Šta je novo?

iPhone 15

Sad ispade da je tačan prikaz boja na ajfonu mana...

Ja imam popuste :)

Kopirano sa njihovog sajta, a i kod nas je mesečna pretplata niža u odnosu na ovo za oba pro modela za koja se plaća na mesečnom nivou 😃
Pro Max je 9,99$ takođe kao i kod tebe 😃

Što se tiče boja i prenaglašenosti na nekim modelima, klasično stvaranje wow efekta kao sa prenaglašenim reklamama, nekom se to sviđa, naviknu na to i posmatraju kao normalno, a nekima je to upravo suprotno. Važno je da postoji izbor i svako bira prema sopstvenom nahođenju.

Bravo, nisam obratio pažnju na to 😃 Još mi bila čudna cena 😁

Tako je, taj deo nije primenjiv kod nas 😃

Ako 15 PM bude samo 220g vidim da ce puno ljudi preci na PM zbog kameri i da ce nas preko noci naterati da odemo na najskuplji telefon na svetu...

Meni iskreno licno nije nikad problem tezina (mada je naravno lepse kada nije telefon tezak, to stoji), nego dimenzije kod PM.
Da se ne lazemo, sa svim se moze napraviti kompromis, evo sad S23U guram i 'izlazim na kraj' sto bi se reklo, ali Pro je ipak tu najbolji ko gleda da ima normalan telefon.

Ja sam stari tip i kvalitet uređaja merim po težini. Džaba što je on pro max, a odaje šupalj osećaj u ruci :)
20g gore dole, ionako su preveliki i preteški.

Jutros čitam neke glasine, navodno će iP15 i 15 Plus kod mobilnih operatora u SAD i EU biti u "veoma primamljivim" paketima uz ugovore. Jedan od glavnih razloga je globalni pad prodaje telefona. Pitam se da li će naši mobilni operatori imati povoljne ugovore uz ova dva modela telefona. 😄
Pro i Pro Max će da poskupe u odnosu na prethodnike, na njihovu prodaju globalni pad potražnje baš i ne utiče. Copy/paste situacija kao kod automobilske industrije...

Ne znam, ranije su telefoni (pa i iphone) bili nesto povoljniji uz ugovor, plus se placalo na rate pa se isplatilo uzeti kod operatera. Ovo sad vise nema nikakvog smisla. Nisam racunao, ali verujem da je isplativije uzeti i kes kredit nego potpisati ugovor kod operatera.

Ne znam, ranije su telefoni (pa i iphone) bili nesto povoljniji uz ugovor, plus se placalo na rate pa se isplatilo uzeti kod operatera. Ovo sad vise nema nikakvog smisla. Nisam racunao, ali verujem da je isplativije uzeti i kes kredit nego potpisati ugovor kod operatera.
Skoro sam nešto računao, u proseku oko 300e je ušteda

Kod nas u Republici Srpskoj mtel je digao cijene iphone uredjaja na cca 1600€ na svim paketima (paket od 10€ i od 90€ ista cijena uredjaja). Kad se tek pojavio u mtelu iphone 11 pro max je bio 1080€ na paketu od 16€ i kad sve saberes jeftiniji je bilo uzeti nego u radnji sve sa pretplatom. I digose cijenu za 2-3 god. Sada izadje cca 2000€.

Bukvalno ne postoji nijedan razlog da se uzme telefon preko paketa (ne racunam firme ili ako neko dobije neki veliki popust iz bilo kog razloga). Najbolje je inostranstvo ili KP za kes, a smanjiti pretplatu kod operatera. Ko bi uzeo na rate, bolje je da ode u zvanicnu radnju ili kes kredit pa na KP. Jedino ko nije kreditno sposoban a nema kes, mada bi taj trebalo dobro da se zapita da li mu je bas neophodan novi iphone u zivotu.

Poslednja izmena:
Jasno je na koji deo ciljaju i gde pomeraju marginu prodaje pošto su predvidjanja da će Pro Max model biti zastupljen od 35-45% proizvodnje.

Bukvalno ne postoji nijedan razlog da se uzme telefon preko paketa (ne racunam firme ili ako neko dobije neki veliki popust iz bilo kog razloga). Najbolje je inostranstvo ili KP za kes, a smanjiti pretplatu kod operatera. Ko bi uzeo na rate, bolje je da ode u zvanicnu radnju ili kes kredit pa na KP. Jedino ko nije kreditno sposoban a nema kes, mada bi taj trebalo dobro da se zapita da li mu je bas neophodan novi iphone u zivotu.
Sve si upravu, nazalost nasi ljudi iako nisu toliko novcano sposobni ne racunaju, ne kalkulisu, idu na sto laksu varijantu...

