Šta je novo?

iPhone 15

Meni isto nisu htele notifikacije i restart telefona je to resio.

Jel vi pričate o običnom restartu telefona, ono on/off? Jer mi nema logike da neko prvo piše po forumu i gleda po internetu, pre nego što restartuje telefon

80% korisnika telefona ne zna da iskljuci isti ili restartuje…

To reši problem na par dana/nedelja. Znam da je snobovski, al ono, ne želim da radim to na flagshipu.

Apple preporucuje da se iskkjuci i ukkjuci tel bar jednom u 7 dana radi on ok i posle 10 dana ali… svaki sistem pozeljno je restartovati.. kako god da zvuci ne vidim sta je problem u tome? 🤣 napucavaa mu time from boot? 🤣

Jel se desava nekom da kad upali kameru bude crno i ne moze da se koristi nekoliko sekundi dok se ne pokrene slika?
Kao da ima delay i kao da je kamera izbacena iz RAM-a i treba joj 2 sekunde da se pokrene?
To nisam imao na 12 Pro Max i sad imam na 15 Pro.

Uredjaj je nov, uzet pre 2 dana.
Ženi sinoć na 15PM. Sinoć restartovali fon ali kaže sad da joj se i danas desilo isto.

Koja verzija os 17.2.1 radi odlicno. Koliko je lose radio 17.1 toliko je top 17.2.1

Apple preporucuje da se iskkjuci i ukkjuci tel bar jednom u 7 dana
Iskreno ne znam gde to Apple piše da je to poželjno ili preporuka u određenom vremenskom periodu :)

Ako tako posmatraš, svaki Apple uređaj bi tako trebalo, a MBP često nisam restartovao mesecima ili više od godinu dana, pri čemu se svakodnevno koristio :)

U svakom slučaju ako nešto baguje uvek prvo ovo.

Tek nakon toga gledate dalje :)

Na sajtu. Kao i za splash proof ;-)ako je tako kako tvrdis znaci da godinama nisi azurirao sistem na kraju krajeva ;-) ne apple bilo koji os trazi da se restartuje s vremna na vreme.

Nikako ne bih poredio redovno ažuriranje sa redovnim restartovanjem Računar koji ne dobija novije verzije sistema ne ažuriraš. Pričam isključivo za to, što ti navodiš, preporučeno restartovanje.

To za sajt i pitam pošto nisam video takvu preporuku :)

Mislim da solidnom idemo u off topic :)

Pa ja nisam u offu preporucuo sam ljudima ono sto treba da urade kako bi im se problem resio ;-) ti pobeze u off 🤣 badam se da ce resiti problem restart. Kod mene 15 pro radi izuzetno.

Prilozi

• IMG_6300.jpeg
    IMG_6300.jpeg
    84.8 KB · Pregleda: 58
Jel se desava nekom da kad upali kameru bude crno i ne moze da se koristi nekoliko sekundi dok se ne pokrene slika?
Kao da ima delay i kao da je kamera izbacena iz RAM-a i treba joj 2 sekunde da se pokrene?
To nisam imao na 12 Pro Max i sad imam na 15 Pro.

Uredjaj je nov, uzet pre 2 dana.
Desavalo se na 15PM meni, na 17.1 sam ja pisao o tome. Dosta manje na najnovijem azuriranju, ali desavalo se, narocito s lockscreena swipe kad ide. Do njih je.

Meni se na 15 Pro to nikad nije desilo. Možda je do modela telefona, na 13 Pro sam imao onaj dosadan bag sa tastaturom na svim verzijama iOS 17, dok na 15 Pro nijednom nisam imao taj problem

Nasumično mi se vraćala ona očajna stock tastatura umesto SwiftKey, čak i kad sam je onemogućio ovamo u podešavanjima. Izluđivao me je taj bag koji su ljudi prijavljivali još od prvih beta verzija i koji nije ispravljen ni na 17.2

Na 15 Pro toga, hvala Bogu, nema

Ogranici u podesavanjima brzinu slicica na 60 i koristi 10-ak minuta, eee takav ces utisak steci bez da ti iko kaze.

Odlucio sam opet da predjem na apple, pa me zanima sta je na kraju ispalo za boje kod pro modela? Da jurim natural ili moze i crna?
Prores i 4k pocinje od 256gb kao i kod 14p?

Natural i ne razmišljaš o guljenju boje :)

Taman nešto promeniš, a nije nikakva drastična razlika, pogotovo ako je uglavnom u futroli.

Mislim da on ganja Pro Max model, a oni su od 256 GB početne memorije.

Ja sam uzeo 15pm crni. Po meni odlična veličina, oseti se da je lakši. Ostatak ću videti vremenom oko baterije, kamere…

Sve je to individualno meni smeta sve vece pd 15 pro😁

Naravno. Oduvek volim velike ekrane. Zato kod mene ako je ipohne ide PM a kod Samsunga Ultra.

Vazi, hvala svima. Imam vremena da odlucim dok ne prodam gw6c, posto ga ne bi dao u zamenu za tel, vec nekome kome zaista treba.
Znaci li 5x opticki zum kod pro max modela? Posto je samo to razlika izmedju njih..

Vrh Dno