecivao tada), ali da me je sluzio jos 3 godine posle toga, i evo i sad je u fioci, ispravan skroz, jeste, a baterija bila menjana po promo ceni od nekih 40ak eura - plus mislim da je proces drugaciji dosta (streamlineovan tj pojednostavljen i do nekog koliko-toliko savrsenstva doveden sa 11 pa na gore), nezahvalni su bili ti 5S/SE1 za zamenu.
Sto se zamene tice, iskreno nema bojazni, narocito jer se dobija original, fabricka sa 0 ciklusa, baterija, ciji jedini problem moze biti to sto je stojala u magacinu godinu, dve, ali nije nista koriscena.
100e za zamenu baterije za telefon npr kao sto je 12 Pro/Max je pljacka, ali kada ponude po akciji od 40ak eura, to je vec vrlo pristojno i moze da telefon od 1000 ciklusa i vidno losijom baterijom vrati u zivot kao da je bio nov, i tako jos 2 godine.
Mislim da sam u nekoj temi pricao vec, ali npr Japanci su ogromni ajfon fanovi, bukvalno 80% zemlje im koristi iPhone, svi appovi su iOS prvo pa onda android, kartica za javni prevoz radi samo sa apple payom i onda tek odredjenim whitelistovanim android telefonima, a retention rate im je bukvalno 4-6 godina za njihove uredjaje - jer imaju normalne cene zamene baterije, prvoklasnu uslugu, a i baterije su se do skora (ne znam da li je i dalje slucaj) sklapale u samom Japanu.
Kad se tako pogodi sve, pa bre normalno je da i koriste ajfon po pola decenije, dok mi ovde kuburimo sa dostupnoscu baterije, servisima koji zahtevaju intervenciju apple chat supporta ako zeznu stvar kod sim traya (bio slucaj skorije), i menjamo telefon na po 2 max 3 godine!