Šta je novo?

iPhone 14

Grebe se svaki materijal, osim mozda keramike, koja je opet sklona pucanju.
U svakom slucaju, na titanijumu se ogrebotine manje primecuju nego na celiku
Nigde veze uopste. Titanijum je tipa duplo laksi od celika sa istim karakteristikama izdrzljivosti, zato watch ultra tezi 60 grama, a ne 120.
Titanijum je meksi od celika i grebe se 500 puta lakse, a ta vidljivost o kojoj pricas nema veze, ogrebotina je ogrebotina.

Ja punim magsafe bezicnim punjačem 13 pro max evo ima više od godinu dana. Nisam primetio nikakav problem sa baterijom, BH je na 98%. Pritom uopšte ne pazim kad i kako dopunjavam, stoji mi na radnom stolu pored računara tako da najčešće dok radim samo zakacim na magsafe i to je to, bez obzira na procenat baterije.

Drugar je kupio neki kineski bežični punjač, puni mnogo sporije i ono sto je meni bilo zanimljivo mnogo više se greje telefon nego sa originalnim magsafe-om.

Ja punim magsafe bezicnim punjačem 13 pro max evo ima više od godinu dana. Nisam primetio nikakav problem sa baterijom, BH je na 98%. Pritom uopšte ne pazim kad i kako dopunjavam, stoji mi na radnom stolu pored računara tako da najčešće dok radim samo zakacim na magsafe i to je to, bez obzira na procenat baterije.

Drugar je kupio neki kineski bežični punjač, puni mnogo sporije i ono sto je meni bilo zanimljivo mnogo više se greje telefon nego sa originalnim magsafe-om.
Da li si u skorije vreme ažurirao telefon na noviju verziju ios-a ?
Ja sam takvim korišćenjem primetio pad tek nakon instalacije novije verzije sistema. Tek tad telefon odradi kalibraciju baterije i bh.

Ažuriram redovno, sad sam na 16.3.1. Do pre možda 2 meseca je BH bio na 100%

Evo SOT ako nekome znaci

Prilozi

• 638842D7-29B7-4B22-9909-63178D872779.png
    638842D7-29B7-4B22-9909-63178D872779.png
    388.4 KB · Pregleda: 72
  • 4262EB6F-A7E9-4C81-BD5D-F12EFE1BC0C1.png
    4262EB6F-A7E9-4C81-BD5D-F12EFE1BC0C1.png
    400 KB · Pregleda: 72
Ažuriram redovno, sad sam na 16.3.1. Do pre možda 2 meseca je BH bio na 100%

Evo SOT ako nekome znaci
Zanimljivo, ja sam sa identičnim scenarijom na 94 bh.
Nadam se da ce se zadržati neko vreme.

Možda malo više koristiš telefon, meni je neki prosečni dnevni sot 3-4h. Ali definitivno nisam primetio neku promenu sto se baterije tiče, i ako se puni originalnim magsafe-om nema tu nikakvih problema.

kako mislis identicni scenarijo?

kako je moguce da isto koristite telefon?
Mislio sam na način punjena i starost telefona. Naravno da ne koristimo isto. Čisto smo prokomentarisali zbog magsafe i toplote koju ista stvara, pa mi je iz tog ugla bilo zanimljivo

Power dugme kao da par puta ‘krcne’ u toku dana kad ga zakljucavam, tj. osetim pod prstom da ne klizne onako kako bi trebalo.
Sad ne mogu da provalim da li je do futrole i tog tastera na futroli (spigen tough armor) ili do samog dugmeta na telefonu.
Jako se retko desi, nosio sam ga juce po stanu par sati bez maske i nije se culo tako da ne mogu da ocenim, ali je problem sto se ne desava bas cesto pa mi je tesko da procenim…

Koliko je meni telefon ( svaki telefon) lepsi bez maske..i prosto mi je zao sto moram da ga sa stavim u neku masku…posebno sad ovaj ip14pro ..bas steta za tako lep telefon..ali stvarno nije nikako isplativo,za rad lepote telefona, da se nosi bez maske i slucajno ispadne i ne daj boze razbiju se makar i samo ledja..
Pa praktikujem da ono kad mi dosadi telefon,inkad znam da cu uskoro da ga menjam,tipa zadnjih 6 meseci pred istek ugovora,onda skinem masku i nosim ga tako 😄…

Zato što ga dizajneri ne dizajniraju "sa maskom" na sebi.
Doduše ima nekih telefona koje sam viđao, nisam zapamtio modele, a kojima proizvođačka maska fino stoji ... jest da su bucmastiji sa njom da se ne lažemo.
Deluju tako fino kao da su dizajneri računali i na masku.

Maske su hit kod korisnika jer proizvođači štede na materijalima. Ni stakla ekrana nisu kao što su bila.
Poredeći današnje i telefone iz perioda 2010.-2016. godina
*moje teorije zavere

Jel ima neko na Yettelu na 14 pro max volte simbol i LTE simbol,nesto mi signal nije kako bi trebao da bude posle azuriranja na zadnji ios zna li se nesto o tome.

^ ja sam na 14pm i piše mi 4G a volte radi normalno. Nema simbol kao na androidu.

