Šta je novo?

iPhone 15

Notebookcheck test

There has already been lots of discourse surrounding the iPhone 15 Pro Max's temperatures, and we also already noticed raised surface temperatures in our test when the phone was idle. The iPhone's surface became very warm, but it never hit any critical values.

This year, the iPhone's SoC isn't cooled as effectively as on the 14 Pro Max. The 3DMark stress tests show this very clearly. It suffers pretty severe performance drops of up to 40 per cent.

Ja definitivno odustao, na jačem sam paketu pa bi me prelazak na 15 Pro koštao možda 100e kad bih prodao 14 Pro, ali bukvalno ni 100e više ne bih dao.
Al su ga opravili ove godine, svaka im čast... :)

Nevezano za pregrevanje i ostale potencijalne probleme, prelazak sa 14 pro na 15 pro i nema nekog velikog smisla, sve i da isto koštaju. Osim ako toliko ne ceniš usb-c 🙂
Zar je potreban obicnom korisniku usb c, ja sam ultras samsungov i nikakve benefite nisam imao koristenjem usb c, sada za iphone ima adapter na usb c za iphone koje takodje retko koristim. Airdrop je najbolja komunikacija između Macbook i iphonea.

Javili iz MTSa da mi stize 15+ za koji dan. Citajuci sve sto se pise, razmisljao sam da otkazem porudzbinu, ali sam ipak odlucio da ga pazarim. 12pro me je savrseno sluzio 2-3god i dalje je kao nov, da batery health nije krenuo da opada, verovatno ne bih ni uzimao 15icu.

Evo malo da razbijemo ove jedne te iste komentare : )
5x optički zum na 15 pro max, leva slika slikao mačku na terasi iz dnevne sobe, desna slika sinoć sa galerije na Kolarcu i velike razdaljine u odnosu na binu. Obe slike škljocnute iz ruke, s tim što je desna sinoć zahtevala malo više umirivanja ruke zbog manjka svetla, moglo je i bolje da ispadne nego nije trenutak za slikanje.

Prilozi

• IMG_0068.jpeg
    IMG_0068.jpeg
    155.2 KB · Pregleda: 203
  • IMG_0110.jpeg
    IMG_0110.jpeg
    214.4 KB · Pregleda: 195
Ja to nemam na 17.0.2 iP14P

Nemam AOD, nemam live na lockscreenu.

Prilozi

• IMG_4665.jpeg
    IMG_4665.jpeg
    50.1 KB · Pregleda: 60
Mislim da je AOD čak i optimizovaniji na 17, na 40% bude baterija u prosjeku oko 23h, oko 7.45h ujutru ga skidam sa punjača. Prije sa AOD-om na 14 Pro jedva da sam mogao dan da izdržim, nerijetko je i na punjač išao oko 20h.

Poslednja izmena:
Meni se stabilizovala baterija na 15 pro 17.1 ( posto je prvih par dana bila uzas), evo vec drugi dan oko 23:30 mi bude 25-30%...

Evo nekih utisaka, kad je stigao telefon odusevio sam se koliko je laksi, nisam ocekivao da je bas toliko i sa vremenom se to bas oseti, a ono sto je najvaznije je sto je sada mnogo bolji balans telefona, pa tako kad slikam jednom rukom vertikalno npr, 14 pro je znao da krene da se naginje pa je bilo problema da ne ispadne, dok 15 ne mrda...

Sam proces prebacivanja starog na novi je sad dodatno zakomplikovan jer mora prvo taj update da se ne bi zabagovao, pa onda posto je stari bio na beti jos jedan na 17.1 pa me je onda prekinuo whatsapp poziv i zabagovao se update pa je moralo sve ispocetka i oko sat vremena je prebacivao oko 200 giga sa starog telefona...

Displej je neocekivano svetao po danu,, mada je to jedina razlika... ali ono sto me je odususevilo su zvucnici koji bukvalno gruvaju, ne secam se da sam prebacio 40% jacine...

