Šta je novo?

iPhone 14

Verovatno je vec pisano, ali imate Battery shortcut koji daje malo precizniji info.

Čudno mi je malo jer mi ni na jednom prethodnom ajfonu nije tako brzo pala za 1%. Dvanaestica sa 100% bila bar 8 meseci. Kakvo je stanje kod tebe što se tiče BH? Je l' obraćaš pažnju na punjenje nešto posebno?
Ja ga nosim bez maske, drugi dan zaradio ogrebotinu po ekranu više je ni ne vidim, a ne da razmišljam o punjenju :)

^ kad ti imaš kasko osiguranje 😀

Zato što zivci vrede više od 10e :)

^ u pravu si totalno, imam još vremena do isteka ali ću uplatiti. Nisu neke pare da bi lupao glavu ako se nešto desi.

Pozdrav :)

Interesuje me iskustva korisnika 14 pro modela vezana za zagrevanje telefona, tacnije zagrevanje telefona u nezahtevnim situacijama (browsing, youtube, reddit, koriscenjem kamere i sl.). Odredjeni broj ljudi se zali da im se telefon odjednom pregreje u slicnim situacijama. Razumem da se telefoni zagreju dok se pune ili se igra neka zahtevna igra par sati ali da se greje tokom uobicajenog koriscenja, to nije lepo. Kupio bi pro max al me ovo malo zabrinulo. Sa druge, da postoji jako ozbiljan problem sa novom serijom bilo bi na vestima 24/7 kao sto je samsung imao sa baterijama skandal pre par godina.

Hvala na buducim odgovorima. Iskustva stvarnih korisnika cenim mnogo vise nego bilo koji review na netu.

Moj 14 pro se zagreje samo kad ga punim 20w punjačem, u radu šta god mu radio nekad bude mlak, ali uglavnom je hladan. Za razliku od S22 Ultra koji se solidno zagreje prilikom dužeg listanja tiktoka npr…

U nijednoj od tih situacija se ne pregreje i telefon je znatno hladniji od konkurenata.

Prilikom snimanja se zagreje i snimanje 4k svakako ne spada u nezahtevne situacije.

@ummon 14pm se bukvalno ne greje ni u jednoj situaciji sto si nabrojao oko normalnog korišćenja. Jedino ako budem snimao u 4K tipa na plaži, za igrice ne mogu reci posto ne igram na telefonu.

Ajd neko pametan :D kako iskljuciti notifikaciju kad neko zaprati moj oglas na KP,kad se ode na kp app i kad krenem da biram notifikacije baca me na settings meni za kp i nema tih detaljnih opcija znaci uopste ne mogu da pristupim opciji da zabranim notifikacije za pracenje oglasa

To je do KP aplikacije da unutar aplikacije omoguci granularna podesavanja. Na nivou iOSa su baratanja za sve notifikacije odredjene aplikacije.

^ realno KP je dosta loša app barem sto se tiče ios-a, kakva je trenutno na androidu ne znam.

Z fold 3 dajem sinu, posle 10 godina na androidu/Samsungu, nameravam da predjem na 14 PM. Da li ima neko iskustva u kompletnom prelasku (pogledao dosta youtube tutorijala) ali hteo da cujem iz prve ruke, kakva su necija licna iskustva kompletne migracije (move to IOS ce donekle nesto odraditi koliko vidim, ali nije isto kao kada se prebacujem sa starog na novi Samsung, ili isto kao supruga sa novim Iphonom sa starog). Dodatno, da li imate savet (posto kupujem kesom/karticom - ne na rate), da li ima razliike od ovih velikih distributera (kojima su cene identicne) i ovih nekih malih prodavnica (gde vidim razlike i do 250 eur). Da li je najbolje kupiti kod zvanicnog predstavnika (znate one po trznim centrima) il.i je to nebitno?
Na kraju svidja mi se form factor "obicnog" 14 PRO, ali vidim da baterija ne moze da prodje 14PM (sto mi iskreno dosta znaci). Da li ima jos nesto pored velicine ekrana i baterije sto trebam da uzmem u obzir izmedju 2 pro varijante 14ice?

Meni je baterija bolja nego na S22 Ultra. 14 Pro 6h SOT bez problema, S22U nešto preko 4. Izguram dan bez problema. Mada razmišljam se da pređem na pro max jer on ima još bolju bateriju, ali ne verujem da ću jer ne može da se koristi jednom rukom.

Ja sam presao sa S20 na 14 pro, sto se tice Move to Ios uradi to dosta dobar posao, prebacio mi slike, poruke, whatsapp istoriju, viber ne može, tu ces izgubiti sve poruke ( to jest moze i to, preko pc aplikacija koje se plaćaju, pa moras krekovanu verziju, al i to nesto radi polovicno) meni je sve to lagano radilo, al vidim po netu da se ljudi zale da ima bagova. Sto se tice kupovine, ja bi ti preporicio nekog proverenog, jeftinog sa kp i da uzmes apple care, to je applova garancija koja pokriva sve, ukljucujuci i lomljenje ekrana, zadnjeg stakla, sta vec, sve osim gubitka telefona. Sa tim ti ne treba nikakva druga garancija i onda nema smisla uzimati telefon kod operatera ili u gigatronu, ovako mozes da ga uzmes od crnog ciganina ako znas da je nov i miran si. To sto si naveo to su jedine razlike izmedju pro i pro max, to sam prosudi za sta i kolko koristiš telefon, ja iskreno nisam zadovoljan baterijom sa 14 pro, al ja igram neko smece od igrice 3 sata dnevno i to mi pojede bateriju...bez toga, baterija je skroz ok