Koliko je meni telefon ( svaki telefon) lepsi bez maske..i prosto mi je zao sto moram da ga sa stavim u neku masku…posebno sad ovaj ip14pro ..bas steta za tako lep telefon..ali stvarno nije nikako isplativo,za rad lepote telefona, da se nosi bez maske i slucajno ispadne i ne daj boze razbiju se makar i samo ledja..
Pa praktikujem da ono kad mi dosadi telefon,inkad znam da cu uskoro da ga menjam,tipa zadnjih 6 meseci pred istek ugovora,onda skinem masku i nosim ga tako 😄…
Meni je suprotno - svi skoro telefoni danasnjice su mi izuzetno tanki za komotno drzanje s dve ruke za kucanje, i jednostavno mora maska. 10mm+ debljine tek mogu u ruke da stavim, takoreci.

Zato što ga dizajneri ne dizajniraju "sa maskom" na sebi.
Doduše ima nekih telefona koje sam viđao, nisam zapamtio modele, a kojima proizvođačka maska fino stoji ... jest da su bucmastiji sa njom da se ne lažemo.
Deluju tako fino kao da su dizajneri računali i na masku.

Maske su hit kod korisnika jer proizvođači štede na materijalima. Ni stakla ekrana nisu kao što su bila.
Poredeći današnje i telefone iz perioda 2010.-2016. godina
*moje teorije zavere

Mislim da je obrnuto, jaci su telefoni sada. 13 mini bez maske, 10tak puta mi je pao na razne podloge u poslednjih godinu dana, sem sitne stete na farbi rama koja se jedva vidi, nema nista. A laksi 5S, i SE 2016 su mi vise puta pucali. Mislim da to i yt testovi potvrdjuju. Sitne ogrebotine niti uticu na izgled niti na koriscenje.

Uplatis 5-6$ apple care plus mesecno i koristis telefon normalno.

Poslednja izmena:
Jedno pitanje oko apple music i apple tv.
Kad se uzmu novi uredjaji i stekne ono pravo za besplatno koriscenje prvih par meseci bez naplate, jel moguce koristiti to do pocetka naplate kao trial pa neposredno pre pocetka naplacivanja iskljuciti?

Portret mod sa 3x zoom kamerom. Telefon sabija kako slika, od 50 fotki na 1-2 omaši ekspoziciju ali napravi upotrebljivu fotku.0EB55285-9010-43DA-9399-0969091225DB.jpeg

^ sećam se kad sam uzeo 7+ valjda prvi sa portret modom sabijao je u to vreme kako je radio. Uglavnom od samog početka kod iphona je portret mod uvek bio odličan, ako ne i najbolji od svi telefona.

Odličan je i na S23U ali on dosta greši sa ekspozicijom i fokusom u nekim situacijama. Ne umeju/neće da ispeglaju kameru po 6 meseci kao i obično....

^ to je bio problem koliko ja znam još od 8 serije Samsunga, imao sam u isto vreme N8 i 8+ ali je u 90% portreta bio bolji iphone a u ostalih 10% da kažem egal.

Posle mesec i po dana korišćenja, baterija na regularnoj 14 mi već pala na 99% BH. Možda svega 4-5 puta punjen do 100%, a na ispod 20% bio možda ukupno 2 puta. Generalno pazim kako punim, a sa istim punjenjem mi iPhone 12 bio skoro godinu dana na 100%... Pre par nedelja sam nekih 3-4 dana malo intezivnije koristio navigaciju pošto sam bio na putu i generalno je malo više korišćen tih dana, tada sam i primetio opadanje. U čemu je stvar? Je l' bih trebao možda eventualno da nosim na reklamaciju? Je l' ima neko slična iskustva?

1 mesec = 1%. To je normalno.

Ako posle 11 meseci imas ispod 80% onda mozes dobiti zamenu.

1 mesec = 1%. To je normalno.

Ako posle 11 meseci imas ispod 80% onda mozes dobiti zamenu.
Čudno mi je malo jer mi ni na jednom prethodnom ajfonu nije tako brzo pala za 1%. Dvanaestica sa 100% bila bar 8 meseci. Kakvo je stanje kod tebe što se tiče BH? Je l' obraćaš pažnju na punjenje nešto posebno?

Realno je da je upravo to nerealno 😃

Nemoj da porediš baterije na običnim i pro modelima, nemoj da da porediš baterije na prethodnim i novim modelima, nemoj da se opterećuješ baterijom 😃 Jedini parametar koji treba da te zanima je da li drži dnevno onoliko koliko tebi treba. Kad nije tako, zameniš bateriju ili telefon 😃

Realno je da je upravo to nerealno 😃

Nemoj da porediš baterije na običnim i pro modelima, nemoj da da porediš baterije na prethodnim i novim modelima, nemoj da se opterećuješ baterijom 😃 Jedini parametar koji treba da te zanima je da li drži dnevno onoliko koliko tebi treba. Kad nije tako, zameniš bateriju ili telefon 😃
Za sad sam zadovoljan. Ne primećujem neku razliku od momenta kad je bio nov. Imaću u vidu ovo, samo me nervira saznanje da je to tako brzo opalo. :D

Nazad
Vrh Dno