Jutros čitam neke glasine, navodno će iP15 i 15 Plus kod mobilnih operatora u SAD i EU biti u "veoma primamljivim" paketima uz ugovore. Jedan od glavnih razloga je globalni pad prodaje telefona. Pitam se da li će naši mobilni operatori imati povoljne ugovore uz ova dva modela telefona. 😄
Pro i Pro Max će da poskupe u odnosu na prethodnike, na njihovu prodaju globalni pad potražnje baš i ne utiče. Copy/paste situacija kao kod automobilske industrije...
Ima u Mts akcija trenutno. Uz 14 pro max na poklon maskica 😂😂😂 Smešno ali istinito :)

U pravu ste svi, za cene kod naših mobilnih operatora. Sad sam malo pogledao cene, jedino se Motorola isplati na ugovor. Za iP je KP majka. 😅

Ja sam kupio 11 icu preko mts i izašla me 800 evra tad, jeftinije nego za keš u prodavnici. Koliko vidim to je bila poslednja serija gde je bilo ok na ugovor. Sad ovo kao kredit za stan...
Bolje uzeti kredit u banci, ima sad ovi laki keš krediti kmata 4-5 hiljada na 100000 din i kupiš na kp i svi srećni. Ako već mora na rate.
Samo se plašim da će 15 pro max da bube blizu 2000 evra pa onda na to treba gledati kao na kupovinu auta.

Takva je situacija nazalost kod nas ,pa jos telefon i pretplatis dok ga ne odplatis,ali ne i svuda drugde.

Primera radi,ovde u Svajcarskoj uz jaci paket telefon vas izadje i do 30% jeftinije,dok za one standardne manje vise placate punu cenu telefona plus sam paket.Uz skuplji paket(neograniceno za ceo svet-80ak franaka) se ne placa nikakvo ucesce.

Mada..sve je to sa lepom racunicom napravljeno,nit cete vi bolje proci,nit ce se oni *****ati tu mnogo..

Ma isto je tako i ovde, nismo mi to izmislili nego Svajcarci i slicni lihvari...samo sto kad u svicarskoj placas 300e struju, telefon, internet, to je zato sto je uredjena zemlja, a kod nas kad za 50 evra imas sve, to je zato sto telekom i eps drzi sns mafija

Deluje da su ovo boje na novom Pro modelu

F4tfwlWWsAASYqF.jpg

vise lici na Ti :)

Treba uzeti u obzir i da je paket jeftiniji ako se ne uzima uredjaj. Iz price sa ljudima, imam utisak da cesto previde taj deo.

edit: Sad bas gledam MTS, trenutno je ista cena paketa sa telefonom ili bez (sto je jako cudno), ali je i dalje 14 pro 50% skuplji nego na KP (1500€ vs 1000€). Ogromna razlika.

Poslednja izmena:
ma u svakoj...ljudi ne kapiraju da recimo kes kredit , koji ima najgore kamatne stope, od recimo 120 000 , ti banci dodjes 130 hiljada posle dve godine.
dok telefon koji kosta 120 hiljada preko kp ili na oglasima, ti kod operatera placas 180 za dve godine.
uz to se i ustedi na paketu, kad je bez telefona.
i kod ajfona, uzmes ac+ i imas garanciju i briga te sto si ga uzeo kod crnog ciganina ili u gigatronu u uscu, garancija vazi svugde i miran si.
idite na mts-ov sajt i na kamaticu pa izracunajte.
al dzabe, sad ce opet cim izadje novi teleofn da nagrnu ljudi, pa hiljadu poruka, kad je ko porucio u vipu i telenoru, pa jel stiglo ili nije
ovce su ovce.

Neo Neo u A1 4k uz uređaj, tu ip14pro 128gb ispadne 104k za keš što realno nema nigde jeftinije. Ali sam ipak uzeo isti paket za 2500 bez uređaja i dao 1000e za telefon na KP, više se isplati uz razliku u paketu... Mislim da će ip15pro 128 biti bar 150k+ uz isti paket

Pa da, ako zaboravimo na činjenicu da je A1 najveće smeće...al i pored toga, sad sam proverio taj paket sa 14p, ispadne 8224 mesecno, to je 197376 za dve godine…14 pro kod crnog ciganina je trenutno 957eur to je 112250 din, znaci ostane ti 85 za paket za dve godine…za te pare imas soko lite sa 2350 mesecno, ispadne 56400 i ustedeo si 30k dinara…ili uzmes zmaj za 1600 mesecno i ustedeo si skoro 50k…msm na papiri ta a1 ponuda deluje dosta povoljno i moguce da je najbolja od svih operatera, al opet je 50k skuplja od kupovine uredjaja u kesu + mts zmaj…-a ako vec hoce neko na rate, sto je skroz legitimno i razumno, nek uzme kes kredit i onda ce ustedeti 40k, umesto 50k

Treba uzeti u obzir i da je paket jeftiniji ako se ne uzima uredjaj. Iz price sa ljudima, imam utisak da cesto previde taj deo.

edit: Sad bas gledam MTS, trenutno je ista cena paketa sa telefonom ili bez (sto je jako cudno), ali je i dalje 14 pro 50% skuplji nego na KP (1500€ vs 1000€). Ogromna razlika.
Tako je. Ja uzeo 14pm uz tarifu obu neo 23 koja je 1799 a sa telefonom je ako se ne varam oko 2600

Vrh Dno