Šta je novo?

iPhone 15

Ja moram uskoro da menjam fon, a momenat je malo nezahvalan osim ako na običnom 15 ne dobijem neka konkretna unapređenja kao 120hz, zoom kameru, AOD, i novi čip. A to se neće desiti što znači ili prošlogodišnji pro max ili da im dam kožu sa leđa za 15 pro max. Pogotovo prvih meseci ima da luduju cene. Ako baš ne daju nešto revolucionarno uzimam 14 pro max pa ako baš izbace nešto strašno dobro za godinu dve zameniću ga...
mislim da će ovaj plavi i srebrni da ubijaju uživo, a još ako zaoble ivice biće super

Crni je dosadan, ali tamno plavi i sivi lepo izgledaju.
Jel ima negde da se pise kritika sto nema ljubicasti? 😛😅
@HAD~ A obican Pro? Ne odgovara ili..?

Crni je dosadan, ali tamno plavi i sivi lepo izgledaju.
Jel ima negde da se pise kritika sto nema ljubicasti? 😛😅
@HAD~ A obican Pro? Ne odgovara ili..?
Odgovara, možda bude i on. Al zbog baterije sam mislio. Prošlogodišnji je valjda 100 evra razlika, a za 15 biće više verovatno.

Što se boje tiče, jel se ja dobro sećam da tamo do iphone 5 bila je samo jedna boja ili eventualno 2? Sad su nas mnogo razmazili. A tad se znalo, crni iphone i to je to. Tad su još telefoni bili telefoni, a sad su nešto što oslikava našu ličnost...
Kad se setim samo kako je dobro izgledao iphone 4 kad je izašao, a samo jedna boja :)
A sta bi sa jabukom? Sta to predstavlja?
Zar nije to logo ovogodišnjeg eventa?

Odgovara, možda bude i on. Al zbog baterije sam mislio. Prošlogodišnji je valjda 100 evra razlika, a za 15 biće više verovatno.

Što se boje tiče, jel se ja dobro sećam da tamo do iphone 5 bila je samo jedna boja ili eventualno 2? Sad su nas mnogo razmazili. A tad se znalo, crni iphone i to je to. Tad su još telefoni bili telefoni, a sad su nešto što oslikava našu ličnost...
Kad se setim samo kako je dobro izgledao iphone 4 kad je izašao, a samo jedna boja :)

Zar nije to logo ovogodišnjeg eventa?
Je ali sve uvek nesto predstavlja. Vidim svi misle da su ovo nove boje, ali je i jabuka nesto puknuta, kontam da je to mozda titanijum.

@njikolaj upravo gledam i ovo meni ne lici ni na sta. Mozda je bezveze, a mozda i ima neki razlog.
@HAD~ na 14pro je bila odlicna baterija, na sledecem 15pro moze biti samo bolja. Razlika ove godine je bila malo vise od 100e, ako me secanje dobro sluzi kad sam ja uzimao.
Ako se budu dosta razlikovali pro i veci model naravno da je bolje uzeti veci, ali onda obavezno mora torbica za njega.
Ufff iphone 5, ja ne znam ni koje boje je imala 12 😅 Zelena je bila odlicna i sad ljubicasta, ostale nista posebno, s tim sto je silver najgora, ceo se ljusti.

Ja moram uskoro da menjam fon, a momenat je malo nezahvalan osim ako na običnom 15 ne dobijem neka konkretna unapređenja kao 120hz, zoom kameru, AOD, i novi čip. A to se neće desiti što znači ili prošlogodišnji pro max ili da im dam kožu sa leđa za 15 pro max. Pogotovo prvih meseci ima da luduju cene. Ako baš ne daju nešto revolucionarno uzimam 14 pro max pa ako baš izbace nešto strašno dobro za godinu dve zameniću ga...

mislim da će ovaj plavi i srebrni da ubijaju uživo, a još ako zaoble ivice biće super
A ja ajfon volim baš zbog lajsni. Najoriginalniji fazon od svih

Plavi mi se cini da ce da bude bas bomba, ali moram se odupreti :D

@njikolaj upravo gledam i ovo meni ne lici ni na sta. Mozda je bezveze, a mozda i ima neki razlog.
@HAD~ na 14pro je bila odlicna baterija, na sledecem 15pro moze biti samo bolja. Razlika ove godine je bila malo vise od 100e, ako me secanje dobro sluzi kad sam ja uzimao.
Ako se budu dosta razlikovali pro i veci model naravno da je bolje uzeti veci, ali onda obavezno mora torbica za njega.
Ufff iphone 5, ja ne znam ni koje boje je imala 12 😅 Zelena je bila odlicna i sad ljubicasta, ostale nista posebno, s tim sto je silver najgora, ceo se ljusti.
Ne ljušte se valjda ove novije serije? To su morali da reše odavno

@HAD~ ne znam samo dal je prvi ajfon bio u jednoj boji, vec od 3GS su bile dvije, crna i bijela (to mi prvi iphone bio) pa poslije 4 kad je izasla bijela je bila skuplja nego crna (fore kruzile tipa rasisti). 5 obična dvije boje pa onda 5c sarenih bilo dosta a od 5s pojavljuje se gold boja.

Jesam ja jedini kojem ovo nije nesto wow? Cekacu Black Friday i ako budem tamo, pazariti neki 14 Pro Max. Vise mi se oblik svidja.

