Ne znam cemu problemi i kudenje oko kablova, ko hoce full USB throughput, ima gore resenje, kostace 20/40Gb kabl ko svetog petra kajgana, ali kroz par meseci ce izaci baseus/essager/mophie ili koji vec se bavi sada, i radice sve super a 3-4x jeftinije od originalnog iz apple storea.Odličan je naslov 😁
Apple’s iPhone 15 cables could be limited to sluggish data transfers
https://www.cultofmac.com/828208/apple-iphone-15-cables-could-be-limited-to-usb-2-0
Kako god bilo, prema trenutnom načinu korišćenja, to mi skoro ništa ne znači, ali i dalje mislim da je neprimeren potez.
Ono što me mnogo više zanima je poboljšanje kamere, procesora, veći kapacitet baterije i dodatak RAM memorije koja me nikad nije zanimala na iPhone-u, osim fenomenološki još u doba untethered jailbreak-a i SBSettings tweak-a u okviru koga je postojala opcija da oslobodi RAM od cache-a, ali ni tad nisam primećivao nikakvu razliku pošto im je RAM management bio odličan.
Ovo povećanje njegove količine może nešto da sugeriše, ali videćemo šta i na koji način će to uticati na starije modele sa novim softverom i aplikacijama.
Ne verujem da ce Pro modeli imati hdmi-out, eventualno USB-C hub da se prikljuci (mada i to sumnjam, znajuci njih, ali ajde, na iPad Proovima cini mi se da imaju to), tako da svejedno.
Da je veliki korak, jeste, daleko veci skok nego sa 11 na 12/13/14, ali da je nesto bez cega se moze, realno moze.
Brze punjenje je top, i periskopka ko je hteo to na ajfonu a nije hteo da ima android za voajerske slike, i to mu dodje manje vise to, ko hoce da ustedi pazarice stariji model.
Baterija isto nista specijalno, trajace 1 ipo dan umesto 1, svakako ide na punjac jednom dnevno, okreni obrni, to mu je to.
Mi u kuci jos 12 i 12 PM koristimo, iako 1000+ ciklusa, nikad nijedan problem, a ukucani nemaju pojma ni sta ce sve od ovih detalja imati, 15 Pro/ProMax, pa im svejedno, izdrzace jos 2 godine na ovim starim, taman dok nauce sta je thunderbolt i zasto im (ne) pomaze u svakodnevnom zivotu.
Apple definitivno ima monopol, moze im se sta god, prodavace ih ko alvu sta god da mu urade, osim da nema neke zesce falinke, gasenja, greske, itd.