Sto se tice kamere, primetno je bolja od 14 pro na standardnoj, znaci bas ta visa rezolucija ima mnogo vise detalja i nije toliko izrazeno ostrenje ( slikam 24 heix, nema potrebe za raw ili 48 mada je dobra opcija da moze u okviru kamere da se izabere kad zatreba) i znacajno je bolji novi smart hdr, mnogo je bolja dinamika i boje su realnije mada sam ja podesio dodatno svoj stil na malo toplije, prosto mi vise prija generalno a uglavnom me mrzi da sredjujem slike... Portret je ono sto mi je bas super, sada slikam samo jednom i to je to, imam i portret i obicnu sliku... nekad radi i za kola :ROFLMAO:

Action button sam namestio na kameru i ok je kada slikam/snimam horizontalno ali je za vertikalno bas lose pozicionirano... bilo bi dobro da omoguce nativno vise stvari da moze, ali naravno to ce cuvati za neki sledeci broj... probao sam neki multibutton ali ne funcionise, a mrzi me da se bakcem sa tim sam, idealno bi bilo jedan pritisak kamera, drugi posle par sekundi mute... mada je mute u control centru ok, ovo je bolja varijanta...

USB C mi nesto preterano ne donosi i onako ga punim bezicno, a zanimljivo je recimo da kod punjenja baterije ako se skine na 79 cesto ne registruje to kao ciklus u brojacu...

Sto se tice grejanja, ja nisam imao tih problema sem kod pocetnog podesavanja kad je bio bas bas vruc i kod igrica i malo video editovanja ali nije bio prevruc da ne moze da se uzme u ruku... ono sto je razlika je da se sad toplota oseti po celom ramu...

Generalno svi se oduseve na ovu plavu boju... meni je svakim danom sve lepsa...

USB C mi nesto preterano ne donosi i onako ga punim bezicno, a zanimljivo je recimo da kod punjenja baterije ako se skine na 79 cesto ne registruje to kao ciklus u brojacu...
Za dve godine na oglasima "Nov, nov, nekoriscen, pet puta punjen samo zbog odrzavanja baterije" :ROFLMAO:

A1 dobio mizerne količine Pro modela, sledece nedelje nova isporukica...

Čačkao sam malo 15PM…boje po meni totalno bzvz. 15PM lepše leži u ruci od 14PM, ali mi 14PM deluje nekako mnogo više premium, kvalitetnije i čvršće. Action button po meni glupost, stari sistem je brži i praktičniji. Nisam primetio da su bezeli nešto tanji, samo da je ekran blago zakrivljen što je praktičnije za rad.

Ne bih menjao 14PM za 15PM trenutno. Možda da je doplata 100e pa čisto da bih dobio noviji model i da ne bih gubio na trenutnom.

Poslednja izmena:
Trebalo bi da stoji i dalje, meni na sajtu nije zatvorena porudzbina i dalje...

Da, vidim stoji i meni još uvek u rezervacijama. Ništa, videćemo sledeće nedelje ako im stigne više od 2 telefona.

I ja malo cackao, ovaj titanijum je teška prevara, deluje ko plastična igračka u odnosu na prethodne modele, bas smeće, uopšte nema tu moć i premijum utisak...ostalo je manje više ok, ekran mi bolje izgleda, zbog ivica, action dugme mi je ok, al sve mi to manje bitno...prelazio bi jedino zbog bolje baterije, al i za to kazu da je i gore čak, tako da se ne isplati nikako

^ ako su to uradili džaba im novi i najbrži čip u iphone ikada.

I ja malo cackao, ovaj titanijum je teška prevara, deluje ko plastična igračka u odnosu na prethodne modele, bas smeće, uopšte nema tu moć i premijum utisak...
Stainless steel je teži pa ti se čini da je tako, uostalom ako insistiraš da je tako onda su i svi aluminijumski ajfoni plastične igračke.

Nazad
Vrh Dno