Sta ti nije wow, kad jos nije izasao tel? :)

Ne ljušte se valjda ove novije serije? To su morali da reše odavno
pogotovo ova titanium “boja” pretpostavljam da je cist Ti nema tu sta da se ljusti, plava mi isto deluje da je cist Ti, ne znam samo da li moze nekom hemijskom reakcijom da se dobije crn Ti ili mora neki coating.

Meni samo jedna stvar nije jasna. . .

Kakva to kriza ili možda puškom teraju čoveka da ono što mu nije nešto ili čak mu se ne svidja ni fizički iPhone, a ni software mu ne odgovara... Da ga na kraju kupi čak i u prva 3 meseca. :unsure:

Pozz drugari! Sta mislite, da li je "momenat" preci sa iphone 13 pro max na 15 pro max? Naravno, odgovor bi bio "predji ako mozes", ali razumete sta hocu da pitam. Mene ovaj 13 pro max sluzi u svakom pogledu odlicno, vec 2 godine, jedan sam od prvih koji ga je u oktobru u Minhenu Apple store-u kupio 😁 Da li bi vi cekali jos godinu ili dve, ili bi po svaku cenu zamenili telefon? Nadam se da ce 13 pro max drzati svoj ugled, odnosno kvalitet, narednih godinu-dve, barem mi tako govore strucni apple korisnici 🤔

Mozda u januaru ili februaru, na pocetku ces morati da doplatis oko 1000e, koliko god para da imas mislim da je mnogo.13pro max je fenomenalan i bice bar jos 2 godine.

Pozz drugari! Sta mislite, da li je "momenat" preci sa iphone 13 pro max na 15 pro max? Naravno, odgovor bi bio "predji ako mozes", ali razumete sta hocu da pitam. Mene ovaj 13 pro max sluzi u svakom pogledu odlicno, vec 2 godine, jedan sam od prvih koji ga je u oktobru u Minhenu Apple store-u kupio 😁 Da li bi vi cekali jos godinu ili dve, ili bi po svaku cenu zamenili telefon? Nadam se da ce 13 pro max drzati svoj ugled, odnosno kvalitet, narednih godinu-dve, barem mi tako govore strucni apple korisnici 🤔
Mislim da je 15-ka vise za ljude koji su na X/XS/11/12, ko je na 13 i 14 nije mu neki prelaz, sem ono sto si rekao predji ako mozes.

Moje misljenje je da je u poslednje vreme smislen prelazak tek posle 3 godine, kada znacajno oslabi baterija na tvom telefonu a poboljsanja na novom modelu pocinju da prave neku razliku. Taj 15 niti ce biti primetno brzi od tvog telefona, niti ce imati drasticno bolju kameru, bateriju itd. Primecivas razliku prvih dan-dva, posle ce ti biti potpuno isto.

Gde da menjaš po svaku cenu. Ja neću menjati 11 po svaku cenu a kamoli 13 pro max

Moje misljenje je da je u poslednje vreme smislen prelazak tek posle 3 godine, kada znacajno oslabi baterija na tvom telefonu a poboljsanja na novom modelu pocinju da prave neku razliku. Taj 15 niti ce biti primetno brzi od tvog telefona, niti ce imati drasticno bolju kameru, bateriju itd. Primecivas razliku prvih dan-dva, posle ce ti biti potpuno isto.
Moje mišljenje je isto, samo bi dodao još godinu do godinu i po na tvoje 3. Znači posle 4 god KP i uzima se aktuelni negde na sredini, mart/april

Slazem se i da je 4 godine sasvim okej, ja ne planiram da menjam 12 mini dok se ne slomi ili dok ne izbace neki novi mini ili SE u toj formi. Ako se to ne desi, onda cu uzeti neki aktuelni iphone pro, verovatno 16 mozda cak i 17. Samo treba imati i u vidu da i baterija znatno oslabi posle 3 godine, pa je treba menjati.

Mali off, je l može da se odradi povrat pdv-a u Nemačkoj za ip15 a da se ne plati carina u srb?

Mozes da pokusas. Ali ako ti ne uspe, platices i carinu i pdv i kaznu.

Nemojmo opet o tome. Sverc je kaznjiv zakonom i za to sledi kazna. Ti mozes da probas, a nemas nista od toga da ti neko kaze : E moze / E ne moze...

Kako mogu da ne uspem? Da carinik u srbiji provali da sam tamo kupio telefon? Iako ga donesem bez kutije itd, vec aktiviranog?
Imaju kontakte carine medjusobno. Sve sto je preko 1000dak € se javlja. Stric je radio na carini, znam sve fore. Generalno za iPhone se ne isplati cimanje bas zbog rizika od carine, plus sto je porez na tehniku prilicno nizak da vredi da se za to zauzmes, osim ako ne radis na veliko, ali to je druga dimenzija svega onda.
Mislim da je 15-ka vise za ljude koji su na X/XS/11/12, ko je na 13 i 14 nije mu neki prelaz, sem ono sto si rekao predji ako mozes.
Cak sam i razmisljao da mu promenim bateriju i da budem tipa 2-3 godine miran. Jer kada uporedim ovaj moj 13 pro max, i 11 pro max od drugara, zaista ne bih u upotrebi nekoj normalnoj primetio bilo kakvu razliku koja toliko bode oci. Koristim kos jedan XR uporedo, i taj radi super, samo je ekran manji i ima mozda par nekih stvari koje bi mi falile nego na 13 pro max vezano za kameru i memoriju, ali lagano i on zavrsava svaki posao kao i 13 pro max. Nego me ocigledno vrbuju optimitzovane reklame preko net-a i ubacuju mi crve u glavu 🤣

Nazad
Vrh Dno