Ja sam presao sa S20 na 14 pro, sto se tice Move to Ios uradi to dosta dobar posao, prebacio mi slike, poruke, whatsapp istoriju, viber ne može, tu ces izgubiti sve poruke ( to jest moze i to, preko pc aplikacija koje se plaćaju, pa moras krekovanu verziju, al i to nesto radi polovicno) meni je sve to lagano radilo, al vidim po netu da se ljudi zale da ima bagova. Sto se tice kupovine, ja bi ti preporicio nekog proverenog, jeftinog sa kp i da uzmes apple care, to je applova garancija koja pokriva sve, ukljucujuci i lomljenje ekrana, zadnjeg stakla, sta vec, sve osim gubitka telefona. Sa tim ti ne treba nikakva druga garancija i onda nema smisla uzimati telefon kod operatera ili u gigatronu, ovako mozes da ga uzmes od crnog ciganina ako znas da je nov i miran si. To sto si naveo to su jedine razlike izmedju pro i pro max, to sam prosudi za sta i kolko koristiš telefon, ja iskreno nisam zadovoljan baterijom sa 14 pro, al ja igram neko smece od igrice 3 sata dnevno i to mi pojede bateriju...bez toga, baterija je skroz ok
Hvala!

Znaci uzmem jeftinog sa KP, pa onda kada aktiviram telefon, online pazarim Apple Care? Jel to moze kod nas?

Moze, placa se 10$ mesecno, samo treba da napravis jedan Apple ID nalog na telefonu, gde je region podesen na US i na njega uplacujes, ima tema za to. Znaci ako polomis ekran, odneses u ovlasceni servis kod nas, oni vide da ti imas apple care i zamene ti ekran ili ako ti je telefon skroz unisten, dace ti novi, sve dzabe. To novi , moze biti i refurbished, al u svakom slucaju dobices neostecen telefon.

Moze, placa se 10$ mesecno, samo treba da napravis jedan Apple ID nalog na telefonu, gde je region podesen na US i na njega uplacujes, ima tema za to. Znaci ako polomis ekran, odneses u ovlasceni servis kod nas, oni vide da ti imas apple care i zamene ti ekran ili ako ti je telefon skroz unisten, dace ti novi, sve dzabe. To novi , moze biti i refurbished, al u svakom slucaju dobices neostecen telefon.

moze, ali imas fore 60 dana od kada je telefon kupljen

E pa to me sada brine, da li uz US nalog mogu da koristim wallet i dodajem kartice nase banke (ili da koristim aplikaciju banke iz Srbije)? Ja vec imam Srpski nalog koji koristim za sluzbeni, i taj bi prebacio kao privatni.

Dodatno, koliko prostora na 14PM zauzima IOS (koliko mi ostaje slobodno) - bitno oko izbora skladisnog prostora.

Sorry da vas smaram toliko, nekako se cudno osecam, sa privatnim sam toliko zagazio u android eko sistem da mi ovo dodje kao avantura 😄

Nemoj raditi move to ios. Prebacujes i bagove. Cist telefon, prebaci samo fotke i prebaci kontakte.

Nemoj raditi move to ios. Prebacujes i bagove. Cist telefon, prebaci samo fotke i prebaci kontakte.

Koje bagove buraz? Jel to neka sala ili ozbiljno? (provaljujem kontakte mogu da dodam preko gmail account-a, slike prebacim kablom)

E pa to me sada brine, da li uz US nalog mogu da koristim wallet i dodajem kartice nase banke (ili da koristim aplikaciju banke iz Srbije)? Ja vec imam Srpski nalog koji koristim za sluzbeni, i taj bi prebacio kao privatni.

Možeš, tako ja koristim i normalno radi 😃

Ako već želiš da ti srpski bude glavni, njega onda koristi za sve drugo, a za kupovinu Apple Care napravi besplatan US nalog na koji odmah ubacis gift karticu i tako dopunjavaš. Kartice kupuješ na Apple sajtu i šalješ na svoj mail ili iz Apple Store aplikacije na telefonu koju skidaš sa US store-a (moraš za tu kuovinu da budeš na njihovom store-u zato što su gift kartice vezane za određeni region). Svakako ti je, da se ne bi stalno prebacivao, da kupiš preko njihovog sajta.

Pogledaj temu

Kako kupiti Apple Care +

Mislim da je dobro pisano i možeš taman da tamo potaš ako te još nešto zanima 😃

Koje bagove buraz? Jel to neka sala ili ozbiljno? (provaljujem kontakte mogu da dodam preko gmail account-a, slike prebacim kablom)
Zato sto restore uvek moze da ti povuce bag, onda ti dodjes i kazes nesto mi se desava sa memorijom, nesto telefon ima other data, moze svasta da bude. Onda odradis clean install i nema toga. Nije da se desava cesto, ali nije da nisam nailazio na slucajeve.

Znam, opet kazem to je kao restore backup-a ne bukvalno, moze da povuce poruku neku koja ne pravi problem na androidu, moze da povuce thumbnail koji ne moze ios da ocita. Mislim zato se i nekome desi, nekome ne problem. Znam neku devojku koja je to uradila i kaze tako sam procitala, ja odradio factory, vratio samo slike i kontakte, kaze nema vise problem. Jeste jedan slucaj, ali ako ima 1 ima ih jos u svetu, mali procenat, ali i da je 0.000001% postoji mogucnost da se desi.

Koliko je bolja autonomija na 14 pro max u odnosu na 14 pro? Nešto se razmišljam da menjam ako mi izleti povoljno max. Mada dimenzije i težina me malo odbijaju. 😬

Oko 25% bi trebalo da bude.

Meni bas nista ne znaci i dimenzija mi je jako bitna, a nije da je baterija losa ovde.

Vrh Dno