Šta je novo?

iPhone 14

Slažem se, tako nešto ne bih nikad radio na ovim telefonima 😃

Ako moze mala pomoc oko jednog problema...Naime kada razgovaram telefonom kao da se iskljuci mobilni internet za vreme razgovora i naravno nista ne stize na tipa viber, wa i slicno sve dok ne zavrsim razgovor. Nisam siguran da li je do podesavanja na fonu ( u pitanju je iphone 14 pro) ili mozda da nije nesto do mts podesavanja (ako je bitno esim kartica je ). Ima li neko ko je vise upucen u ovo?

Volte da li je aktiviran?

Onda nema cemu da se cudis...

Drustvo, dal bi se zaebao da sa 14 pro predjem na 15. Sam sebi nisam jasan, ali evo dobih ponudu koja se tesko odbija za nov 15, i sem ovog uzasa od 60hz sve ostalo je na strani 15 ice. Doduse i greje se znatno vise al mozda jer je tek upaljen. Cak je i glavna kamera bolje, slike svetlije i ostrije u sta niko ne bi mogao da me uveri da nisam video svojim ocima. Prednosti su mi mnogo lepsi i laksi u ruci, kamera koja mi je jako bitna i baterija koja je iako je i na mom 14 pro i dalje 100% ovde ipak nova kao i tel. Da li je neko presao sa 120hz na 60hz i preziveo to :)

Po pisanju, svidja ti se 15ica, predji slobodno.

Ja sam prešao sa 120(144 zapravo) na 60hz. Posle par dana se navikao.

Drustvo, dal bi se zaebao da sa 14 pro predjem na 15. Sam sebi nisam jasan, ali evo dobih ponudu koja se tesko odbija za nov 15, i sem ovog uzasa od 60hz sve ostalo je na strani 15 ice. Doduse i greje se znatno vise al mozda jer je tek upaljen. Cak je i glavna kamera bolje, slike svetlije i ostrije u sta niko ne bi mogao da me uveri da nisam video svojim ocima. Prednosti su mi mnogo lepsi i laksi u ruci, kamera koja mi je jako bitna i baterija koja je iako je i na mom 14 pro i dalje 100% ovde ipak nova kao i tel. Da li je neko presao sa 120hz na 60hz i preziveo to :)
14 Pro ima isti SoC kao 15. Kamere su bolje 10% max. Po meni, to je čist downgrade jer su izrada i ekran debelo na strani 14 Pro.

Jeste ali baterija sa tim socom na 60hz traje duze. Jeste blagi downgrade ali tel dobijam za pare 13ice pa me lomi taj deo :)
Tako je, 120 Hz ekran je čist luksuz ali je 2024. godina, 60 Hz za sve preko 200 EUR treba zabraniti. I neće ti baterija trajati toliko duže koliko misliš. Ali vidim da imaš neki ekonomski momenat, tako da, džaba ti pričamo :)

Tako je, 120 Hz ekran je čist luksuz ali je 2024. godina, 60 Hz za sve preko 200 EUR treba zabraniti. I neće ti baterija trajati toliko duže koliko misliš. Ali vidim da imaš neki ekonomski momenat, tako da, džaba ti pričamo :)
Nema ni ekonomskog momenta ali ako moze da se uzme novi i jos koji euro u dzep sto da ne :) ekran je takodje drugacije setovan sto se boja tice, ali iako pise 2000 nita za oba 14 pro je svetliji u svim situacijama.

ne bih ja tu nista dirao sada ce 16 :)

Evo bench kaze da preskocimo 16, 17 ce biti ludilo :) . 14 pro je buratalan uredjaj i tu nema sta da se doda. Ono sto me smara kod njega je tezina jer imam doosta razgovora dnevno, kao i prepiski i onda znaci jako ako je tel lagan. 60hz mi je bukvalno uzas, a 15 pro me ne zanima jer bi imao i lepu doplatu i manje vise isti tel . 16 ce biti mozda ok, ali cekamo taj deo. Evo danas sam supruzi uzeo 14 i ona kaze lepo je na oko tih 120hz, ali je potpuno nebitno jer se vidi uglavnom kroz ios, na webu nema neke preterane razlike jel svakako sporo skrolujes.

posto niko ne zna kakav ce biti 16, onda je glupo da bench kaze da ce 17 biti ludilo, a ne znaju ni 16 kakav ce biti. jos gluplje da slusas to :)

ako ti je tezina telefona presudna, onda menjaj. tvoj je novac, tvoja je odluka. nebitno je sta mi kazemo

@Nikola mJet mislim da je član @Amortizzer takođe prešao sa 120hz, upravo na ip15, i zadovoljan je. Pogledaj njegove postove, ali verujem da će se i on oglasiti. U suštini nekima je to dealbreaker, nekima ne, zavisi od osobe do osobe.
Ja sam pre nekoliko godina u android taboru napravio takav prelaz i navikao sam se posle dan-dva.

Sve zavisi da li tebi lično smeta ili ne. Po mom mišljenju, ekran na običnom 15 jako lepo radi, vidi se razlika u odnosu na 15 pro ali stvarno nije strašno i meni nije dealbreaker. E sad, imaš ti ovde na forumu članove koji na S24 Ultra uključe Light mode i vide razliku u odnosu na Performanse mode, tako da je sve individualno

@Nikola mJet Ja bi sacekao seriju 16, za malo vise od mesec dana izlazi.
Imao sam 14 pro, pa sad 15 pro. Jedino sam pogresio sto nisam uzeo pro max.
Meni se najvise svidjala ljubicasta boja na 14 pro, ono je bilo perverzija. 😅
Drugarica mi je uzela obicnu 13 i ne primecuje se toliko nedostatak 120hz, a na 15 se i manje primeti, dok bi na androidu primetio istog sekunda.

Shutter speed je bolji na 14 pro, ultrasiroka takodje vidno bolja, cak i baterija jako jako slicno iako je na 15 veca i nema 120hz... Jos se lomim ali prevaga ide uglavnom na 14 pro sto je i normalno. Hvala svima na sugestijama .

IMG_5047.png
Za ove sto kazu, sacekaj malo, eto ga 16.Necete cekati malo, u najboljem slucaju dva meseca.Kao da ste od juce na forumu, kao da ne znate da ce cene biti ovakve prva dva meseca, hocete da platite obican 16 preko 1000e

On vec ima 14 pro koji je odlican tel, pomenuo sam seriju 16 zato sto izlazi za malo vise od mesec dana, a sa druge strane da bi video kakva je serija 16 i da li vredi da ide na obicnu 16 kad se cena stabilizuje ili moze i 15.

Nije njemu hitno da menja telefon pošto je 14 Pro i dalje fenomenalan 😃
Ja čekam A1 da me kao i svake godine iznenadi sa dobrom ponudom, pa cu preći, ako ne, ništa ostaje 14 Pro koji bi zamenio samo zbog težine sa 16 Pro.

Nazad
Vrh Dno